Jessica Vartoughian, românca de succes de la Hollywood, Casa Albă și Palatul Buckingham

Credit foto: PR

Românca Jessica Vartoughian și-a câștigat respectul de la Casa Albă la Palatul Buckingham. ”Prima doamnă a unghiilor naturale”, cum a fost supranumită de revista ”Time”, a cunoscut succesul mai întâi în Beverly Hills, multe dintre celebritățile de la Hollywood lăsându-se pe mâinile sale.

 

Jessica Vartoughian a fost recent în România, unde am cunoscut-o la evenimentul de lansare a celei mai recente colecțíi de lacuri de unghii ale sale, Pop Couture.
Povestea româncei, care a obținut succesul în Statele Unite datorită educație europene pe care o avea cu privire la îngrijirea unghiilor, este una de film. S-a născut în București, într-o familie armeană, iar în 1962 a emigrat în America, alături de părinți. Jessica avea vârsta de 16 ani și își dorea să meargă la școală, însă din cauza lipsei banilor a fost nevoită să se angajeze. Pasiunea și cunoștiințele ei în domeniul frumuseții au ajutat-o să ocupe un post ca manichiuristă într-un salon din Beverly Hills. Iar norocul sau ”audiția vieții ei”, cum îi place să o numească, a fost o actriță celebră în anii ’60, Lucille Balle, care s-a oprit într-o zi la salonul unde lucra tânăra româncă. Jessica a fost cea care i-a facut manichiura, cu un rezultat impecabil. Lucille a fost atât de impresionată încât i-a trimis Jessicăi prietene celebre chiar începând din acea zi.

Așa a început ascensiunea româncei, care continuat să își construiască o clientelă de elită, care i-a inclus pe președintele american Ronald Reagan și pe soția lui Nancy Reagan, La Casa Albă, iar mai apoi pe Prințesa Diana, la Palatul Buckingham.

Jessica a dorit să dezvolte o industrie de îngrijire a ungiilor naturale prin produse și tratamente inovatoare, așa că în 1969 a deschis primul salon doar pentru unghii, din Statele Unite ale Americii și din lume, pe Sunset Boulevard, la Hollywood. Atunci a luat naștere sistemul Natural Nail Innovation, care oferea alternative revoluționare și sănătoase la îngrijirea tradițională a unghiilor. Clinica a devenit rapid unul dintre cele mai populare din Los Angeles, fiind frecventată de personalități din lumea afacerilor, a modei, a frumuseții, dar mai ales din rândul celebrităților.

Printre cele mai cunoscute dintre clientele sale pot fi menționate: Demi More, Drew Barymore, Madonna, Jessica Alba, Sarah Jessica Parker sau Jodie Foster.

Credit foto: Esenta tare

În dialog cu Jessica Vartoughian

Consideri că unul dintre atuurile pentru succesul tău a fost îndrăzneala?
Da. Am avut foarte multă îndrăzneală. Când am început să lucrez prima dată într-un salon am cerut 8 dolari, în timp ce colegele mele pretindeau doi dolari pentru manichiură. Dar știam ce fac! De asemenea, era și mândria mea la mijloc și lucram cu o pasiune enormă. Apoi am început să elaborez produsele de îngrijire Jessica și am făcut-o cu multă dăruire.

”Cele mai frumoase mâini pe care le-am văzut în viața mea sunt ale Barbrei Streisand.”

Cum arată manichiura persoanelor celebre?
Cele mai frumoase mâini pe care le-am văzut vreodată sunt cele ale Barbrei Streisand. Are degetele lungi, unghiile sunt și ele lungi, dar nu excesiv și arată foarte bine. Barbra avea un prieten, Pieter, un hairstilist celebru ]n Beverly Hills, iar el a fost cel care m-a recomandat, în anii ’80. Uneori a venit ea la salon, alteori am mers la ea acasă, însă în ultimii ani cei din echipa mea au mers la ea. Pentru că eu călătoresc în majoritatea timpului nu mai stau mult la salon.

Credit foto: Flickr
Barbra Streisand

Lady Diana, Ronald Reagan și soția lui Nancy Reagan, Sarah Jessica Parker, Madonna, Demi Moore s-au numărat printre clienți. Este impresionant!
Da, Demi Moore vine în continuare. A avut unele probleme personale în ultimii ani, dar acum și-a revenit și pare o persoană stăpână pe sine, puternică. Sarah Jessica Parker locuiește în New York, dar ne vizitează la salon de fiecare dată când vine să lucreze la diverse proiecte în Los Angeles. Zilele trecute actrița engleză Helen Mirren deși nu avea programare cunoștea salonul, așa că a intrat pentru a-și face manichiura.

”Sarah Jessica Parker ne face vizite la salon de fiecare dată când ajunge în Los Angeles.”

