Diana Dumitrescu: ”Știu ce îmi doresc și am încredere în alegerile mele”

Credit foto: The Storyalist

Se spune că atunci când ne naștem suntem toți egali și depinde doar de noi ce talente ne dezvoltăm. Contează, desigur, și încurajările, în special, din partea oamenilor dragi. Pe Diana Dumitrescu au ajutat-o și a devenit una dintre cele mai cunoscute actrițe din noua generație de artiști. După perioada telenovelelor, în care și-a demonstrat primele talente actoricești pe micul ecran, a venit rândul teatrului. Chiar astăzi joacă în comedia muzicală ”Hârca se întoarce”, la Teatrul Elisabeta, de la ora 20:00, alături și de Vladimir Drăghia. Eu am vrut să aflu mai mult despre parcursul ei, despre deciziile luate, dar și până unde merge dăruirea pentru profesie.

 

Diana Dumitrescu portret

Diana, tu ești o actriță apreciată și foarte cunoscută. Faci ce ți-ai dorit întotdeauna?

Când eram mică mă visam avocat sau profesoară. (râde) Mă vedeam undeva la un birou, îmbrăcată în costum, în taior, în deux-pieces. Treaba cu actoria a venit la un moment dat. Mama m-a împins de la spate împreună cu diriginta mea din liceu. Spuneau că sunt talentată, pentru că aveam ore de dramă, în limba engleză, la clasă. Am dat admitere la Limbi Străine pentru că eu asta îmi doream, dar am picat cu brio. În schimb, am intrat prima la Actorie (n.a.: la Constanța, orașul ei natal). Și am zis wow! În primul an nu mi-am dat interesul, dar din anul al doilea mi-am revenit și am descoperit actoria.

Și, deci, te-a captivat?

Da, m-am îndrăgostit de actorie. Și s-au legat toate, pornind de la un casting la care am participat. Nici mie nu mi-a venit să cred cât de bine mergeau lucrurile. Mi-am spus ”Ce frumoasă e viața de actor!”. Dar să știi că de abia acum încep să înțeleg ce înseamnă actoria cu adevărat. Eu am fost luată de val, dusă undeva sus și de acolo parcă cineva mi-a dat drumul. Cred că am căzut în genunchi, nu în picioare. Mi-am spart puțin rotulele, dar s-au vindecat. Actoria e o profesie foarte frumoasă, dar și foarte grea.

”Am fost luată de val, dusă undeva sus și cineva mi-a dat drumul”

Preferi teatrul, televiziunea sau filmul de cinema?

Dacă s-ar mai face telenovele aș fi prima care și-ar dori să facă. M-am îndrăgostit de viața de pe platourile de filmare, pentru că eu acolo m-am format și asta îmi place să fac. Topul preferințelor mele arată astfel: telenovele, film, teatru. Ritmul de lucru la telenovele mi se potrivește cel mai bine. E mai alert, se filmează mai mult, trăirile sunt mai intense, trebuie să fii, să fii, să fii! Altfel, rămâi în urmă. Pe când la film se poate filma o scenă și o zi întreagă.

Care ar fi cel mai mare compromis pe care l-ai face pentru un rol?

Depinde de rol și de grandoarea producției. Îți cam dai seama după scenariu, regizor, distribuție. Iar dacă eu cred în acea producție fac orice. Pentru că arta cere sacrificii. Nu le numim compromisuri, le numim sacrificii. Aș face orice pentru ca rolul să fie bun: m-aș îngrășa, aș slăbi, aș sta goală în fața camerei, m-aș rade pe cap.

 

Dacă eu cred în rol, aș face orice: m-aș îngrășa, aș sta goală în fața camerei, m-aș rade pe cap”

 

Credit foto: arhiva personală Diana Dumitrescu

Cu ce personaj de film ți-ai asemăna personalitatea?

Cu Annie Reed, interpretată de Meg Ryan, în ”Noapți albe în Seattle” (Sleepless in Seattle). Pentru că sunt romantică, cred în iubire și plâng la poveștile de dragoste.

