Loredana, în concert caritabil la New York!

Credit foto: Pro Tv

Una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România, Loredana, va susține vineri, 13 mai 2016, un concert caritabil la New York, pentru dezvoltarea programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, care are drept scop combaterea analfabetismului în rândul elevilor din satele românești.

 

Loredana va cânta la Webster Hall – The Marlin Room, una dintre cele mai exclusiviste săli de spectacole din cel mai populat oraș al Statelor Unite, New York. Evenimentul va avea loc începând cu orele 19:00 și este organizat de MARA Society, cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York.
Câteva dintre piesele pe care le va interpeta Loredana sunt “O fată singură în noapte”, “Trandafir de la Moldova”, “Mărioară de la Gorj”, “Extravaganza”, “Zig Zagga” sau “Apa”, dar vor fi și reinterpretări din repertoriul Mariei Tănase și alte melodii cântate în limbile română și engleză.

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre motivele pentru care Loredana a decis să se alăture acestui proiect.

Credit foto: Facebook

”Mama a fost învățătoare și, în casa noastră, cartea și școala au fost mereu prețuite. Tatăl meu este un prolific scriitor de cărți pentru copii și aveam mereu în preajma noastră volume. Iar când a apărut Elena, fiica mea, am continuat să-i transmitem dragostea pentru lectură și i-am citit povești, ani la rând, înainte de culcare. Cred în puterea cărților și dacă, prin munca mea, pot ajuta să ajungă cât mai multe volume la copiii cărora li se poate schimba radical viața după o lectură importantă, am să fiu mereu cu tot sufletul prezentă și vă invit să vă alăturați și voi aceste cauze! <Imaginarium>, spectacolul meu, este despre a-ți imagina cele mai nebunești vise și a găsi căi pentru a le îndeplini”, a declarat Loredana.

Toate fondurile colectate în urma acestui eveniment vor fi direcționate către Asociația Curtea Veche, pentru dezvoltarea programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, care cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară, poți afla accesând www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Detalii referitoare la accesul la spectacol găsești aici.

Credit foto: Flickr

Credit foto: Webster Hall

Credit foto: Pro Tv, Facebook , Webster Hall, Flickr

More from Corina Stoicescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.