Daniel Necula: ”Fii arhitectul vieţii tale!”

Primul pas pentru a-ţi îndeplini idealurile este să îi spui vieţii ce îţi doreşti şi nu o mai laşi să-ţi ofere ea ce vrea. Daniel Necula, de profesie inginer auto, a avut ca mulţi alţi oameni un moment de cumpănă, în care nu ştia când, unde şi cum va găsi rezolvarea. În prezent, trăieşte cea mai frumoasă perioadă a vieţii lui, situaţia s-a schimbat radical în bine, s-a întors recent din luna de miere şi ne spune povestea lui de succes datorată în principal coachingului.

 

Daniel Necula coaching 1

Cine te-a orientat către coaching?

Am auzit de la o foarte bună prietenă, Cristina Cremenescu, care urmase o primă şcoală de coaching şi care mi-a fost la rândul ei îndrumător în mai multe sesiuni în cursul anului 2012. Astfel, am putut vedea ce înseamnă, cum funcţionează şi ce schimbări importante poate să aducă acest concept în viaţa cuiva. Ulterior, tot de la Cristina am primit un telefon prin care mă anunţa că urmează să intre, din Canada în România, o nouă şcoală de coaching avansat, “CLI – Coaching and Leadership International Inc.”, scoală adusă de către Ramona Lăcătuş, şi ea coach de succes de peste 10 ani în România şi fondatoarea şcolii “Wisdom Coaching”. Cristina m-a invitat să mă înscriu şi să urmez cursurile acestei şcoli, lucru care m-a lăsat cu gura căscată, deoarece nu mă gândisem niciodată că aş putea face aşa ceva, cu atât mai mult cu cât cursurile se ţineau în limba engleză (iar engleza nu era pentru mine un punct forte).

Treceai printr-una dintre perioadele grele ale vieţii tale?

S-a întâmplat pe la începutul lunii martie 2013, când, într-adevăr, treceam printr-o perioadă grea a vieţii mele.

Ce funcţiona şi ce nu?

Mă simţeam singur, ca într-o “intersectie” din care pot pleca pe mai multe “drumuri”, dar nu ştiam pe ce “drum” să o apuc. Şi asta cel puţin în două domenii importante ale vieţii mele: relaţia de cuplu şi cariera profesională. Practic, nu aveam nici prietenă şi nici serviciu. Vroiam să ies cât mai repede din intersecţie pe drumul care mi se potrivea, dar pe care nu-l ştiam.

Ce îţi doreai concret în acea perioadă şi ce credeai că se poate şi materializa?

Îmi doream ca viaţa mea să nu mai fie guvernată de frici (frica de a fi singur, frica de a rămâne fără bani, frica de necunoscut, ş.a.m.d.), ci să fie guvernată de pasiune. Îmi doream să-mi găsesc sufletul pereche şi o activitate profesională care să-mi aducă multe satisfacţii şi pe care să o fac cu plăcere. Ştiam că se poate în timp, cu efort, tenacitate şi voinţă, dar nu aveam certitudinea că va fi, nu ştiam când va fi sau cum va fi. Nu ştiam că “drumul” ales se va numi coaching.

Ce înseamnă mai exact acest concept de coaching?

Eu am şansa să învăţ în cadrul şcolii CLI Romania coaching avansat PCMK (Power Coach with Mind-Kinetics). La fel cum pentru a construi o clădire ai nevoie de un arhitect, pentru a construi viaţa pe care ţi-o doreşti ai nevoie de un coach. Plecând de la faptul că 95-99% din acţiunile noastre sunt determinate de subconstient şi numai 1-5% ţin de constient, coachingul avansat PCMK “rescrie programul” pe care îl are subconştientul nostru în aşa fel încât să ajungi să iei acele acţiuni care te conduc să obţii de la viaţă ceea ce îţi doreşti cel mai mult.

Şi-l poate permite oricine? Ce costuri şi cât timp implică?

Da, şi-l poate permite aproape orice. Primul pas este să vrei să devii arhitectul vieţii tale, să-i spui tu vieţii ce vrei de la ea şi să nu o mai laşi să-ţi ofere ea ce vrea. În privinţa costurilor, acestea sunt nesemnificative pe lângă rezultatele pe care le obţii.

După ce interval ai început să observi primele îmbunătăţiri?

Foarte tare a fost faptul că primele îmbunătăţiri le-am observat chiar în timpul primei sesiuni de coaching avansat în martie 2013, şi asta înainte de a începe şcoala de coaching.