Ai prefera un premiu Oscar, la Cannes sau la Festivalul de Film de la Berlin?

Ceea ce mi-aș dori ar fi să ajung să mă văd la televizor și să spun că îmi place ce văd. Pentru că eu sunt foarte critică cu mine și de fiecare dată am obiecții. Premiile Oscar nu mi se par acordate pe drept. Premiile ne mângâie orgoliile, dar eu nu prea cred în ele. Nu vreau să fiu ipocrită, nici nu cred că aș avea mari șanse pentru că sunt convinsă că sunt mulți alți actori mai talentați decât mine, în țară, care încă nu sunt cunoscuți. Da, și eu muncesc și am talent, dar chiar și dacă aș câștiga vreodată, prin cine știe ce conjunctură, meritul nu ar fi doar al meu, ci al întregii echipe.

Florin Piersic sau Florin Piersic Jr?

Ohhh… Unul vorbește prea mult și altul deloc. (râde) Mi-ar plăcea să joc cu domnul Florin Piersic Senior.

În prezent joci cu Vladimir Drăghia. Ce apreciezi la el?

Este un om foarte bun, are un suflet extraordinar. Televiziunea i-a creat o imagine de macho și lumea îl privește astfel, dar el este un artist. Scrie poezii, e romantic, iubește plimbările, vede căldura în oameni. Nu este acel Vladimir din ziare și din telenovele în care a jucat. Iar rolul pe care îl face în spectacolul ”Hârca de întoarce” este senzațional. Pe mine m-a șocat la premieră. Râzi cu lacrimi la ce face Vladimir pe scenă. Este dezinhibat și o face cu atâta încredere încât la fiecare spectacol este din ce în ce mai bun.

Vladimir Drăghia are o imagine de macho, dar el nu e cel din ziare și din telenovele în care a jucat.

 

Rămâne să mergem să-l vedem și să vă vedem! 🙂

Da. Spectacolul este programat pe 28 octombrie și pe 11 noiembrie la Teatrul Elisabeta, din București. Urmând ca ulterior să fie stabilite și alte date.

Credit foto: Teatrul Elisabeta
Diana Dumitrescu (Viorica), Vladimir Drăghia (Chioșa) și Dana Rotaru (Hârca)

Ce îți place cel mai mult la viața ta?

Îmi place viața mea cu totul. Sunt stăpână pe mine, am încredere în alegerile mele și nu am nevoie de o altă opinie. Înainte mă consultam cu mama, cu Ruxandra (n.a.: Ion, producător telenovele și fosta soacră a actriței). Acum știu ce îmi doresc și pașii pe care trebuie să îi fac pentru a obține ce vreau.

Ești o esență tare la puterea 32 (n.a.: vârsta Dianei)?

Da. (râde)

”Hârca se întoarce” e o comedie savuroasă

Îți mai spun că ”Hârca se întoarce” e o comedie savuroasă (adaptată după „Baba Harca” imaginată de Matei Millo) cu momente muzicale, pentru care Diana a luat și lecții de canto. Ce se întâmplă în poveste? Doi bărbați se luptă pentru inima frumoasei Viorica, iar Hârca ar face orice să câștige. Din distribuție fac parte: Hârca (Dana Rotaru), Bazu (Bogdan Talasman), Viorica (Diana Dumitrescu), Vlad (Alexandru Suciu), Chiosa (Vladimir Drăghia) și tatăl Vioricăi (Orest Pislariu Ranghilof).

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și dorești să mergi la spectacol, prețul unui bilet este de 40,50 lei și îl poți cumpăra de pe site-ul teatrului, dar și direct de la Teatrul Elisabeta.

Credit foto: Teatrul Elisabeta
Una dintre reprezentațiile spectacolului Hârca se întoarce

Credit foto: arhiva personală Diana Dumitrescu, The Storyalist, Teatrul Elisabeta.

 

More from Corina Stoicescu

O nouă sursă de inspirație vestimentară: primul magazin Andreea Dogaru din București

Este una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din România, a...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.