Ai devenit prietenă cu vreuna dintre persoanele celebre care au trecut pragul salonului tău?
Joanne Carson* mi-a fost prietenă. Îmi cunoaștea copiii, îmi văzuse nepoții. În rest, obișnuiesc să păstrez o distanță între mine și clienți și la fel îi învăț și pe cei care lucrează cu mine.

Ca femeie de afacere, în ce model te-ai încadra?
Îmi place să fiu la curent cu ce se întâmplă și să mă asigur personal de tot. Sunt o perfecționistă în felul meu. Așa sunt și încerc să deleg și altora sarcini, însă păstrez un raport zilnic în care notez ce are de făcut echipa mea, ce întâniri au loc, chiar dacă mă aflu departe de Beverly Hills. Iar dacă am probleme de semnalat le notez și apoi îi sun să le spun. Cu mențiunea că nu fac asta noaptea, pentru că nu mai pot dormi după aceea. Dacă mă gândesc la probleme, mă țin trează.

Ai inventat manichiura franțuzească.
Așa este.

Totuși sunt puțini cei care știu acest lucru. De ce ai numit-o franțuzească?
Am numit-o ”Look Natural” și Jeff Pink i-a spus “Manichiură Franțuzescă”, deși designul îmi aparține. Revista Time a scris un articol cu mulți ani în urmă pe această temă.

”Lady Diana a fost o femeie incredibilă.”

Dar despre transplantul de unghii ce ne poți spune?
Transplantul de unghii este foarte frumos. O celebritate căreia i-am făcut un astfel de transplant este Diana Ross și s-a întâmplat când filma pentru ”Lady Sings the Blues” (1972). Își ronțăia unghiile.

Credit foto: Wikimedia
Prințesa Diana

Și Lady Diana am înțeles că se confrunta cu această problemă.
Da, așa este, dar îți pot spune că pe atunci nu mă cunoștea. După ce am început să fiu chemată la Palatul Buckingham totul s-a schimbat. Lady Diana avea unghiile mici, dar cu o formă foarte frumoasă. Era o femeie incredibilă, deși în același timp era și tristă.

”Eram la Casa Albă când Președintele Ronald Reagan a fost împușcat.”

Cum te-au influențat aceste experiențe, întâlniri cu oameni celebri, inclusiv să mergi la Casa Albă timp de opt ani?
Mă aflam la Casa Albă când Președintele Ronald Reagan** a fost împușcat. Le făcusem manichiura chiar în acea dimineaţă de luni dânsului și Primei Doamne, iar în momentul acela eram cu doamna Reagan. Această amintire o să mă urmărească pentru totdeauna. Am rămas în legătură după ce s-au mutat din Washington D.C. înapoi în Beverly Hills și Nancy Reagan*** a continuat să vină la salon până în urmă cu doi, chiar trei ani. Apoi starea de sănătate nu i-a mai permis.

Credit foto: Wikimedia
Fostul președinte american Ronald Reagan și Nancy Reagan

Care sunt sfaturile cele mai importante pe care le recomanzi în îngijirea unghiilor?
Păstrarea mâinilor îngrijite, hidratate, cu atenție la cuticule și le recomand doamnelor să nu folosească ojă de o calitate îndoielnică doar pentru că este ieftină. Chiar dacă nu mergi la salon îți poți păstra unghiile curate, cu o formă frumoasă și poți să aplici un lac pe unghii și sub vârful acestora. Se vor păstra mai bine. Acesta este unul dintre secretele mele. Și aș vrea să adaug că rosul unghiilor este un obicei dezavantajos pentru sănătatea unghiilor și pentru aspectul general al persoanei indiferent dacă ești bărbat sau femeie.

”Chiar dacă nu mergi la salon îți poți păstra unghiile curate, cu o formă frumoasă.”

La Hollywood care este trendul în nail art ?
Starurile de la Hollywood nu folosesc aplicații sau modele pe unghii. Poate doar puțin glitter pe una, două unghii, însă în general preferă aspectul natural, french.

Oamenii obișnuiță își pot permite serviciile în salonul tău?
Bineînțeles. Timp de mulți ani, după ce am deschis salonul în 1969, care era primul exclusiv pentru îngrijirea unghiilor din lume veneau mai ales oameni celebri. Ulterior, pentru că am crescut foarte repede pe piață, am început să avem clienți oameni de afaceri, profesoare sau mame. Și ceea ce mi se pare extraordinar este că am avut clienți fideli timp de 30-40 de ani.

”Am grijă de opt copii orfani din Armenia.”