Ce s-a întâmplat mai exact?

Ei bine, deşi mi-a plăcut foarte mult ideea Cristinei Cremenescu, nu mă consideram a fi în stare să urmez o şcoală de avansaţi şi să fac din asta o profesie. De aceea, în urma propunerii Ramonei Lăcătuş am făcut o primă sesiune de coaching avansat cu ea, pentru a vedea ce îmi doresc cu adevărat. Şi într-adevăr, îmi doream cu ardoare să fac coaching, dar fricile pe care le aveam mă ţineau puternic pe loc. Practic, după prima sesiune “am plecat” entuziasmat din “intersecţie” ştiind că “drumul meu” se numeşte coaching. Le sunt recunoscător Cristinei şi Ramonei pentru modul în care m-au ajutat să-mi transform viaţa.

Daniel Necula coaching 2Faptul că între timp ţi-ai găsit aleasa şi te-ai căsătorit are vreo legătură cu noile perspective prin care începusei să priveşti?

Da, indiscutabil. Pe 6 aprilie 2013, deci la aproximativ o lună după ce am spus da coachingului, am cunoscut-o pe Luiza şi mi-am dat seama că ea era sufletul meu pereche. Din acel moment lucrurile au decurs între noi cât se poate de firesc şi de natural, suntem nedespărţiţi, fericiţi, ne iubim cu pasiune şi ne dorim să avem copii şi să fim împreună pentru totdeauna.

În jurul căror noi principii ţi-ai modelat parcursul?

Acum, ştiu că nu sunt singur, că pot să ating orice scop realizabil pe care mi-l propun şi că dacă vreau să-mi schimb viaţa trebuie să-mi schimb alegerile. De asemenea, ştiu că ceea ce gândesc în mod conştient, dar mai ales inconştient, este ceea ce devin.

Cum te vezi în acest moment?

În acest moment trăiesc, poate, cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Simt că am viaţa pe care mi-o doresc, că trăiesc cu adevărat. Sunt pe “drumul meu cu motoarele turate” şi merg din ce în ce mai rapid în această minunată călătorie care se numeşte “viaţă”.

Ce îţi doreşti pentru mai departe?

Să devin un coach căutat la nivel mondial, să diminuez gândirea neconstructivă care există în lume şi să conectez cât mai multe persoane la valorile importante ale vieţii: iubire, pasiune, încredere, entuziasm, echilibru, curaj, frumuseţe, etc..

În ce măsură crezi că îi poţi ajuta pe alţii să se apropie de ţelurile pe care le au?

Nu am niciun dubiu în această privinţă: măsura este foarte mare. Ştiu că misiunea pe care o am eu în această viaţă este “să contribui celorlalţi” şi acest lucru mă mână să fiu alături de cei care doresc să îşi transforme viaţa şi să lucreze cu mine.

Mulţumesc şi succes!

Daniel Necula coaching 3
Daniel Necula şi soţia lui Luiza Portase Necula

Credit foto: arhiva personală

More from Corina Stoicescu

Micul meu dejun la Tiffany, New York

În luna februarie a anului 2012 i-am făcut o vizită celebrei Irina...
Read More

3 Comments

  • Daca nu l-as cunoaste pe Daniel, totul ar fi o poveste fumoasa: haine frumoase, poze bine realizate si o imagine de succes.
    Dar cunoscandu-l, ma intreb cum poate sa-ti ofere o orientare in viata cineva care pana la 45 de ani nu a realizat nimic decat doua casatorii din interes material si in ultimii 5 ani nu a facut nimic altceva decat sa petreaca toata ziua pe canapea in fata televizorului, spargand seminte in pijama? Articolul acesta frumos mi-a aratat cat de mare poate fi diferenta intre realitate si o poveste bine scrisa! Mult succes, Daniel si sper ca de aici incolo chiar sa realizezi ceva daca chiar vrei sa oferi altora o orientare in viata!

    • Irina, ma bucur ca ai vizitat blogul si iti multumesc ca ai dorit sa iti exprimi parerea. De asemenea, Daniel isi poate exprima punctul de vedere liber. Parerea mea este ca oamenii nu sunt perfecti, dar e de apreciat cand se doreste o schimbare in bine.

  • cu rabdare, cu talentul de care dai dovada…sunt convins ca vei reusi modelarea…cu amandoi impreuna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.