A început “MEDS București – Orașul Contrastelor”!

Workshop-ul internațional “MEDS București – Orașul Contrastelor” reunește viitori designeri și arhitecți veniți din întreaga lume. Tinerii artiști vor realiza, timp de două săptămâni, proiecte unice care pot fi vizitate pe parcursul materializării lor și vor rămâne expuse în Capitală timp de o lună de zile.

 

Asociația Meeting of Design Students (MEDS) a lansat în 2 august 2016 workshop-ul internațional “MEDS București – Orașul Contrastelor”. Evenimentul va dura până în 15 august și reunește peste 250 de studenți și tineri profesioniști arhitecți, designeri și artiști vizuali din întreaga lume.

MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 2

16 proiecte: de la un ponton plutitor în Herăstrău la instalații audio-vizuale

Participanții vor realiza 16 proiecte de design, arhitectură, obiecte de artă vizuală și de realitate augmentată. Proiectele, materializate în diverse locații din București, vor oferi trecătorilor și turiștilor șansa de a observa în timp real conturarea structurilor de design și arhitectură: un ponton plutitor pe malul lacului Herăstrău, obiecte de joacă și mobilier urban, instalații audio-vizuale, documentare foto-video și o grădină urbană. Lista completă a tuturor acestor proiecte o regăsești aici.

O imagine reîmprospătată a Bucureștiului

“MEDS Meeting of Design Students” este un eveniment anual care se organizează încă din 2010, în fiecare an în altă țară, și aduce la un loc tineri pasionați de disciplinele Design, Arhitectură și Arte Vizuale. Pe lângă schimbul de experiență dintre participanți, activitățile workshopului presupun și implicarea comunităților din orașul și țara gazdă.
În România evenimentul este denumit “MEDS București – Orașul Contrastelor”, deoarece Asociația MEDS din România (al cărei președinte este Diana Stoicescu, iar Smaranda Ilie vicepreședinte) și-a propus să reîmprospăteze fața Capitalei prin transformarea dintr-un oraș al contrastelor într-unul al surprizelor inedite și plăcute.

Bucharest City of Contrasts 1

Puteți vizita siturile MEDS și discuta cu artiștii

Locuitorii și turiștii deopotrivă sunt încurajați să viziteze siturile de lucru MEDS, care sunt localizate în parcul Herăstrău, parcul Kiseleff, Muzeul Satului, Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român și Atelierele Uniunii Artiștilor Plastici. Veți putea interacționa cu artiștii punând întrebări despre proiectele care prind contur. Iar, începând cu 15 august, produsele de artă și cultură vor rămâne expuse în locațiile în care au fost realizate, timp de o lună, cu sprijinul acordat de Primăria Municipiului București și de Primăria Sectorului 1.

MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 6 Credit foto: Simona Serban
MEDS Bucharest 2016 City of Constrasts 11 Credit foto: Simona Serban
MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 4 Credit foto: Simona Serban
MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 10
MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 12 Credit foto: Simona Serban MEDS Bucharest 2016 City of Constrasts 4
MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 8 Credit foto: Simona Serban MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 9 Credit foto: Simona Serban
MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts 13 Credit foto: Simona Serban

Istoric al țărilor de desfășurare MEDS

2010Alanya, Turcia – Alice in Designland, 60 de participanți;
2011Istanbul, Turcia – Relationship Between Europe & Asia, 150 de participanți;
2012Ljubljana, Slovenia – SenseAbility, 250 de participanți;
2013Lisabona, Portugalia – Reaction, 220 de participanți;
2014Dublin, Irlanda – Global Green, 175 de participanți;
2015Tara, Serbia – Ground Zero, 180 de participanți;
2016București, România – City of Contrasts, 250 de participanți.

Asociația MEDS Meeting Design Students a fost înființată în 2015 și este filiala organizației internaționale Meeting of Design Students, cu membri în 35 de țări. Domeniile asociației sunt Arta, Arhitectura, Designul, Urbanismul si Artele Vizuale. Activitățile specifice derulate de asociație sunt: workshop-uri, cursuri, întruniri tematice, scoli de vara si târguri. Scopul este susținerea tinerilor artiști, arhitecți, designeri pentru dezvoltare profesională și personală. (www.meds-workshop.ro, Facebook MEDS Bucharest 2016 – City of Contrasts).

*Finanțarea evenimentului de la București este asigurată de participanți și de susținători ai Designului și Arhitecturii, firme și instituții precum Bosch, Holver, 3M și altele.

Credit foto: Simona Șerban, MEDS, LaFântâna

More from Corina Stoicescu

Esenţe tari şi celebre

Fotografiile devin nepreţuite pe măsura trecerii timpului, mai ales când celebrităţile, adevărate...
Read More

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.