Cum îți place să cheltuiești banii?
În primul rând pe produse de calitate. Nu neapărat de brand, dar de cele mai multe ori se întâmpă să fie brand. Deși acum nu mai fac cumpărături des. Cheltuiesc bani pe vacanțe, aleg cele mai bune locuri pe care le găsesc și îmi place să îmi răsfăț nepoții. Le cumpăr cadouri și de abia mă așteaptă când mă întorc acasă din călătoriile mele. De asemenea, am grijă de opt copii orfani din Armenia. Și mai este o doamnă pe care o consider ca pe fiica mea și îi trimit lunar 300 de dolari. Așadar fac și acte de caritate.
Prietenii mei chiar au aplicat în numele meu pentru Gala Premiilor Ellis Island 2016 (Medalia de Onoare Ellis Island este un premiu care se acordă imigranților pentru contribuția lor în societatea americană, iar cei cărora li se acordă distincția trebuie să fi devenit cetățeni americani). Cine știe, poate chiar voi primi o medalie. Oricum sunt mândră.

Care sunt așteptările pe care le ai pentru piața din România?
Din copilărie îmi amintesc că oricât de limitate erau veniturile femeilor din România, ele aveau grijă de felul în care arătau. Erau frumoase. Întotdeauna! Și cred că Jessica Cosmetics va ajunge la mai mulți oameni, având servicii accesibile în saloanele de înfrumusețare. Sunt convinsă de acest lucru, sunt foarte fericită și cred că noul partener din România, Professional Brands Marketing & Distribution, este o companie extraordinară.

Călătorești mult. Care este principalul scop?
Vreau să le ofer oamenilor o profesie de care să fie mândri, iar compania mea este prezentă prin produsele pe care le avem în peste 60 de țări din toate colțurile lumii. Consumatorii sunt desigur și ei importanți, însă secundar. Să fii manichiuristă nu se consideră cu adevărat o profesie și știu pentru că am trecut prin această experiență. Doar că am vrut să fiu mândră de cariera mea! Am obținut mulți bani și am format oameni minunați care au crescut. Și trebuie să mai spun că de acum înainte voi veni mai des în România. (zâmbește)

Colecțíe unică inspirată de familia ei

Jessica Vartoughian a creat o colecție unică de lacuri de unghii inspirată de copiii și de nepoții săi. Femeia de afaceri are o fiică, în vârstă de 41 de ani, și un fiu, în vârstă de 44 de ani, iar nepoții au între 26 de ani și nou-născut, mai precis câteva luni.
”Fiul meu cunoaște afacerea Jessica Cosmetics mai bine decât fiica mea. Cu ani în urmă fiul meu a lucrat la salon ca pedichiurist și toată lumea în aprecia, mai ales că este și un bărbat frumos. Fiica mea e genul de pedagog. Ei îi place să gestioneze obiectivele diferit. A fost Președinte al Școlii Armenești, este implicată în acțiuni caritabile și este o incredibilă femeie de afaceri.”, i-a descris Jessica pe copiii săi, în încheierea plăcutei noastre întâlniri.

Noua gamă Pop Couture by Jessica este o explozie de culoare

Relansarea Jessica Cosmetics în România sub distribuția Professional Brands Marketing & Distribution, în saloanele de înfrumusețare, este marcată și de introducerea celei mai noi colecții de oje pentru sezonul de primavară-vară. Inspirată de cultura pop, colecția Pop Couture este o explozie de culoare și de personalitate pentru unghii, astfel încât fiecare femeie să arate ca și cum a coborat de pe un podium de modă”, spune Jessica , Fondatoarea & CEO Jessica Cosmetics International.
Gama Pop Couture reunește șase nuanțe: Runway Ready – roșu vibrant, Strike a Pose – turcoaz, „IT GIRL” – lavandă, Glam Squad – fucsia îndrăzneață, Fashionably Late – corai și POP Princess – roz.

Credit foto: PR

 

 

*Joanne Carson a fost a doua soție a lui Johnny Carson, celebrul prezentator al emisiunii ”Tonight Show”. A murit în anul 2015 la vârsta de 83 de ani.

**Ronald Reagan, de profesie actor și politician, a devenit al 40-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii. În data de 30 martie 1981, Reagan a fost împușcat în piept și rănit serios. După o intervenție chirurgicală care a durat trei ore, doctorul său a declarat că “nu a fost într-un real pericol”. Reagan s-a recuperat rapid și a revenit la Casa Albă, unde a stat între 1981 și 1989. A murit în data de 5 iunie 2004 la Los Angeles.

***Nancy Reagan s-a născut în 6 iulie 1921, în New York, și a murit luna aceasta, pe 6 martie 2016, în Los Angeles.

 

Credit foto: PR, Flickr, Wikimedia 1, Wikimedia 2.

 

More from Corina Stoicescu

Cum am scăpat de celulită repede și sigur

Sunt momente în viață când merită să treci la o altă etapă....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.