Actriţa Surrane Jones: „Doctor Foster se regăseşte în fiecare femeie”

Picture Shows: Gemma Foster (SURANNE JONES)

Am urmărit recent primul episod al seriei a doua Doctor Foster, în exclusivitate, la Londra, alături de protagoniştii serialului, Suranne Jones (Doctor Foster) şi Bertie Carvel (Simon). Actorii au dezvăluit ulterior presei părerile lor despre personajele pe care le interpretează.

 

Doctor Foster a devenit una dintre cele mai de succes producţii din Marea Britanie încă din 2015, anul de lansare al serialului. Povestea este simplă. Doctorul Gemma Foster, un respectabil medic aflat în jurul vârstei de 40 de ani, personaj interpretat de actriţa Suranne Jones (care a şi câştigat un premiu BAFTA pentru acest rol) este înşelată de soţul ei Simon cu tânăra Kate, în vârstă de 23 de ani. La aflarea veştii, doctorul Foster nu reacţionează bine deloc, ba chiar are izbucniri nebuneşti, dar reuşeşte să revină ulterior pe linia de plutire.

Fostul soţ anunţă că se recăsătoreşte

În cea de-a doua serie, care a avut recent lansarea în Marea Britanie şi urmează să debuteze şi în România, povestea Gemmei Foster continuă la doi ani după divorţ.
Viaţa ei intrase pe un palier liniştit, fiind mulţumită de carieră si de creşterea fiului ei Tom (11 ani), până când Simon se mută înapoi în micul oraş, împreună cu iubita lui. Mai mult decât atât, îşi anunţă căsătoria cu Kate Parks (Jodie Comer) şi invită aproape tot oraşul la petrecere, inclusiv prieteni comuni cu ai Gemmei.

Surrane Jones: „Chiar dacă nu intreprinzi acţiuni dramatice este posibil să le gândeşti”

La sesiunea de întrebări şi răspunsuri cu presa, de la Londra, actriţa Surrane Jones a declarat: „Doctor Gemma Foster se răgăseşte într-o oarecare măsură în fiecare femeie. Oricine ştie probabil cum este să ai experienţa unei foste relaţii care te-a făcut să suferi enorm. Sunt situaţii uneori extrem de dificile în viaţă şi chiar dacă nu intreprinzi anumite acţiuni dramatice este foarte posibil să le gândeşti.”

Situaţiile limită se ţin lanţ

Scenariul este plin de răsturnări de situaţie. Acţiunea are un ton mai întunecat faţă de prima serie, încă de la primul episod. Gemma îi strică petrecerea lui Simon, planul lui Simon este să scape de fosta soţie, dar să îl păstreze pe Tom, fiul lor, care şi decide să se mute cu tatăl lui şi iubita acestuia. Gemma, plină de furie îşi dizolvă verigheta în acid sulfuric şi mai departe pare în stare de orice.
Culmea este că în acest amalgam de întâmplări, sunt interacţiuni concentrate între cei doi foşti soţi, scene lungi în care există o tensiune sexuală şi nu ştii dacă va fi urmată chiar de un sărut între protagonişti.

Bertie Carvel: „Este posibil ca publicul să îl îndrăgească pe Simon”

La acelaşi eveniment de la Londra, organizat de BBC One, televiziunea care difuzează serialul în Regatul Unit, actorul Bertie Carvel, interpretul lui Simon a fost întrebat: „Eşti pregătit să fii iar personajul urât de public? ”. Răspunsul său a venit promt: „Nu, dar este posibil ca până la finalul poveştii publicul chiar să îl îndrăgească pe Simon”, a spus actorul râzând.
Bertie Carvel este cunoscut atât pentru rolurile de pe micul ecran, cât şi pentru prestaţia sa din celebrul spectacol de musical Matilda, pentru care a primit renumitul Olivier Award.

În România, Doctor Foster va fi difuzat la DIVA, din 2 noiembrie, în fiecare joi, de la ora 21:00.

La evenimentul organizat la Londra de BBC One.

 

Acest articol a fost publicat in Libertatea pentru femei, in data de 1 noiembrie 2017.

Credit foto: BBC & Diva tv

More from Corina Stoicescu

Dorin Negrău prezintă ,,Brides’S” din Transilvania la New York

Dorin Negrău este singurul designer român prezent pentru al doilea an consecutiv...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.