Porția de inspirație cu o cafea bună

Pentru un pasionat al gustului de cafea, această băutură aromată devine un ritual și o experiență pe măsura calității. Vorbind din punctul meu de vedere, o cafea este plăcerea fiecărei dimineți sau motivul de relaxare al amiezii. Dar și porția de inspirație de care mă bucur oricând. O astfel de ocazie a fost inaugurarea cele mai noi cafenele Second Cup, unde am servit cafea doar de proveniență organică. Cum se păstrează și cum se prepară acest tip de cafea pentru a avea o esență tare și pentru a-și păstra toate proprietățile, am aflat de la Ahmad Badaoui, PR Managerul locației.

  • Avantajul cafelei organice comparativ cu cea tradițională este că nu suferă nici un tratament chimic, nu sunt folosite îngrăşăminte în dezvoltarea ei și prin urmare este un produs în totalitate sănătos.
  • O cafea organică autentică trebuie să fie însoțită de un certificat care să ateste proveniența cafelei. De asemenea, există și o diferenţă de gust, ceea ce o diferenţiază de celelalte tipuri de cafea.
  • Acasă, pentru a se menține cel mai bine aroma cafelei, indiferent că este organică sau nu, aceasta se păstrează în locuri răcoroase ferită de lumină.
  • Pentru a obţine un gust cât mai intens al cafelei, aceasta trebuie măcinată chiar înainte de preparare, întrucât aroma se pătrează mult mai bine în bobul întreg.
  • Specialități de cafea potrivite pentru perioada sărbătorilor de iarnă și recomandate în acest sezon de Second Cup sunt: Gingerbread Latte, Pumkin Swirl Latte, Dark Chocolate Mintccino, dar şi Candy Cane Hot Chocolate.
Cafenea Foto Corina Stoicescu
Noua cafenea este situată în Piața Universității (București).
Cafe latte Second Cup Corina Stoicescu
Combinația de cafea cu lapte și prăjitură cu dovleac este delicioasă.

Cafenea Second Cup Corina Stoicescu

Credit foto: Flickr, Corina Stoicescu.

More from Corina Stoicescu

VICTORIA ASANACHE, femeia care sprijină bolnavii de cancer

Acest blog a fost creat exact pentru a povesti despre oameni precum...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.