Împreună dăruim aripi de bucurie micuților din Spitalul Marie Curie

Zeci de obrăjori îmbujorați au strălucit în lumina amiezii și tot atâtea mânuțe au aplaudat cu încântare, în data de 16 decembrie, la Spitalul Marie Curie. A fost un prim succes al campaniei umanitare „Împreună dăruim aripi de bucurie”.

 

Micuții pacienți din secțiile de oncologie și de ortopedie de la Spitalul Marie Curie din București s-au bucurat de câteva ore pline de zâmbete, după ce magicianul Teo a sosit cu tolba plină de trucuri, iar tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic au dorit să-l ademenească pe Moș Crăciun în amfiteatrul spitalului, cu un concert de colinde fermecate.
Acesta a fost rezultatul primului pas din campania umanitară „Împreună dăruim aripi de bucurie”, inițiată de Sun Plaza, care pe lângă momentele artistice, a oferit spitalului sute de consumabile, jucării și produse de igienă personală, în mai multe secții medicale.

“Această inițiativă face parte din angajamentul de implicare în viața comunității și de susținere acordată sectorului medical dedicat copiilor, la care sperăm să se alăture și vizitatorii centrului comercial.”, au spus reprezentanții cunoscutului mall bucureștean.

Noua etapă a campaniei durează până în ianuarie 2016

Inițiativa “Împreună dăruim aripi de bucurie” continuă din 18 decembrie și până în 31 ianuarie 2016, în centrul comercial Sun Plaza. Iar cei care doresc să îi sprijine pe copiii internați în Spitalul Marie Curie pot depune sume în urna special amenajată, dar și direct în contul RO49BPOS85202606441RON01, pentru campania socială “Împreună dăruim aripi de bucurie”,.

 

Peste 20.000 de copii au fost tratați la Spitalul Marie Curie în 2014

  • Spitalul clinic de urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie are o capacitate de 473 de paturi și tratează pacienți cu patalogie gravă și foarte gravă din întreaga țară.
  • 22611 de copii au trecut pragul Spitalului Marie Curie în 2014, pentru a fi tratați. Iar în foarte multe cazuri, diagnosticul a fost neiertător: cancer (boală care răpește, an de an, bucuria a peste 500 de copii români).
  • În țara noastră, rata medie de vindecare a micuților bolnavi este de 30-60%, în funcție de specificul bolii. Iar vindecarea depinde adesea nu doar de dedicarea medicilor, ci și de accesul la medicamente costisitoare, de consiliere psihologică, de un stil de viață supus unor reguli stricte, care împovărează peste măsură familia copilului bolnav, atât financiar, cât și emoțional.
  • Din fericire, depistat la timp și tratat corect, cancerul la copii răspunde mult mai bine la tratament decât la adulți, în ciuda diagnosticării mult mai dificil de realizat.

 

Credit foto: PR

More from Corina Stoicescu

Eight more Michael Jackson albums to follow “Xscape”?

After the release of Michael Jackson’s posthumous “Xscape”, in May this year,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.