Ana Novic: „Încrederea că pot să fac lucruri mărețe a fost mai importantă decât orice obstacol”

ananovic_5 Tibi VînturCând am decis să construiesc acest blog m-am gândit în primul rând la oamenii care au curajul să își urmeze pasiunea și instinctul, care îndrăznesc să își dorească mai mult. Creatoarea Ana Novic (31 de ani) este o astfel de persoană, care a învățat să cadă, s-a ridicat cu și mai multă putere, apoi a urmat constant o linie ascendentă, a învățat din experiențe, iar acum își trăiește visul.

I-am propus să îi redăm împreună povestea, pornind de primele încercări, deciziile importante, până la recenta lansare a primei sale colecții, la care m-am simțit ca în familie, între o mulțime de prieteni. Ce a urmat, a venit de la sine. 🙂 

Pentru mine, ceea ce trăiesc în acest moment este un vis devenit realitate, dar pe care îl proiectez încă de când eram mică. Cea care m-a inițiat în tainele croitoriei a fost bunica mea, care m-a învățat cum să cos și cum să folosesc o mașină de cusut. De-a lungul adolescenței am făcut haine pentru mine, sora mea și prietenele mele, însă lucrurile au luat o turnură cu adevărat serioasă abia în urmă cu 5 ani.”

Au fost luni de zile în care nu făceam altceva decât să creez rochii, fără să vând nici măcar una.

După ce am avut tot felul de joburi, ba chiar am lucrat și în străinătate, am luat decizia că trebuie să mă ocup cu adevărat doar de pasiunea mea. Mi-am dat demisia din locul în care lucram în acel moment și mi-am făcut program de lucru 6 ore pe zi la ceea ce avea să se transforme cu pași mici, dar siguri, în cariera mea. Au fost luni de zile în care nu făceam altceva decât să creez rochii, fără să vând nici măcar una, dar asta nu m-a împiedicat să merg mai departe. Am avut parte de momente grele, însă încrederea că pot să fac lucruri mărețe în acest domeniu a fost mai importantă decât orice obstacol am întâlnit pe drum.”

De la Antonia la Delia, Neylini sau Ellie White

Mă uit în urmă și realizez cât de mult am evoluat și mă bucur că am ales anul 2015 ca să-mi fac debutul oficial în modă pentru că are o însemnătate aparte pentru mine. Deși, vorba unui amic din presă, în mod normal nu prea l-ai numi debut. Spun asta pentru că deja am lucrat cu nume precum Antonia, Delia, Nicole Cherry, Gina Pistol, Cosmina Păsărin, Oana Mareș, Alexandra Ungureanu, AMI, Neylini, Ellie White etc. la proiecte mari, așadar nu sunt deloc străină de industrie și am o bază solidă de cliente, însă am simțit nevoia să spun lumii că exist în moda românească și că sunt aici ca să construiesc un brand premium, curat, fin, original, unicat, pe care plănuiesc să îl transmit din generație în generație.”

Ellie White, Ana Novic, Vera Holostencu
Ellie White, Ana Novic și Vera Holostencu
Alexandra Ungureanu in tinuta Ana Novic
Alexandra Ungureanu în ținută Ana Novic
Neylini, Ana Novic, AMI în rochie Ana Novic, pictata manual de Vera Holostencu , Vera Holostencu
Neylini, Ana Novic, AMI și Vera Holostencu

Ana va deveni curând mămică

11139795_10206826776894941_1842481395_n
Ana și soțul ei, Robert Diaconeasa

Urmează să aduc pe lume primul meu copil, o fetiță, și simt că o să îmi calce pe urme. 🙂 Ar fi atât de multe de povestit despre cât de greu a fost să ajung la prima rochie vândută, la prima clientă care a revenit la atelier, la prima apariție a hainelor mele într-un pictorial dintr-o revistă glossy, la prima celebritate pe care am îmbrăcat-o și până la momentul actual, când am o relație foarte specială cu sute de cliente, când numele meu e din ce în ce mai sonor în industrie, când persoanele celebre cu care lucrez au numai cuvinte de laudă la adresa mea… a fost dificil, dar a meritat fiecare moment.”

