Cum poți ameliora durerile de spate chiar și la birou

Credit foto: Pexels

Te-ai gândit vreodată la suma orelor pe care le petreci pe scaun, la birou? Cumulată cu timpul în care stai pe scaun când iei masa sau cu diverse alte ocazii? Toate aceste minute adunate și postura avută, în zile și în ani, îți pot cauza afecțiuni, incluzând durerile de spate, obezitate și alte probleme de sănătate.

Liderul mondial al industriei de scaune ergonomice, așadar cele care mențin corpul într-o poziție confortabilă un timp îndelungat, brandul american Herman Miller, are un spaţiu de prezentare și în București. Acest lucru se întâmplă datorită grupului de firme Workspace Studio – Ergonomos, care este Dealer Partner în România al companiei americane.

Herman Miller expus la renumitul muzeu MoMA în New York

Cu o experiență de peste o sută de ani, brandul Herman Miller creează soluții inovatoare care sunt expuse și în colecțiile permanente ale marilor muzee de artă modernă. Cum este celebrul MoMA (Muzeul de Artă Modernă), din New York, pe care personal am avut ocazia să îl vizitez de două ori și modelele expuse, realizate de designeri și arhitecți, trec printr-o selecție riguroasă. Cea mai cunoscută creaţie Herman Miller expusă este Aeron, un legendar scaun de birou care a stabilit etaloane nedepăşite în știința materialelor și ergonomiei.

De la lider mondial în purificatoare de aer, la cel de covoare ergonomice

„Axarea pe ergonomie și designul centrat pe ființa umană au reprezentat temeiurile creării Workspace Studio – Ergonomos”, declară domnul Horaţiu Didea, managing partner al companiei. În ultimii cinci ani am atras alături de noi companii ca Wearwell (producător nr.1 mondial de covoare ergonomice), Blueair AB (lider în industria de purificatoare de aer) sau Mey Gmbh (mare producător de scaune ergonomice industriale). De curând, am devenit Dealer Partner în România al Herman Miller, iar oferta noastră de soluții la cheie de amenajări de birouri este completată cu furnizori precum Tapibel/Incati, producător belgian de mochetă, furnizor autorizat al Olimpiadei de la Rio de Janeiro (n.a.: programată în luna august 2016). De asemenea, Wuteh (companie poloneză producătoare de mobilier de birou) și Buzzispace (lider european în mobilierul acustic și de design)”.

Ce înseamnă covoare ergonomice? Reprezintă o soluție de reducere a oboselii care se resimtite în zona picioarelor și a spatelui și impactul acesteia asupra productivitățții. Covoarele ergonomice funcționează distribuind greutatea în zona de contact dintre încălțăminte și pardoseală, reducând nivelul de presiune și de disconfort.

„Living Office” – o nouă metodă de amenajare a biroului

În ultimii douăzeci de ani, felul în care oamenii muncesc s-a schimbat foarte mult, motiv pentru Herman Miller a decis să creeze o nouă metodologie de planificare, de dimensionare şi de mobilare a spaţiului. „Living Office” se bazează pe studii de sociologie, de arhitectură şi de tehnologia informaţiei, care au durat şase ani. Și dacă ți-am stârnit curiozitatea, să știi că acest concept poate fi experimentat în show-room-ul din Sky Tower, București.

Credit foto: PR
Living Office
Credit foto: PR
Scaune Herman Miller

„Biroul trebuie să atragă, să încurajeze, să favorizeze și să rețină talentul, cel care propulsează strategia unei organizații”, subliniază doamna Delia Didea, arhitect în cadrul Workspace Studio. ”Munca încurajează colaborarea, necesară creșterii productivității și inovației. Tendința care răspunde acestor provocări este mobilierul colaborativ și acustic, gândit să creeze delimitări ale spațiului și să promeze colaborarea, iar caracteristicile acustice reduc considerabil zgomotul. De asemenea, soluțiile colaborative dau o notă personalizată fiecărui spațiu, contribuind la favorizarea manifestărilor individuale ale angajaților și la creșterea stării de bine”.

Credit foto: Corina Stoicescu (EsentaTare.com)
Mobilier colaborativ și acustic

Mergi 5 minute după fiecare oră de stat pe scaun

În țările dezvoltate oamenii stau pe scaun între 3 și 8 ore pe zi, conform informațiilor furnizate de compania Herman Miller. Însă statul îndelungat pe scaun poate duce la probleme de spate, la creșterea trigliceridelor, obezitate, boli de inimă și stări de amețeală. Experții în ergonomie recomandă statul în picioare între minimum 5 minute și până la 20 de minute la fiecare oră. Mobilierul înalt (scaune, birouri) poate reduce perioada de ședere pe scaun cu până la 60%.
În compania Herman Miller există o regulă conform căreia angajaților nu li se permite să își bea cafeaua sau ceaiul la birou, în fața laptopului, ci au un spațiu special amenajat în apropiere, de unde își pot procura ce doresc, cu condiția să facă mișcare până la locul respectiv.

Și, nu în ultimul rând, trebuie să mai știi că scaunele Herman Miller pot fi o investiție pentru creativitate și sănătate atât pentru birou, la serviciu, cât și pentru acasă. Eu mă gândesc serios la această variantă.

Credit foto: Corina Stoicescu (EsentaTare.com)
Bertie van Wyk, Workplace Specialist Herman Miller (Londra), a fost prezent la inaugurarea show-room-ului din București.

Credit foto:  Pexels, Herman Miller

More from Corina Stoicescu

Dragoş Bucur: ”Televiziunea mi-a adus expunere, filmul mi-a adus respect”

Cel mai așteptat film românesc al sfârșitului de an, ”Alt Love Building”,...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.