Diana Matei, Proconsul, Hara și Mihai Mărgineanu cântă pentru copiii cu paralizie cerebrală

Spectacol caritabil pt copii paralizie cerebralaCântăreața Diana Matei împreună cu invitații ei, trupele Proconsul, Hara și originalul Mihai Mărgineanu vor susține un concert caritabil pentru sprijinirea Asociației Umanitare Marta Maria, o organizație care se ocupă de copiii care suferă de paralizie cerebrală. Spectacolul se numește “Artiști mari pentru suflete mari” și va avea loc la Berăria H, în data de 5 februarie, de la ora 20:00.

Inițiatoarea evenimentului este Diana Matei, care a aflat întâmplător de povestea fetiției al cărei nume îl poartă această asociație: “Am aflat de Marta prin intermediul unei prietene care mi-a arătat tricouri realizate de mama micuței, Adela Antoniu. Ea imprimă desenele fetiței sale pe tricouri, interpretându-le în maniera proprie. Apoi am aflat că acest copil suferă de paralizie celebrală, iar asociația care îi și poartă numele ajută mai mulți micuți cu nevoi speciale. Acești copii trebuie să primească adesea ajutor specializat din afara țării, iar procedurile sunt extrem de costisitoare, aducând cheltuieli lunare și de mii de euro”, explică Diana Matei.

Acești copii au și abilități
“Cel mai adesea copiii cu dizabilități sunt priviți în societatea românească doar ca <boli> sau diagnostice. Acesta este unul dintre lucrurile pe care Asociația Umanitară Marta Maria încearcă să le schimbe, iar mesajul pe care dorim să îl transmitem este că <Toți copiii sunt copii!>. Susținem integrarea lor în societate și vrem să subliniem că, dincolo de dizabilități, acești copii au și abilități. Și putem să-i tratăm ca ceea ce sunt: ființe cu preferințe, cu speranțe și visuri”, spune Adela Antoniu, mama fetiței.

Fiecare dintre noi poate susține acești copii, prin participarea la spectacolul “Artiști mari pentru suflete mari”, unde intrarea este de 30 de ron. Suma strânsă va merge integral către Asociația Umanitară Marta Maria.

Paralizia cerebrală (CP) este o tulburare cronică de postură și de mișcare provocată de leziunea sistemului nervos. CP constă în mișcări reflexe involuntare și contracții (spasme) musculare care pot afecta o regiune, jumătate de corp sau corpul în totalitate. O serie de afecțiuni ca retardul mintal, crizele convulsive sau disfuncții vizuale și auditive sunt frecvent asociate cu paralizia cerebrală. (www.sfatulmedicului.ro)

Beraria H Bucuresti

Credit foto: Replica vedetelor Events, Berăria H.

More from Corina Stoicescu

Savurează noile smoothie-uri Vegan Detox & Protein!

Ne aflăm în sezonul în care alimentația ușoară este și cea preferată,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.