Top 5 destinaţii de vacanţă preferate de români

Vara este unul dintre anotimpurile preferate pentru concedii. Iar pentru că ofertele sunt variate şi atractive, iată un top al celor mai căutate destinaţii la mare, pentru acest sezon. În vârful clasamentului sunt locurile cu plaje cu nisip fin, auriu, soare şi apă limpede de un albastru turcoaz.

CorfuBoats
Corfu

Sunt multe, accesibile şi preferate de foarte mulţi români. Frumuseţea insulelor greceşti este deosebită. Fie că vorbim de Creta, Corfu, Rhodos, Thassos, Zakynthos, Santorini sau Skyathos, farmecul Greciei este unul aparte. Plajele cu nisip fin sau pietricele albe, apa limpede de culoarea smaraldului, înconjurate de păduri de pini, sunt locuri indicate pentru un sejur de neuitat. Printre cele mai căutate destinaţii de anul acesta se numără Creta, Corfu şi Skyathos.

Insula Corfu este una dintre cele mai apropiate insule de Italia, motiv pentru care cei care vor alege această destinaţie, vor simţi şi un pic din aerul italian. Mai mult decât atât, Corfu este cea mai verde insulă a Greciei, având peste 3 milioane de măslini plantaţi în urmă cu 300 de ani de veneţieni. Zona oferă numeroase locuri de vizitat ca: Cetatea veche, Palatul Împărătesei Sissi sau Palatul Achillon, Canal D’Amour, Muntele Pantokrator sau Paleokastritsa.

Creta Greece
Creta
creta
Creta

Insula Creta este cea mai mare insulă a Greciei, cunoscută ca fiind locul naşterii lui Zeus.Capitala insulei este Heraklion, un oraş frumos, dar destul de aglomerat, recunoscut pentru cele doua pieţe Plateia Venizelou şi Plateia Eleftherias. Tot pe insulă se află şi Palatul lui Knosos, cel mai mare palat din perioada minoniană (civilizația minoică este considerată perioada de înflorire a insulei, minonienii având reputația de prima civilizație avansată a Europei).

Skyathos
Skyathos

Insula Skyathos este cunoscută pentru cele multe şi mai frumoase plaje din lume, mai exact 69. Exemple sunt Mandraki sau “Portul lui xerxes”, Koukounaries care este preferată de pasionaţii de sporturi nautice sau Lalaria, cunoscută pentru milionele de pietricele mici şi albe. De asemenea, în ultimii ani Skyathos a devenit o destinaţie preferată de turişti şi datorită celebrului film ”Mamma Mia”, care s-a filmat pe insulă. Între obiectivele care mai pot fi vizitate sunt ruinele oraşului medieval, la Castro, Mânăstirea Evanghelistria şi Biserica Aghios Nikolaos cu ceasul la clopotniţă sau poate fi adăugată în program şi o croazieră tematică cu plecare din portul Skyathos. “Sunt multe oferte speciale, iar preţurile încep să scadă pentru plecările de după 20 august. Pentru un pachet avion+cazare de 7 nopţi la un hotel de 3 stele în Corfu oferta începe de la 360 euro/pers. Pentru Skyathos şi Creta, preţurile variază între 350 şi 600 de euro, pentru 7 nopţi, hotel de 4 stele”, spune Andrei Iaroscenco, Administratorul agenţiei de turism ABC Tours, o agenţie cu o activitate de peste 20 de ani pe piaţa din România.

Antalya
Antalya

Antalya este principala staţiune de vacanţă a Turciei, din regiunea mediteraneană, un loc atractiv, cu bulevarde încadrate de palmieri. În cartierul vechi pitoresc, Kaleici sunt străduţe înguste şi casele vechi din lemn, care te întorc în timp. O atracţie de familie este Antalya Aquarium, situat în apropiere de plaja Konyaalti. Acesta are cel mai mare tunel din lume şi foarte multe specii de peşti de pe întreg mapamondul. Regiunea din jurul Antalyei oferă locuri de o frumuseţe naturală uimitoare, dar şi vestigii istorice. Se poate merge în spatele cascadei Upper Düden, situată la 14 km nord-est de Antalya. Pe drumul spre Lara Beach sunt alte două cascade, Kursunlu şi Nilufer. Plaja cu nisip Lara se află la aproximativ 12 km spre est. Mai aproape de Antalya, dar la vest se află plaja cu pietricele Konyaalti Beach ce oferă o vedere uluitoare asupra lanţului muntos Taurus. Puţin mai departe se află şi Parcul Naţional Bey Dagi şi plaja Topcam Beach. De bifat sunt şi atracţiile istorice ale staţiunii, ca: centrul istoric Kaleiçi, zidurile oraşului, turnul Hidirlik, Poarta lui Adrian, Turnul cu Ceas, Minaretul Kesik şi Minaretul Yivli, Muzeul Kaleiçi şi Muzeul Antalya. Pentru un sejur în Antalya de 7 nopţi ce include avion, cazare în regim ultra all inclusive şi transferul de la şi către aeroport, preţurile variază între 400 şi 650 euro/pers la 4 stele, iar pentru un pachet de lux, preţurile ajung la 1200 euro/pers cu totul inclus.

antalya
Antalya

Bodrum este o localitate pitorească situată pe coasta Mării Egee, pe o peninsulă în apropierea insulei Kos. Cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos), oraşul Bodrum şi-a câştigat celebritatea prin faptul că este oraşul natal al istoricului grec Herodot şi totodată locul unde se află Mausoleul din Halicarnas, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Pentru un sejur în Bodrum, preţurile încep de la 560 euro//pers la hotel de 4 stele şi ajung la 760 euro/pers la hotelurile de 5 stele.

bodrum
Bodrum
More from Corina Stoicescu

Porția de inspirație cu o cafea bună

Pentru un pasionat al gustului de cafea, această băutură aromată devine un...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.