M-am distrat la evenimentul “Fit with Google” și sper să vă fac și pe voi curioși să descoperiți ceasurile inteligente și aplicațiile pentru ele. Acestea sunt disponibile de mai multă vreme, trebuie doar să aflați mai multe despre ele și modurile în care vă pot ajuta. Funcționalitățile ceasului smartwatch sunt utile fie că vrei să îți contorizezi mai bine felul în care mănânci, pașii pe care îi parcurgi, pulsul pe care îl ai, cât de bine te odihnești sau modul în care faci sport. Toate acestea și multe alte aplicații favorizează o viață mai sănătoasă și cu mai puțin stres.
Ceasurile inteligente, cunoscute ca smartwatch-uri, și platforma dedicată lor – Android Wear – te ajută să-ți organizezi programul mult mai bine, să economisești timp și îți furnizează sugestii și notificări chiar înainte să le ceri. Primești astfel notificări pentru evenimentele din calendar și actualizări pentru vreme.
Important de reținut: Platforma Android Wear funcționează atât pentru telefoanele cu Android, cât și pe cele cu sistem de operare iOS (iPhone).
10 moduri în care te ajută un smartwatch cu Android Wear în viața de zi cu zi
- Te notifică atunci când te suna cineva, primesti e-mailuri, SMS-uri, mesaje pe Hangouts, Facebook, Viber, Whatsapp etc..
- Google Translate: poți să faci traduceri vocale din română în peste alte 40 de limbi. Dictezi și ceasul îți scrie traducerea în limba dorită, afișând-o astfel încât sa poată fi citită de interlocutorul tău.
- Google Maps: îți definești itinerariul (de pe ceas sau de pe telefon) și pornești navigarea pe ceas. Aplicația Google Maps de pe ceas te va notifica (prin vibrație) și îți va arăta de fiecare dată când trebuie să schimbi direcție. Este foarte utilă când ești la volan.
- Google Keep – Keep este aplicația de notat. Poți să dictezi în română ceasului, să faci scurte notițe sau liste.
- Poți să controlezi muzica – volum, navigare între piese. Mai mult, poți să încarci muzică pe ceas și să asculți direct din ceas, fără să mai ai nevoie de telefon. Este foarte util și când ieși la alergat.
- Poți să declanșezi de la distanță camera foto a telefonului. Un bun mod de a face selfie: declanșezi de pe ceas și ai 3 secunde la dispoziție până se face poza, timp în care poti sa-ti poziționezi camera așa cum îți dorești.
- Primești rapoarte privind mișcarea și exercițiile zilnice, de la numărul de pași făcuți la bătăile inimii, inclusiv cum ai avut pulsul pe parcursul nopții în timpul somnului.
- Poți să-ți personalizezi aplicațiile așa cum dorești, să primești notificări pe ceas doar de la cele care te interesează.
- Poți să răspunzi la mesaje și emailuri de pe ceas, dictând un mesaj, desenând un emoji sau alegând un mesaj predefinit.
- Poți admira artă pe ecranul ceasului prin aplicația Street Art, cu lucrări provenite din proiectul Google Cultural Institute.
Smartwatch-ul, antrenorul tău personal
Cu un smartwatch și aplicațiile din Android Wear, mișcarea și sportul sunt mai distractive și mai ușor de urmărit. Există o mulțime de aplicații care te ajută la fitness, fie că mergi la sală, alergi, pedalezi sau faci pilates. Poți să lași telefonul acasă, iar ceasul îți va înregistra traseul pe care alergi sau pedalezi.
Iată cele mai populare aplicații care te ajută când faci sport.
Runtastic: Monitorizează exercițiile făcute, în funcție de sportul pe care îl practici (alergare, aerobic, schi fond, înot etc.). Foarte utilă pentru a monitoriza nivelul de fitness.
Wear Fitness Personal Trainer: Este o aplicație potrivită în special pentru exercițiile la sală. Îți înregistrează și numără exercițiile pe care le faci, în funcție de tipul lor. Îți evaluează nivelul de pregătire la care ești și îți propune un plan de antrenament. Tehnologia îți monitorizează progresul și generează noi obiective.
Google Fit: Google Fit este platforma „centrală” de fitness, unde sunt centralizate datele din diferite aplicații de fitness, inclusiv smartwatch-uri. Google Fit te ajută să-ți monitorizezi activitatea fizică și antrenamentele, astfel încât să fii mai motivat și mai concentrat.
Fit interval timer for Wear: O aplicație care înregistrează timpii de efort, relaxare, pauză și te ajută să construiești un grafic al antrenamentului. Te ajută să îți definești obiective pentru mișcare și să le atingi mai ușor.
Fit & zen!
Sportul este doar unul dintre pilonii unei vieți sănătoase, alături de o alimentație echilibrată, relaxare și somn odihnitor. Există numeroase aplicații care te ajută pe fiecare dintre aceste niveluri: să-ți controlezi caloriile, să meditezi, să fii mai relaxat sau să te trezești odihnit. Iată câteva recomandări de aplicații:
- Calorie counter My Fitness Pal – aplicație pentru dieta zilnică, cu o bază de date de peste 5 milioane de alimente
- My diet coach – asistentul de nutriție
- Happify – Train your brain. Ajută la reducerea stresului și te ajută să gandești pozitiv
Sleep as Android – Monitorizează somnul și te ajută să te trezești odihnit
- Stop, Breathe & Think – relaxare și meditație, mindfulness
- Headspace – mindfulness & fitness for the mind
Știai că…
… cele mai căutate 5 exerciții pe Google în 2015, în România, sunt în ordine: exerciții pentru abdomen, exerciții pentru fese, exerciții pentru spate, exerciții pentru piept și exerciții cardio?
… exercițiile care au înregistrat cele mai importante creșteri în căutări pe Google în 2015, în România, sunt în ordine: exerciții pentru spate, exerciții cardio, exerciții pentru fese, exerciții pentru abdomen și exerciții pentru picioare?
Credit foto: Grayling