Prima ei colecție oficială, <<1>>

Recent, am lansat prima mea colecție oficială, <<1>>, pentru care am cooptat-o pe buna mea prietenă, pictorița Vera Holostencu (31). Am gândit în urmă cu ceva vreme un proiect inedit, picturile manuale pe rochii de seară, despre care am fost convinsă că ar avea un impact puternic în piață și m-am gândit că nu ar fi nimeni mai potrivit să mi se alăture în această aventură în afară de ea. Noi ne știm de peste 20 de ani, de când eram foarte mici. Am copilărit în același bloc, în aceeași scară, mamele noastre sunt prietene foarte bune. Avem o relație specială, am trecut prin multe împreună. Și bune, și rele, dar am rămas împreună. Ba, mai mult, va fi nașa mea de cununie în luna iulie, când mă căsătoresc cu Robert, prietenul tău foarte bun și soțul meu, tatăl fiicei mele. O să fie și nașa lui Ingrid, deci îți imaginezi ce fel de relație avem. 🙂 Eu am crezut și cred foarte mult în talentul ei de pictoriță, așa că am ținut neapărat să arăt oamenilor de ce este în stare. Am vrut să-și fructifice la un nivel mare ceea ce a primit de la Dumnezeu și m-am gândit că am toate resursele să-i ofer această șansă. Tot ce trebuia să facă era să-mi accepte provocarea. Așadar am sunat-o, i-am povestit ce am în minte și s-a speriat. Nu credea că oamenii vor înțelege forma de artă pe care vrem noi să o promovăm, nu era sigură că un lucru atât de inedit ar avea priză la publicul din România. Mi-a luat ceva timp să o conving, dar în cele din urmă și-a dat seama că nu are nimic de pierdut. Avea emoții, era pentru prima dată când picta într-o asemenea manieră, pe rochii, când lucrările ei luau o formă total atipică și urmau să fie văzute de un public larg, comentate, televizate. Era totul nou pentru ea, dar timpul ne-a demonstrat amândurora că ideea pe care am avut-o a fost una foarte bună.”

IAF_9466IAF_9201 IAF_9215IAF_9237 IAF_9220IAF_9389 IAF_9307IAF_9408

 

Am avut parte de o lansare de vis, iar colecția este una MAGICĂ!

Ușor, ușor, oamenii au început să audă despre ideea nostră originală, am fost implicate în proiecte mari cu acest concept, iar feedback-ul a fost unul excelent. Acesta a fost și motivul pentru care m-am hotărât ca pentru prima mea colecție oficială să lucrez tot cu Veronica. Am ales împreună tema principală a liniei, circul vechi. Eu am început să vizualizez linii și forme de rochii, materiale și culori, așa că m-am apucat de treabă, iar când o rochie era gata, o trimiteam Veronicăi la pictat. Jumătate din colecție este pictată manual cu elemente de circ vechi, iar pentru asta îi mulțumesc Veronicăi, care a avut grijă să își demonstreze încă o dată măiestria. Am avut parte de o lansare de vis, iar colecția este una MAGICĂ! Evenimentul a ieșit perfect, cum nici nu mi-l puteam imagina mai bine, oamenii care ne-au fost alături au fost extrem de impresionați, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim amândouă lui Robert. El a gândit întregul concept, a muncit non stop pentru ca toate ideile să devină realitate, a pierdut multe nopți și a strâns pe lângă el o echipă de oameni minunați care cred în brand-ul Ana Novic și care ne susțin în totalitate: Liviu Cristache și Silviu Smecal de la Eight Media, Simona Ionașcu și echipa ei de la HTag PR, Simion Sorin și echipa lui de la Fabrica de Muzică, Ciprian Strugariu, Denisa Hazaparu și echipa ei de la D’Hairapy, Emil Rengle și Stan Boyz, care ne-au oferit un moment de dans senzațional la începutul prezentării, Yvonne Stavarache și mulți alți oameni care l-au ajutat pe Robert prin diverse forme să facă din acest prim eveniment major unul răsunător, de succes. Fără ei și fără oameni ca tine, care promovează această formă de artă și care cred în povești motivaționale de viață, lucrurile ar fi fost mult mai dificile.

IAF_9685
Ana împreună cu Robert și Vera, alături de Simona Ionașcu (HTag PR) și băieții de la Eight Media, Liviu Cristache și Silviu Smecal

Orice lucru este realizabil… deși nu spune nimeni că este ușor.

Scopul meu este să fac o schimbare în societatea în care trăiesc, să arăt oamenilor că talentul, curajul și ambiția pot face o echipă excelentă, că orice lucru este realizabil și că încă se mai pot naște lucruri de calitate în România. Nu spune nimeni că este ușor, nu a fost nici pentru mine, încă mai am foarte mult de muncit, dar sunt perfect mulțumită de parcursul lucrurilor. Iar pentru mine viitorul arată luminos, alături de familia mea și de oamenii pe care îi aleg extrem de atent lângă mine. Am planuri mari, pe care abia aștept să le pun în practică! Îți mulțumesc și ție pentru că ai considerat că povestea mea e demnă de apariția pe blogul tău și sper să constitui un exemplu, cât de mic, pentru cititorii tăi!”

Ana Novic si Vera Holostencu

Credit foto: Tibi Vintur (foto deschidere), Armand Ionescu (eveniment).

More from Corina Stoicescu

Magazinul TopLine s-a redeschis într-un spaţiu dublat

Magazinul TopLine şi-a păstrat locaţia, Bd. Regina Maria, nr.14, doar că acum...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.