Antrenamentul recomandat tuturor femeilor: în 30 de minute lucrează toate grupele musculare!

Conceptul fitness adus din Statele Unite ale Americii, FitCurves, este un program complex, care îmbină exercițiile cardio cu cele de forță și de stretching. Aparatele folosite au un sistem hidraulic care se adaptează la nivelul de forță al fiecărei persoane și oferă astfel antrenamentul personalizat. Femeile pot să slăbească, să își tonifieze musculatura, să își îmbunătățească rezistența fizică. Și, important de reținut, programul este benefic inclusiv în recuperarea medicală.

Fit Curves / PR

Un circuit dureză doar 8 minute

”Circuitul constă în sesiuni de 30 de secunde pe aparat și 30 de secunde pe spațiul intermediar (pe pătrățel), unde facem mișcări cardio și exerciții pentru grupele musculare mici. Pe aparate sunt lucrate grupele mari. Sunt 8 aparate și 8 pătrățele, iar durata unui circuit este de 8 minute. Apoi verificăm pulsul fiecărei persoane, iar dacă cumva este ridicat, atunci celor în cauză li se vor da exerciții mai ușoare. Important este ca efortul să fie la 80 %, nu la 100% pentru un bun randament, fără epuizare.” explică Andreea Ciobanu, instructor de fitness la FitCurves Vitan (str. Foișorului, nr 107).

Instructor Andreea Ciobanu / foto Corina Stoicescu
Instructor Andreea Ciobanu

Antrenamentul e permis și celor cu probleme la coloană

Se îmbină exercițiile cardio cu cele de stretching. Te poti tonifia sau slăbi și poti face acest circuit chiar și atunci când ai probleme la coloană, iar asta pentru că se lucrează cu greutatea corporală, personalizat” spune Ana Anghel (foto), owner FitCurves.

FitCurves / Foto PR 2
Ana Anghel și medicul nutriționist dr. Ruxandra Pleșea

Program de recuperare medicală

Universitatea Baylor din Texas conduce in mod constant cercetări pentru a analiza metoda FitCurves, prin teste științifice. De asemenea, unul dintre primele trei spitale de boli cardiovasculare din America, Cleveland Clinic din Florida, a adoptat metoda de antrenament pentru pacienții săi, în recuperarea medicală (kinetoterapie).

Exercițiu acasă: cu spatele drept, genunchii la piept

Persoanelor care au problemele cu spatele (scolioză, de exemplu) și pot face exerciții doar de acasă li se recomandă un set de exerciții la sol, pe o suprafață tare. Cu spatele drept, brațele în prelungirea corpului, se ridică câte un genunchi spre piept, pe rând, apoi cu ambele picioare. La început cu 10 repetări, apoi se urcă pe parcurs până la 20. Exercițiile acestea sunt recomandate de 3 ori pe zi, măcar timp de lună. Tocmai pentru a întări musculatura spatelui.

More from Corina Stoicescu

Beyond limits: Inspirational climber with disabilities conquers Atlas Mountains summit

We all have the power to accomplish incredible things, no matter what...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.