Comunicăm. Dar ne înțelegem?

Fiecare dintre noi comunică permanent, chiar dacă vrem sau nu, chiar dacă conștientizăm sau nu. Comunicăm cu mâinile, cu ochii, cu hainele pe care alegem să le purtăm, cu locul în care ne așezăm într-o încăpere. Cu totul! Nu numai prin cuvinte. Comunicăm cu oamenii cu care intrăm în contact, dar și cu cei care ne văd de departe, cu cei la care ne uităm, dar și cu cei care ne observă pe furiș. Comunicăm cu ceilalți, dar și cu noi înșine.

 

Abilitatea de a transmite corect ceea ce ne dorim ne oferă oportunități nelimitate, despre care am discutat cu prof. dr. Diana Mețiu. Am vrut să aflu mai multe despre cursul practic de Vorbit în Public – CAPTIVEAZĂ AUDIENȚA pe care îl va preda din acest week-end.

Diana Metiu si Iulia Oroviceanu Good Life Center

Construiește-țí o imagine de succes în acord cu idealurile tale

Ce înseamnă să fii un bun comunicator?

Să fim buni comunicatori înseamnă să fim conștienți atunci când transmitem un mesaj, de efectele pe care acesta le produce asupra noastră, a lucrurilor care ne înconjoară văzute și nevăzute, asupra celorlalți și mai ales asupra celui căruia i-a fost adresat mesajul.

Să fim buni comunicatori înseamnă să ne arătăm în fața lumii așa cum dorim să fim percepuți, să fim capabili să experimentăm tot felul de imagini, fiind perfect conștienți de rezultatele acestora.

Să fim buni comunicatori înseamnă să le prezentăm celorlalți orice subiect cu bucurie, curaj și autenticitate în felul în care ceilalți sunt dispuși să îl înțeleagă și, mai ales, să conteze pentru ei.

Să fim buni comunicatori înseamnă să înțelegem că totul este despre ceilalți, dar nelăsându-ne niciodată pe noi înșine în urmă.

rules-behaviours-versus-qualities-of-public-speaking

Oricine poate deveni un comunicator bun?

Da! Cât de repede sau cât de bun poate deveni ține de timpul, energia, dorința și gradul de implicare al fiecăruia. Răspunsul este fără îndoială, un mare DA, cu siguranță. Cei care se antrenează în a deveni mai buni în comunicare merită să “plătească prețul” acestei reușite. Celebrul public-speaker american Bob Procter, unul din profesorii și mentorii mei, la stabilirea oricărui obiectiv, punea întrebarea: “Are you willing to pay the price?”. Dacă răspunsul venea șovăitor, însemna că acel obiectiv nu este bun!

De ce este nevoie?

De informații cât mai valoroase și mai clare și de antrenament. Este exact ceea ce vă propun eu la cursurile mele.

Cât este de accesibil?

Nimic nu este scump sau ieftin, totul este în funcție de posibilitățile fiecăruia. 120 ron pentru 8 ore de antrenament pe zi, timp de 4 zile. Unora li se va părea scump, altora accesibil. Dar, ceea ce aduce este neprețuit, iar metodele mele sunt foarte ușor de practicat și cu rezultate rapide și eficiente.

Care sunt, concret, avantajele?

Voi enumera câteva puncte evidente, dar cel mai important este că cei care vor veni la acest antrenament vor trece printr-o transformare profundă, își vor schimba percepția despre ei înșiși, construindu-și o imagine de succes în acord cu valorile și idealurile lor, respectându-le în același timp și pe ale celorlalți, pe care și-o vor însuși și o vor simți și transmite mai departe prin toți porii.

 • creșterea încrederii și a respectului de sine;
 • extinderea câmpului de comunicare;
 • înțelegerea profundă a blocajelor de comunicare și soluționarea acestora;
 • dobândirea de cunoștințe exacte despre cum se construiește, pregătește și susține un discurs;
 • analizarea pertinentă a imaginii de sine pe care alegeți să o arătați publicului;
 • dicție mai bună;
 • îmbunătățirea vizibilă a discursului și a limbajului nonverbal;
 • îmbunătățirea comunicării cu ceilalți;
 • cum să fii o sursă de inspirație;
 • mesaje mai convingătoare;
 • apariții publice și private relaxate și carismatice.

Cursul practic de Vorbit în Public CAPTIVEAZĂ AUDIENȚA se va ține în Good Life Center, pe parcursul a două week-end-uri (9-10 și 16-17 Mai, între orele 10-18), Ghencea Business Center, B-dul Ghencea, Nr. 43b, Et. 4, Sector 6, București.).

Diana Metiu
Prof. dr. Diana Mețiu

DIANA MEȚIU are o experiență de peste 20 de ani în domeniul consultanței de imagine. Este profesor doctor în arte vizuale, expert în comunicare, coaching, dezvoltare personală și desen holistic, care are în portofoliu mai multe module de curs pe diferite teme și, cel mai interesant, pentru prima dată în România, susține clase de antrenament săptămânale de “fitness pentru minte”, incluzând elemente din metodelele unor mari oratori americani: Bob Procter, Lisa Nicholson, Less Brown și a unor mari profesori de actorie din Los Angeles, ca: Michael Chekov, Stanislavsky, Lee Strasberg, Sanford Meisner sau Viola Spolin.

Alte cursurile susținute:

CE NU ȘTIM CĂ NU ȘTIM” – Curs practic de utilizare a creierului, despre cum să ne folosim mai mult mintea, pentru dezvoltarea “mușchilor” creativității, pentru a găsi mai repede soluții eficiente la problemele noastre și pentru a deveni mai talentați în orice artă.

IMAGINEA CARE MĂ VINDE” sau “WHERE IS THE SELF IN THE SELFIE?” – Curs despre cum să construim imaginea pe care alegem să o arătam lumii, rămânând în acord cu noi înșine.

CUM SĂ NE REALIZĂM PROIECTUL PERSONAL” – Curs de accesare a inspirației, planificare și organizare a minții în vederea obținerii unui plan “la cheie” pentru proiectul personal, fiind ghidat de repere spirituale, psihologice, numerologice și de fengh-shui.

FERICIȚI PÂNĂ LA ADÂNCI BĂTRÂNEȚI?!” – Curs pentru îmbunătățirea relațiilor de cuplu.

UNIVERSUL ÎN SLUJBA NOASTRĂ” – Curs eficient despre cum integrăm spiritualitatea în viața de zi de zi, în cel mai practic, ușor și natural mod.

VIAȚA MEA LA NIVEL DE ARTĂ” – Curs practic de stil, despre mijloacele și regulile plastice moștenite de la natură și reinventate de marii artiști ai Greciei Antice și din nou ai Renașterii, a căror aplicare conduce la ținute vestimentare, design interior și exterior al locuinței, locului de muncă și locurile unde alegem să ne distrăm sau să ne petrecem timpul.

AI MEI NU AU AVUT HABAR, CÂT DE SUS POT EU SĂ SAR” Curs despre cum să ne comportăm și să fim în relația cu copiii noștri, despre înțelegerea educației lor pentru o lume pe care noi nu o cunoaștem încă.

SUCCESUL ESTE PENTRU CINE ÎL SIMTE CHIAR ACUM” – Curs despre succes. De ce nu am bani? și Cum să schimb asta?.

Credit foto: arhiva personală, Public Speaking Training


More from Corina Stoicescu

Cele mai noi tehnologii de întinerire facială și de remodelare corporală

Industria tehnologiilor de înfrumusețare, de întinerire și de remodelare este într-o continuă...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.