Cum devii puternică prin yoga, pilates și reiki

Știi câte beneficii poți avea dacă practici yoga, pilates sau reiki? Am aflat de la Victoria, instructor de yoga, Ortansa, instructor de pilates, și Diana, instructor de reiki, despre cum obții un organism puternic, claritate în decizii și o viață mai armonioasă. Între avantaje se numără, de exemplu, și curățarea sinusurilor printr-un exercițiu pe care îl poți face oriunde și este perfect recomandat pentru perioada rece a anului.

Credit foto: Facebook Eden Spa

Yoga este o stare care te conectează la cine ești

 • Energie dimineața și relaxare seara – Yoga practicată dimineața îți dă un surplus de energie pentru întreaga zi, în timp ce practicată seara te ajută să te relaxezi și să ai un somn profund și odihnitor.
 • Exercițiu de curățare a sinusurilor – În pregătirea pentru sezonul de iarnă sau pentru orice tranziție bruscă de la cald la rece sau invers, în yoga a fost transmisă o tehnică simplă și extrem de eficientă de curățare a sinusurilor. Tehnica constă în expirul cu putere pe fiecare nară, alternativ, începând cu nara stângă și terminând întotdeauna tot cu nara stângă. Apeși pe nara dreaptă cu degetul mare de la mâna dreaptă, expiri cu putere pe nara stângă, închizi nara stângă cu degetul inelar, expiri cu putere pe nara dreaptă. În intervalul în care schimbi nările, de pe stânga pe dreapta, inspirul se produce natural, firesc, fără efort. Se recomandă să se practice în special dimineața, după duș, de aproximativ 20-25 de ori pentru fiecare nară.
 • În timpul menstruației – Yoga este recomandată pentru femei pe tot parcursul unei luni, dar este bine să fie evitate primele 3 zile ale menstruației. Prin practicarea posturilor în yoga și în timpul tehnicilor de pranayama (reglarea energiei vitale prin tehnici de respirație), este balansată, echilibrată și circulată în corp energia vitală (prana), care este responsabilă de menținerea și buna funcționare a corpului. În primele 3 zile ale menstruației este de preferat să fie redusă activitatea fizică, întrucât energia vitală responsabilă pentru eliminare (apana) are un curs descendent și e de dorit să fie stabilizată în cavitatea pelviană pentru confortul maxim al acestor zile. De asemenea, femeile sunt mai expuse emoțional și pot scoate în afară emoții negative și resentimente. În acesta perioadă sunt mai potrivite meditația și introspecția.
 • Contează atitudinea, mai puțin flexibilitatea – Yoga este o stare de A FI, care te conectează la cine ești, la privilegiul de a trăi o viață conștientă. În abordarea yoga cea care contează este atitudinea corectă și mai puțin flexibilitatea corpului, care reprezintă doar un indiciu despre starea ta fizică și mentală la acel moment. Prin practică adecvată și regularitate îmbunătățirile sunt vizibile.
 • Claritate în gândire – Învățându-ți corpul să respire conștient armonizezi întregul organism, inclusiv echilibrarea emoțională. Prin stabilizarea fluctuaților minții, dobândești claritate în ceea ce este important pentru tine și te motivează să trăiești viața pe care o iubești.
Victoria Eden Spa
Victoria, instructor de yoga Eden Spa

Pilates reduce durerile de spate, previne osteoporoza și îmbunătățește viața sexuală

Frumusețea pilatesului este că poate fi practicat la orice vârstă și de către oricine, indiferent de sex și nivel de condiție fizică. Fiecărui exercițiu i se poate modifica gradul de dificultate: de la recuperare clinică și până la antrenamentul sportivilor de performanță care aleg această metodă de pregătire.

Joseph Pilates asigură în cartea sa ”Return to Life” că “Dupa 10 sedințe vei simți diferența, după 20 de sedințe vei vedea diferența, iar după 30 de sedințe vei avea un corp cu totul nou.”

Specialistul Eden Spa, intructorul de pilates, Ortansa (foto), spune că dacă reușești să ajungi la un studio de pilates de 2-3 ori pe săptămână combinând ședințele la saltea cu cele pe aparate, vei vedea că nu este doar o promisiune, ci modul în care poți schimba în bine felul în care arăti și te simți.

Credit foto: Facebook Eden Spa
Ortansa, instructor pilates

Beneficii:

 • Pilates fortifică organismul, îmbunătățește flexibilitatea, viteza, coordonarea și echilibrul corpului în activitățile zilnice.
 • Construiește un centru de forță al corpului, evidențiat prin abdomen plat și spate puternic, ducând la reducerea durerilor de spate. Corectează postura, ajutând în scolioză și cifoză, și îmbunătățește circulația prin respirația profundă.
 • Ajută la păstrarea și creșterea densității osoase, prevenind astfel osteoporoza.
 • Îmbunătățește viața sexuală prin activarea planșeului pelvian și rezolvă disconfortul incontinenței urinare.
 • Mintea este implicată în execuția fiecărei mișcări și crește astfel conștientizarea asupra întregului corp, reducându-se stresul și tensiunile.

Reiki favorizează eliminarea toxinelor din corp și echilibrează starea emoțională

Termenul japonez reiki poate fi tradus ca fiind Energia Universală a Forței de Viață. Această metodă de pregătire te ajută să îți îmbunătățești mintea, corpul și spiritul, iar detalii am aflat de la instructorul Diana Haras.

Beneficii:

 • Îmbunătățește semnificativ starea de sănătate.
 • Ajută corpul să se curețe de toxine.
 • Elimină blocajele de energie și reglează fluxul de energie al sistemului endocrin.
 • Creează o stare de relaxare profundă și ajută organismul să se elibereze de stres și tensiune.
 • Redă echilibrarea emoțională și claritatea mentală.

Fiecare are puterea să își ”rescrie” scenariul

”Trăim vremuri în care majoritatea dintre noi avem o sănătate precară, ne obișnuim cu oboseala cronică și lipsa de chef, iar stilul nostru de viață este unul bolnăvicios de multe ori. Stă în responsabilitatea noastră să schimbăm lucrurile în bine pentru viața noastră. Eu cred cu tărie că fiecare dintre noi are puterea să își schimbe scenariul și destinul indiferent de vârstă sau de situația socială, dacă își dorește cu adevărat. Vă îndemn să vă opriți și să vă ascultați pe voi înșivă! Și să aflați dacă este ceva ce merită schimbat.” Liliana Paraipan (Spa Consultant & Trainer Eden Spa)

Eden Spa yoga pilates

Credit foto: Facebook Eden Spa

More from Corina Stoicescu

TikTok and Universal Music announced a global agreement to support recording artists and songwriters

Universal Music Group (UMG), the world leader in music-based entertainment, and TikTok,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.