După ani de succes la New York, designerul Alexandra Popescu-York prezintă prima sa colecţie de modă în România. Se va întâmpla pe 10 martie!

Ani la rând a cucerit admiraţia publicului şi a iubitorilor de modă de la New York, iar acum creatoarea Alexandra Popescu-York se află în România, ţara sa de suflet, şi în Bucureşti, unde s-a născut, să prezinte pentru prima dată.

 

Fashion designerul Alexandra Popescu-York a prezentat recent, în 10 februarie 2018, noua colecție de lux „Magnetic”, în cadrul Couture Fashion Week, de la New York. A îmbinat cu succes elemente avangardiste, care fac parte deja din semnătura designerului, cu tehnici inovative de croitorie, pe materiale textile sofisticate, accesorizate cu bijuterii luxuriante și cu dispozitive de ultimă oră, cum sunt cele care iluminează cristalele.
Pentru Alexandra a fost al nouălea sezon consecutiv la prestigiosul eveniment de modă şi este singurul artist designer din lume care, până în prezent, a prezentat la un astfel de eveniment, simultan, atât o colecție de modă couture, cât și o expoziție de pictură.

“Poison” este a zecea colecţie a creatoarei de modă româno-americane

Colecţia “Poison”, care va fi lansată sâmbătă 10 martie în Bucureşti, în cadrul Romanian Fashion Philosophy, la AmbasaD’Or Events, este cea de a zecea din cariera creatoarei, invitată să prezinte ca designer de onoare.
Aceasta combină elemente din creaţiile anterioare: broderii, aplicaţii, croiuri deosebite, pene sau accesorii avantgardiste, având însă autonomie proprie şi un aer gotic. “Poison” se doreşte a fi un spectacol de forme şi culoare, ca şi celelalte colecţii ale Alexandrei lansate ani la rând la New York.

Fashion designerul Alexandra Popescu York

7 lucruri pe care merită să le reţii despre Alexandra Popescu-York

  • Alexandra spune despre munca sa că nu creeză rochii, ci concepte. Nu trenduri, ci mișcări şi emoții. Iar cel mai important lucru ca designer, crede ea, este „ca produsul să fie original. Autenticitatea este din ce în ce mai rar întâlnită în întreaga lume a modei”.
  • După ce a lucrat în mai multe firme pe postul de Head Designer din Europa și din America și a constatat, povesteşte ea, că văzut că în domeniul modei se pune mai mult accent pe industrie și nu pe artă a decis, în urmă cu aproximativ zece ani, să pună bazele propriului business Alexandra Art&Design. ”Industria modei vrea doar să vândă cantități imense, pentru a avea profituri mari. Și în marile companii sunt angajate persoane în funcții de designer și creative director care nu au nicio legătură cu moda, educație sau simț artistic. Iar eu vreau să amintesc tuturor că autenticitatea există și că putem să ne alegem lucruri deosebite. Nu fast fashion, ci high fashion”, explică Alexandra Popescu-York. „Moda fără artă nu este modă, este doar industrie”.
  • Obișnuiește să își construiască tiparele direct pe manechin și nu pe masa de croit, precum alți designeri. De-a lungul timpului a creat rochii fără cusături laterale, cu sute de împletituri și foarte rar folosește tiparul clasic.
  • De multe ori pictează pe material, brodează sau modifică total textura prin suprapuneri.
  • Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat designul vestimentar și arta plastică la Universitatea de Arte din București. Stabilită de peste un deceniu în SUA, are în palmares expoziții și show-uri de modă pe plan national și international, premiul Cel mai bun designer al Couture Fashion Week în septembrie 2016 sau includerea picturilor sale în Expoziția de Artă la împlinirea a 70 de ani a Națiunilor Unite la New York.
  • Printre invitaţii săi la prezentări sunt reprezentanţi ai Institutului Cultural Român care îi sunt mereu alături. La cea mai recentă prezentare din metropola americană între cei prezenţi s-au numărat diplomaţi de la Misiunea României la New York şi de la Consulatul României la New York.
  • Alexandra și-a propus să se implice și mai mult în promovarea României în lume. „România trebuie să înceapă să își accepte, aprecieze și promoveze artiștii români din străinătate! Se zice că pentru un artist trebuie să ai poporul tău în spate, să te susțină și apoi să cucerești lumea. Eu am cucerit lumea și apoi le-am arătat că provin dintr-o țară frumoasă, pe care îi invit să o cunoască”, a declarat designerul.

 

Credit: Cristina Cosa (Studio Cosa Photography), Iulian Popa Photography

More from Corina Stoicescu

A Huge Success at ‘K West Live’ Music Festival Launch Night

On 15 March over 150 people from the music and fashion industries...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.