EXCLUSIV! Interviu video cu Andrei Roșu, super românul care iubește sportul și provocările

Primul interviu video de pe blog este cu Andrei Roșu. Multiplu recordman național și mondial care, nefiind sportiv de performanță, a intrat și în Cartea Recordurilor, pentru o performanță sportivă, iar în prezent se pregătește pentru cea mai dură competiție de canotaj din lume. L-am întrebat despre alimentație (Andrei este vegetarian), antrenament, mod de gândire și am aflat detalii despre proiectul său, pe care urmează să îl lanseze, și în care și-a investit toate cunoștințele dobândite în ultimii ani.

Esență Tare este despre oameni. Oameni care inspiră, care pot fi și sunt deja, pentru mulți, modele de urmat. În această categorie Andrei Roșu își merită pe deplin locul, un om care a obținut rezultate uimitoare, iar în prezent se pregătește pentru Atlantic Challenge. Va traversa Oceanul Atlantic împreună cu alți trei membri ai echipajului, timp de câteva săptămâni, pornind din Insulele Canare și vâslind până în Insulele Caraibe. Despre toate acestea am scris aici.

Fără a planifica ceva, l-am remarcat pe Andrei, la o masă alăturată, pe când mă aflam la evenimentul de lansare a programului Super Body Reset. După câteva minute de dialog cu el și Cori Grămescu, i-am propus interviul. ”Datorită lui Andrei m-am apucat de alergat!”, mi-a spus Cori. (Și nu mă mir deloc! Eu a doua zi după interviu am ieșit la jogging și am alergat mai mult ca oricând anul acesta).

Credit foto: Corina Stoicescu (EsentaTare.com)
Alături de Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, și Andrei Roșu

Andrei a acceptat interviul și am dat drumul înregistrării video (trăiască smartphone-ul!). Iar ceea ce urmează să vedeți a fost spontan, cu tot cu micile probleme tehnice, pe care o să vă rog să mi le scuzați. 🙂

Cum poți să-ți modelezi viața

L-am întrebat pe Andrei și care crede că sunt 4 lucruri esențiale pe care un om merită să le conștientize încât să treacă ”De la canapea la maraton”? Iată și răspunsul!

  • Un prim pas ar fi să conștientizeze că există o problemă și să considere că alergarea ar putea-o rezolva. Altfel nu știu de ce ar merita să facă cineva schimbări. Dacă totul e în regulă și persoana este mulțumită de viața ei atunci să rămână în acea zonă. Nu trebuie să se apuce toată lumea de maratoane sau să vâslească. Asta ține de fiecare. Eu cred că alergarea ține și de un obiectiv de dezvoltare personală. Faptul că participi la un maraton și primești o medalie la final nu cred că te schimbă. Ceea ce te schimbă este ce faci în perioada de pregătire. Sportul te disciplinează, te obișnuiește cu faptul că pentru a ajunge din punctul A în punctul B trebuie să faci anumite schimbări. Să te trezești mai devreme, poate, să respecți un program, și asta, cu siguranță, se va răsfrânge și asupra celorlalte arii ale vieții.
  • De asemenea, persoana poate să își facă un inventar al tuturor obiceiurilor, în special a obiceiurilor rele și să vadă care dintre ele încurcă în atingerea obiectivului.
  • Schimbările pe care le va face în stilul de viață vor avea un efect și asupra celor din jurul său. E vorba de familie, de prieteni, de viața profesională și vor exista plusuri și minusuri.
  • Și un alt element, și în asta constă frumusețea transformațională a pregătirii pentru maraton, este că treptat omul va adapta fiecare decizie la obiectivul pe care îl are. Se uită în farfurie și se întreabă: <Are legătură ceea ce mănânc cu intenția de a alerga la maraton sau nu are? Are legătură faptul că este ora 11 noaptea și îl loc să fiu în pat pentru a mă trezi la 5 dimineața mă uit la un talk-show din care probabil că nu mă aleg cu nimic?> Și uite așa, ușor, ușor, ne modelăm viața.”

Palmaresul lui Andrei Roșu

  • Sportiv de anduranță, recordman național și mondial, Andrei Roșu este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii (în anul 2015), parcurgând traseul Londra – Paris din 140 km de alergare, 50 km de înot și 300 km cu bicicleta.
  • Împreună cu Vlad Tănase, Andrei a terminat, în premieră pentru un tandem (și nu oricum, ci pe locul al treilea!), cea mai grea cursă de alergare din lume, la Cercul Polar (în martie 2016).
  • Este primul om din lume care a reușit să termine circuitul 7 maratoane și 7 ultra-maratoane pe 7 continente. O performanță care a fost premiată cu un loc și în Cartea Recordurilor.
Credit foto: Facebook
Andrei Roșu și Emil Curteanu, doi dintre membrii echipajului Atlantic 4, în barca cu care vor participa la Atlantic Challenge.

 

Credit foto: EsentaTare.com, www.atlantic4.ro

More from Corina Stoicescu

Lumea văzută de la etajul 102, din One World Trade Center

Am zburat cu avionul de multe ori. Cu elicopterul încă nu, dar...
Read More

2 Comments

  • Il admir pe Andrei pentru puterea de care da dovada. Atitudinea lui motiveaza si modeleaza personalitati. Corina, ma bucur ca l-ai abordat pentru interviu.

  • Și eu mă bucur că ți-a plăcut interviul și că te numeri printre cititori, Elisabeta! 🙂 Consider că Andrei este un om determinat, echilibrat, care îndeamnă la depășirea condiției și mai cred că modele ca el merită toată atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.