5 sfaturi de care să ţii cont atunci când vrei să slăbești

Când îţi doreşti să slăbeşti este important şi cum o faci astfel încât să îţi menţii sănătatea şi să obţii rezultate pe termen lung. Te poţi ghida după cele 5 sfaturi ale medicului nutriţionist Şerban Damian.

 

Aproape fiecare dintre noi îşi doreşte să fie mai slabă la un moment dat în parcursul său este rezultatul unui studiu recent realizat în România de Gerlinéa, gamă de produse specializată în managementul greutăţii corporale. Cercetarea a avut loc la nivel naţional în rândul a 4500 de femei, în perioada mai-iunie 2017 şi indică faptul că la acel moment 27% dintre femei erau la dietã, iar în ultimul an 83% dintre persoanele care au răspuns au urmat o dietă. Fie că era vorba de o dietã recomandată de nutritionist, citită în media, auzită de la prietene sau un program de reducere a porţiilor şi a caloriilor realizat de ele însele.

Iată care sunt sfaturile recomandate de nutriţionistul sportiv Şerban Damian, medic acreditat de Comitetul Olimpic Internaţional şi ambasador Gerlinéa.

1. Un mic dejun echilibrat combate oboseala de dimineaţă

Dimineaţa, la trezire, organismul uman a postit deja timp de 10-12 ore. De aceea, trebuie să-l realimentăm cu energie chiar şi atunci când avem grijă de siluetă. Micul dejun este începutul zilei şi trebuie să reprezinte 20-25% din raţia zilnică de energie. Un mic dejun echilibrat combate oboseala de dimineaţă, foamea de la ora 11.00 şi ronţăitul între mese şi în acelaşi timp te va ajuta să-ţi atingi obiectivele de greutate corporală.

• Un produs lactat degresat: sursă de calciu pentru oase sănătoase.
• Un fruct: sursă de vitamina C (antioxidant) pentru a stimula sistemele de apărare ale organismului şi pentru a favoriza absorbţia de fier;
• O băutură caldă fără zahăr (cafea, ceai) și un pahar mare de apă plată pentru rehidratare.
• Un produs cerealier: pâine integrală, cereale fãrã zahãr sau batoane de cereale dietetice, cum ar fi cele de la Gerlinéa.

 2. Mănâncă proteine la fiecare masă

Proteinele acţionează ca un inhibator al apetitului şi controlează senzaţia de foame. În plus, proteinele ajută la prezervarea masei musculare în dietele de slăbire. Batoanele şi shake-urile Gerlinéa sunt bogate în proteine, conţin 12 vitamine şi 11 minerale şi au un nivel redus de calorii, reprezentând o soluţie la îndemână.

3. Consumă porţii mici

Mesele mici şi frecvente ajută la reducerea intensităţii senzaţiei de foame şi menţinerea unei bune funcţionări a metabolismului. Se recomandă 4-5 mese pe zi, 3 principale şi 2 gustări, de preferat servite în aceleaşi intervale orare.

4. Creşte conţinutul de fibre alimentare

Fibrele din fructe, legume, dar şi din cerealele integrale stimulează saţietatea la un nivel caloric redus. În plus, asigurã un tranzit optim şi o detoxifiere eficientã a organismului.

5. Hidratarea şi mişcarea sunt permanent esenţiale

Un aport minim de 1,5l de apă, chiar 2l în perioada de vară, te ajută să te hidratezi şi să elimini toxinele din organism. De asemenea, activitatea fizică regulată stimulează reglarea metabolismului, arderea grăsimilor, dar şi creşterea masei musculare în paralel cu obţinerea unei stări de bine, reducând senzaţia de foame.
Chiar dacă nu eşti o fire sportivă, adoptă câteva obiceiuri sănătoase: mergi pe jos în ritm alert, foloseşte bicicleta în locul mijloacelor de transport sau al maşinii personale şi urcă şi coboară scările în locul liftului.

Bucură-te de un gust nou aflat pe piaţă, dar şi de o siluetă armonioasă!

Vara aceasta Gerlinéa îţi propune batoane proteice dietetice cu ciocolată fină neagră şi umplutură răcoritoare de zmeură. Noile batoane sunt sărace în calorii și zaharuri (cca. 100 kcal/baton), sunt
bogate în proteine, conţin până la 30% fibre, pentru un confort digestiv superior, reprezintă o sursă de vitamina C pentru vitalitate şi sunt ideale ca gustare.


Datorită formulei cu un conţinut scăzut de zahăr (minus 54% comparativ cu media batoanelor de ciocolată de pe  piaţă), făra îndulcitori şi cu 20% conţinut de proteine, pot fi mâncate în timpul unui program de reducere a greutăţii sau de menţinere. Produsul este disponibil la raionul cu produse dietetice din marile lanţuri de magazine (preţ recomandat: 36,9 lei pentru o cutie cu 12 batoane x 31 g) sau online.

 

Credit foto: Pexels.com

More from Corina Stoicescu

Diptyque launches two seductive perfumes of you might fall in love with

I had the pleasure of discovering here in London the new two...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.