Depeche Mode a adus „Memento Mori” la București

Legendara trupă Depeche Mode a susținut un concert memorabil în fața a zeci de mii de oameni pe Arena Națională din București, în 26 iulie 2023. Publicul a savurat din plin una dintre cele mai intense experiențe muzicale oferite de grupul britanic.

Depeche Mode a promovat piese noi de pe cel de-al cincisprezecelea album al trupei, intitulat „Memento Mori’’, inspirat din renumita expresie în limba latină. Cu ocazia concertului susținut în inima capitalei, fanii români au cântat și trăit fiecare piesă alături de Dave Gahan (61) și Martin Gore (62). În aceeași seară, Depeche Mode a primit și Discul de Aur din partea Cat Music, licențiat exclusiv al Sony Music în România, pentru vânzările fizice ale albumului „Memento Mori” din țară.

Turneul mondial „Memento Mori” este cel de-al 19-lea al trupei și primul după o pauză de cinci ani. Printre piesele care au răsunat pe Arena Națională se numără „Speak to Me”, „Wagging Tongue” și „Ghosts Again”, toate regăsindu-se pe noul material muzical. Dave și Martin au interpretat și cunoscuta piesă „World in My Eyes”, ca omagiu adus fostului lor coleg și prieten Andy Fletcher, care s-a stins anul trecut la finalul lunii mai.

Într-un spectacol fără compromisuri, acompaniat și de o ploaie torențială de vară, au răsunat și celebrele „Can’t Get Enough”, „Enjoy the Silence” și „Personal Jesus”, piesa care a încheiat magistral concertul.

Turneul precedent, „Global Spirit Tour” (2017-2018), a fost cel mai îndelungat turneu al trupei Depeche Mode, adunând peste trei milioane de fani din Europa și America de Nord.

Cu vânzări de peste 100 de milioane de discuri și concerte în fața a peste 35 de milioane de fani din toată lumea, Depeche Mode rămâne un nume de referință, cu influență majoră în industria muzicală.

More from Corina Stoicescu

Cum am jucat o scenă din filmul Alt Love Building

Unul dintre lucrurile pe care mi-era foarte greu să cred că le...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.