Chocolate Saga, ediția de Crăciun a celui mai mare festival de ciocolată din România

Perioada cadourilor începe cu o ediție de sărbători a celui mai mare târg de ciocolată din România, între 17 și 19 noiembrie, la Ghica House, în Centrul Vechi al Bucureștiului. Peste 50 de expozanți din domeniul ciocolatei își aduc colecțiile delicioase de Crăciun, de la dulciuri și praline, la cadouri personalizate, pachete speciale și daruri de lux.

Pentru prima oară în România, colecțiile de sărbători au nu doar forme spectaculoase, ci și umpluturi specifice. Artizanii români s-au întrecut sa creeze cele mai gustoase și sănătoase dulciuri de oferit copiilor în ghetuțe.

Cele 3 zile de târg vor fi animate de 16 demonstrații live susținute de cei mai talentați maeștri ciocolatieri români și 4 ateliere pentru public, în care vom experimenta pictură în ciocolată, cum se fac pralinele și modelaje dulci pentru turtă dulce.

“Natural și sănătos” – noua vedetă în piața de ciocolată

Tot mai mulți ciocolatieri aleg să își extindă colecțiile cu linii de ciocolată și praline fără zahăr, păstrând bucuria unui desert delicios. Unii dintre cei mai vechi maeștri specializați pe deliciile vegane și fără zahăr sunt Carmela Dragomir, deținătoarea cofetăriilor Delice& Dulcelle și chef Stefan Nita. Prima va prezenta la târg primele praline raw, precum și o colecție unica pentru sărbători – de la globuri umplute cu crème delicioase și naturale până la tablete artizanale, iar brandul RA.I by Ștefan Niță lansează o colecție de deserturi 100% vegană, fără zahăr, gluten sau lactoză.

Deserturi premiate

Peste 50% dintre producatorii români de ciocolată prezenți la Chocolate Saga au cel puțin un premiu național sau internațional câștigat.
Carmela Dragomir, Marinel Bejan și Vera Maxim sunt doar 3 exemple de români premiați la nivel internațional pentru creațiile lor inedite și pline de pasiune.
Sweeteria aduce la această ediție Chocolate Saga „pralina perlă”, premiată în cadrul Black Sea Fish Festival – o pralină din ciocolată albă fără zahăr, cu ganache de lămâie și spirulină cruncky, realizată în colaborare cu ciocolatier Vlad Niculescu. Mai mult decat atât, Vlad Niculescu va susține o demonstrație live de praline fără zahăr în deschiderea evenimentului, iar Carmela Dragomir, detinatoarea premiului celei mai bune praline din lume, va arăta publicului cum se creează o pralină vegană.

Punctul 0 pentru luna cadourilor

Spiritul Crăciunului vine la Chocolate Saga prin arome inedite de scorțișoară și portocală, îmbinate cu aroma ciocolatei, prin colecții de praline create special pentru Sărbătorile de Iarnă – Vlad Niculescu îmbină perfect arta gustului cu bucuria unui înveliș vesel și inedit.

Pentru prima oară în România, colecțiile de sărbători au nu doar forme spectaculoase, ci și umpluturi specifice. Artizanii români s-au întrecut sa creeze cele mai gustoase și sănătoase dulciuri de oferit copiilor în ghetuțe.
Ceramica de Crăciun asortata cu ciocolata de la Ema Ceramics Art va desăvârși expoziția.

Cosmetice pe bază de cacao

Théobroma Secret Cacao este o marcă de produse cosmetice care își extrage eficacitatea din proprietățile extraordinare ale fructului de cacao organic. Combinând cunoașterea profundă a acestui ingredient magic cu un angajament de neclintit pentru calitate, Théobroma Secret Cacao redefinește frumusețea naturală, îngrijirea pielii și luxul, într-un mod pur și autentic. Toate produsele Théobroma sunt vegane, netestate pe animale și compuse din până la 99% ingrediente naturale, garantând astfel un nivel superior de calitate și respect pentru natură.

Tablete de ciocolată din aur

Galeriile Voicu, scoala de bijuterie din Bucuresti, prin brandurile IUKA și JKULT, va aduce o colecție de bijuterii de lux, realizate special pentru Chocolate Saga. Cercei și medalioane din aur în formă de tabletă de ciocolată vor completa tabloul senzorial al evenimentului de ciocolată.

Demonstrații și ateliere

  • Vera Maxim (Poem Chocolat), Rodica Bunea (Academia de Arta Dulce) și Marinel Bejan (Cofetaria Damarin) își vor arăta măiestria prin 3 demonstrații spectaculoase de creație de statui din ciocolată.
  • Carmela Dragomir (D U L C E L L E), Aura Tobescu (Chocolatist) și Vlad Niculescu (Boem Atelier & Sweeteria) vor încânta publicul prin arta creării pralinelor speciale, vegane sau fără zahăr.
  • Bianca Catană (Five Graces), Andreea Budulan (Chocolate Delice) și Alexandru Ștefa (Cofetaria Alex) vor aduce spiritul sărbătorilor prin creații live de decorațiuni de Crăciun din ciocolată și a gustărilor specifice celei mai frumoase perioade din an.
  • Chef Stefan Nita ne va surprinde pe toti printr-o demonstratie inedita și colectiva, a carei temă va fi dezvaluită duminică.
  • Iar Cristian Gae (Belcolade Puratos România) ne va arăta cum alunele, migdalele, fisticul vor fi îmbrăcate în ciocolată, arome și texturi în drajeuri minunate.
More from Corina Stoicescu

Este greu uneori să fii mamă, dar tot copilul îţi dă putere

Eu încă nu sunt mamă, dar prietena mea Alina este. Şi încă...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.