Așa se păstrează corect produsele cosmetice BIO!

Credit foto: PR

Am auzit destule persoane care sunt interesate să folosească produse naturale sau cosmetice BIO, ce au la bază ingrediente 100% de origine vegetală. Însă nu e de ajuns, pentru a beneficia de eficiența acestor variante de îngrijire. Sunt importante și modul de păstrare și de utilizare al produselor.

 

Una dintre tendințele semnificative în rândul celor care își doresc să aibă un stil de viață cât mai sănătos este să includă în îngrijirea zilnică și produse cosmetice BIO. Doar că, de obicei, condiţiile improprii de păstrare duc la scurtarea termenului de valabilitate. Mai ales în cazul celor care au la bază ingrediente 100% de origine vegetală. În general, un produs BIO are un termen de valabilitate de maximum 6 luni.

Temperatura ideală pornește de la 18°C

„Este ideal sa păstram produsele cosmetice BIO la temperaturi cuprinse între 18° şi 25° de grade Celsius, în mediu uscat, ferite de lumina soarelui. De fiecare dată, capacul recipientului trebuie să fie închis cu grijă astfel încât produsul să nu intre în contact cu aerul pe termen lung, fapt ce ar grabi procesul de râncezire. Și, nu în ultimul rând, produsul trebuie luat din recipient cu ajutorul unei spatule cosmetice, fără a introduce degetele, pentru a evita contaminarea acestuia”, sfătuiește trainerul Naturys România, Diana Marandiuc.

Ferește-le de soare

Ingredientele cosmeticelor BIO sunt distruse dacă sunt supuse timp îndelungat radiaţiilor solare. Chiar și dacă temperatura din încăperea unde sunt păstrate produsele este cea recomandată, radiaţiile UV trec prin sticlă.

Nu le păstra la frigider

De asemenea, produsele BIO nu trebuie păstrate la frigider, deoarece conservanţii vegetali folosiţi în componența lor asigură eficiența pe toată perioada de valabilitate. Diana Marandiuc explică: ”Multe persoane au impresia că pot prelungi această perioadă dacă țin produsele la frigider. Doar că temperatura la care se păstrează alimentele în frigider nu este recomandată și pentru păstrarea cosmeticelor BIO”, susține specialistul.

Credit foto: PR

 

Credit foto: PR

More from Corina Stoicescu

VIDEO – Paris Fashion Week: Kristina Fidelskaya RTW Autumn Winter 18-19 Show. A collection that got my attention!

The inspirations for Kristina Fidelskaya’s new Ready-to-Wear collection are multiple: A touch...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.