Dragoş Bucur: ”Televiziunea mi-a adus expunere, filmul mi-a adus respect”

afis alt love building

Cel mai așteptat film românesc al sfârșitului de an, ”Alt Love Building”, va fi văzut la cinema peste numai câteva zile. Dar până în 26 decembrie, când se vor auzi primele reacții ale publicului (care are, zic eu, multe motive să fie încântat) Dragoș Bucur, unul dintre actorii principali ai acestei producții, mi-a spus cum se vede această experiență din unghiul său. Am vorbit despre colaborări, relații, soție, familie, pe alocuri râzând și glumind, dar tratând răspunsurile cu toată responsabilitatea. Că doar Dragoș se numără printre cei mai iubiți actori din România și datorită constanței și profesionalismului pe care le-a dovedit în repetate rânduri.

Ce înseamnă pentru tine ”Alt Love Building?

Proiectul acesta, luând în calcul și prima parte, ”Love Building”, mă duce puțin în timp. Mă întoarce în anii de facultate. Eu tipul acesta de entuziasm nu l-am mai întâlnit din 99, de când am absolvit facultatea. (zâmbește)

Este oricum o situație inedită. În acest film, în afară de cunoscuții actori Dorian Boguță, Alexandru Papadopol și invitatul special Ben Cross, joci și cu mulți actori amatori, angajați în timpul zilei la bancă, în publicitate și care fac actorie din pasiune.

Da, dar nu sunt toți actori amatori. Ioan Rusu a terminat facultatea, Nora Cupcencu la fel, Adina Ștețcu la fel. Sper să nu-mi scape cineva… Sunt cel puțin trei actori profesioniști care, este adevărat, au urmat și cursurile școlii noastre. Poate tocmai acesta este motivul pentru care există entuziasmul despre care îți spun. Din păcate, actorii și, în general, lumea din orice domeniu, odată ajunsă într-o poziție, să spun oarecum stabilă, experimentează rutina, plictisul. În cazul lor nu există așa ceva și pe mine m-a ajutat foarte mult.

dragos bucur alexandru papadopol dorian boguta alt love building

”Alt Love Building e un film educativ?

Nu cred că filmele de cinema trebuie să aibă un rol educativ, cel puțin nu în sensul de bază al cuvântului. Părerea mea este că filmele ar trebui să aibă două scopuri: de entertainment și de a pune spectatorul să gândească. Pur și simplu să-l pună pe gânduri.

Tema scenariului o reprezintă relațiile de cuplu. E dificil să ai o relaţie în ziua de azi ?

Ce înseamnă ziua de azi?!

Timpuri în care rata despărțirilor/ a divorțurilor pare mai mare decât cu ani în urmă.

Eu am o relație de zece ani. (zâmbește) Pentru mine e ca la început și nu simt că s-a modificat în vreun fel. Cred că dacă vrei să te desparți, te desparți, dacă vrei să înșeli, înșeli, dacă vrei să minți, minți. Ca să răspund pe scurt, nu cred că influențează în vreun fel.

Dacă ar exista un ”love building”, o tabără de resuscitare a relației, ai încerca varianta?

Cu siguranță, nu. Dacă aș avea o problemă mi-aș rezolva-o cu partenera, cu Dana (nota autorului: Nălbaru, soția lui Dragoș). În niciun caz nu aș apela la altcineva să îmi rezolve problemele.

Care este cea mai mare dovadă de dragoste pe care ai primit-o?

(n.a.: Dragoș se uită spre Dana, iar ea se apropie. Îl sărută, apoi râd unul către celălalt)…

Dragoș: Cred că fiica noastră Sofia (7 ani) este cea mai mare dovadă de dragoste pe care am avut-o noi doi… de Sus (n.a.: Dragoș își ridică privirea).

Și cel mai spectaculos om pe care l-ai întâlnit?

(Dana ridică două degete. Râdem.)…

Dragoș: O contrazic, tot Sofia! (râde)

Dragos Bucur Dana Nalbaru si SofiaCare ar fi în prezent provocarea supremă pentru tine din punct de vedere profesional?

(Râde) Ohhh… în România provocarea supremă e în fiecare moment în actorie. Nu există nicio garanție, nicio siguranță. Azi poți fi în vârf, mâine ești uitat complet. Asta e actoria la noi în țară.

Crezi că te avantajează popularitatea dobândită ca prezentator tv, cel mai recent în ”Visuri la cheie” (Pro Tv)?

Eu am făcut oarecum instinctiv și la un moment dat și gândit un tip de acțiune pe care oamenii îl fac în străinătate de zeci de ani. Am avut grijă să balansez și să contrabalansez tot timpul. Am făcut teatru, am făcut televiziune, am făcut film. M-am oprit din teatru, am continuat să fac televiziune, am oprit televiziunea, am făcut film, am intrat în pedagogie. Întotdeauna am alternat lucrurile. Și, da, televiziunea m-a ajutat foarte mult să cresc. Televiziunea mi-a adus expunere, filmul mi-a adus respect. Și uite așa una a completat-o pe cealaltă.

Care este filmul tău preferat din ultima vreme?

Am mai multe filme care mi-au plăcut. ”Kraftidioten”, ”Rust and Bone” pe care l-am văzut în urmă cu un an, ”Hasta la vista” etc..

Ai lucrat cu actori inclusiv de la Hollywood. Au avut o şcoală mai bună de actorie sau doar norocul de a fi în ”Cetatea Filmului”?

Una e să vii dintr-o țară vorbitoare de limbă engleză și alta e să fii est-european. Sunt foarte puțini actori care nu vin din țări vorbitoare de engleză și care ajung la un nivel foarte ridicat. Da, există, Alain Delon, Olivier Martinez, Stellan Skarsgard, dar vedetele internaționale sunt în principal americani, englezi. Există un dezavantaj al limbii. Dar ceea ce pot să spun este că actorii români sunt foarte bine văzuți în afară, datorită filmelor din noul val, curentul acesta cinematografic din ultimii zece ani.

Ce aşteptări ai de la 2015?

Nu pot să spun. (râde)

Atunci ce vei face de Crăciun și de Revelion? 🙂

Voi fi cu Dana și cu Sofia. Sunt oficial în vacanță și vom fi cu toții acasă. (zâmbește)

Merci, Dragoș.

Și eu îți mulțumesc.

interviu Dragos Bucur Alt Love Building Corina StoicescuCredit foto: Freeman Entertainment, Facebook, arhiva personală.

More from Corina Stoicescu

Deborah Needleman: ”Dacă eşti deschis, inspiraţia este peste tot în jur”

Modă, imagini spectaculoase, celebrițăti, branduri renumite şi colecţii exclusiviste, amenajări cu locaţii...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.