România a câştigat organizarea MEDS ‘Meeting of Design Students’ 2016

Designul transformă ideile în realitate şi în fiecare an studenţi ai universităţilor de design şi de arhitectură din toată lumea se întâlnesc într-un workshop internaţional: MEDS ‘Meeting of Design Students’. Tineri creativi, cu idei proaspete, provenind din ţări şi culturi diferite lucrează împreună timp de două săptămâni, elaborând proiecte inovative.

MEDS 7

MEDS 3

Vestea excelentă pentru România este că Bucureştiul a fost desemnat să găzduiască workshop-ul MEDS din anul 2016. Cele care au câştigat cu lucrarea pentru anul 2016 sunt două foste studente de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Secţia Arhitectură de Interior, Diana Stoicescu şi Smaranda Ilie. Echipa ţării noastre, care a câştigat în faţa Italiei şi a Croaţiei, îi mai are ca membri pe Sandra Lup, Miruna Darie şi Cătălin Grigore, absolvenţi ai aceleiaşi facultăţi.

Smaranda Ilie Diana Stoicescu Sandra Lup Cătălin Grigore MEDS Romania
Smaranda Ilie, Diana Stoicescu, Sandra Lup, Cătălin Grigore

Diana Stoicescu: ”Am prezentat Bucureştiul ca un oraş al contrastelor şi România, o ţară bogată din punct de vedere geografic, cultural şi artistic, în ciuda faptului că suferim de sărăcie şi cu greu protejăm mediul în care trăim. Ne dorim să dezvoltăm dorinţa pentru reciclare şi să păstrăm vie cultura românească, pe care o vom împărtăşi şi tinerilor studenţi care vor veni. Acest workshop va reuni 250 de artişti din toata lumea şi va aborda teme care vin în ajutorul Bucureştiului. Se vor realiza pavilioane expoziţionale, mobilier urban, expoziţii de fotografie şi multe altele, care vor ajuta la îmbunătăţirea imaginii ţării atât în Europa, cât şi în lume. Este inedit prin faptul că România va găzdui pentru prima dată un astfel de eveniment. Un eveniment care va aduce beneficii pe termen lung. Iar expoziţiile finale vor fi deschise publicului, pentru oricine doreşte să le admire.”

MEDS 2 MEDS 6

De la ”Alice in design land” la ”eco design”

MEDS ‘Meeting of Design Students’ a fost fondat pentru a reuni toate laturile designului: arhitectură, arhitectură de interior, design industrial, graphic design etc.. Prima ediţie MEDS a avut loc în 2010 în Alanya (Turcia), tema workshop-ului fiind ”Alice in design land”. A urmat Istanbul (Turcia), în 2011, şi Ljubljana (Slovenia), în 2012, unde au luat parte 250 de studenţi europeni. În 2013 gazda reuniunii a fost Lisabona (Portugalia) și au fost prezenţi participanţi din 30 de ţări. În 2014 evenimentul a avut loc în capitala irlandeză Dublin, unde studenţii au elaborat mai multe proiecte, expuse ulterior în centrul oraşului timp de o lună de zile.

MEDS 1UPDATE:

Anul acesta studenţii au mers în orăşelul Tara din Serbia, într-o zonă de munte, iar tema abordată a fost de eco design. Fără utilaje şi fără tehnologie alternativă, tinerii artiști au folosit numai metodele rudimentare de construire a caselor şi a altor structuri.

MEDS Design 4

MEDS Design 3

MEDS Design 1

Credit foto: MEDS (www.meds-workshop.com), Facebook.

More from Corina Stoicescu

Top Beauty Trade Show 2016, pentru experiența frumuseții de top! Începe în 29 septembrie.

Cel mai important eveniment dedicat frumuseții profesionale, Top Beauty Trade Show 2016,...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.