Atlasul Frumuseții – Premiera mondială a unui proiect românesc cunoscut în întreaga lume

Proiectul românesc care a fost elogiat de mari publicații ale lumii, Atlasul Frumuseții, e prezentat in premieră mondială în București, între 16 aprilie și 16 mai. Timp de 15 luni, Mihaela Noroc, autorul Atlasului Frumuseții, a călătorit în jurul lumii, fotografiind chipuri feminine din zeci de țări și surprinzând diversitatea lumii în care trăim.

Beauty AtlasInstituții media celebre ca CNN, Huffington Post, Forbes, Elle, Le Figaro, Daily Mail, The Independent, The Telegraph, Corriere della Sera sunt doar câteva dintre numele mari care au scris pe larg despre Atlasul Frumuseții, transformându-l într-unul dintre cele mai mediatizate proiecte artistice românești ale zilelor noastre.

Acum, în premieră mondială, imaginile din proiect care au fost văzute de zeci de milioane de oameni, au fost imprimate la dimensiuni mari și reunite într-un eveniment unic. Expoziția este deschisă până pe 16 mai, la Galeria Artfooly, de la parterul Palatului Știrbei, pe Calea Victoriei, nr. 107.

Atlasul Frumusetii3Atlasul Frumusetii1Să ne păstrăm unicitatea!

Prin fotografiile din Atlasul Frumuseții, Mihaela vrea să arate că frumusețea feminină există peste tot și nu depinde de bani, tendințe ale modei sau rase, ci mai degrabă de naturalețe și autenticitate. Într-o lume a globalizării care tinde să devină uniformă, Mihaela vrea să arate că tocmai diferențele dintre noi ne fac cu adevărat frumoși și e esențial să ne păstrăm unicitatea și specificul.

Mihaela Noroc, Ministrul de Externe al României Bogdan Aurescu
MIHAELA NOROC și Ministrul de Externe al României, BOGDAN AURESCU

O nouă expediție în jurul lumii

În luna iunie, fotograful dorește să pornească într-o nouă expediție în jurul pământului, cu gândul de a “cartografia” alte țări și teritorii de pe toate continentele, înainte de a publica un album unic. Dorința Mihaelei e să așeze în acest album sute de portrete feminine din întreaga lume, care să dovedească că cea mai mare comoară a planetei e diversitatea.

Într-o epocă în care frumusețea feminină a devenit o industrie, Atlasul Frumuseții iși propune să ne incurajeze să rămânem naturali, să fim mândri de moștenirea noastră genetică și culturală, să fim noi inșine.

Credit foto: Alex Coman

More from Corina Stoicescu

Muzica lui George Enescu în viziunea tânărului Mihai Toma (Buddha Bar)

Compozitorul român cu piese pe albumele Buddha Bar, Mihai Toma, continuă să...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.