Andrei Roşu (ex Gaz pe Foc), campion mondial la ultramaraton

Andrei Rosu

11,4 km înot, 540 km pedalat şi 126 km alergare în 3 zile! Aceasta este performanţa lui Andrei Roşu, în Mexic, depăşindu-şi limita într-o provocare personală la care mulţi dintre noi nici nu visăm. Pentru un om care practică sportul doar din pasiune, Andrei (fost component al trupei Gaz pe Foc) a demonstrat că orice e posibil atunci când îţi doreşti cu adevărat. Cu ceva antrenament, care a durat doi ani, ce-i drept!

“A fost cea mai dificilă experienţă sportivă din viaţa mea, dar am reuşit! Chiar dacă s-a acumulat multă oboseală, atât fizică, cât şi psihică, dacă abia îmi mai simt vârful degetelor de la mâini (pentru că mi-au amorţit de la atâta stat pe bicicleta), chiar dacă am nişte bătături groaznice în palme (am ţinut prea ”încleştat” ghidonul) şi câteva la degetele de la picioare pe care abia mi le mai simt, durerea este trecătoare, iar în câteva zile aceste lucruri vor fi istorie. Dar ştiu pentru ce am muncit din greu şi satisfacţia va dura, cu siguranţă, mai mult decât durerea şi va rămâne un reper important al vieţii mele”, a spus Andrei imediat după terminarea competiţiei.

Andrei va fi, alături de Mihaela Rădulescu şi atletul Toma Coconea, unul dintre ambasadorii români în maratonul Wings For Life World Run. Competiţia va avea startul pe 14 mai, simultan în mai multe oraşe din toată lumea. Toate acestea pentru a ajuta la găsirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării.

Cei care doresc să ia parte la maraton, se pot înscrie până pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Toate încasările, din toate ţările participante, inclusiv taxa de înscriere, vor fi donate de Red Bull Group (organizatorul principal) către Wings for Life pentru cercetarea leziunilor măduvei spinării.
Se estimează că 3 milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu afecţiuni ale măduvei spinării, iar în fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate în accidente care le afectează măduva spinării, urmate de paralizie.

More from Corina Stoicescu

Muzica lui George Enescu în viziunea tânărului Mihai Toma (Buddha Bar)

Compozitorul român cu piese pe albumele Buddha Bar, Mihai Toma, continuă să...
Read More

3 Comments

  • De data asta, Andrei a bagat gaz sub talpi, pana au luat foc, si a ajuns sa sprinteze ca Road Runner, cucul american din desenele animate americane, pana la locul 1. Si dupa antrenamentele mexicane cu chili.

      • Sper sa inoate mai repede ca Rechinul Diaconu in ringul de box, sa pedaleze mai bine decat dopatul Armstrong si sa alerge la fel ca Gabi Szabo. 🙂 Sa mai dea gaz si tarii asteia, deja cotropite de chinezariile false. ;)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.