Și femeile pot face carieră de succes în IT!

Credit foto: PR

În luna martie, în spiritul Zilei Internaționale a femeii, Adobe România a organizat un eveniment de carieră special dedicat tinerelor femei care studiază și lucrează în domeniul IT.

 

Peste 60 de tinere au fost invitate la sediul Adobe Systems România, vineri, 18 martie, pentru a lua parte la discuții despre carierele unor femei de succes, în domeniul IT, în prezent unul predominant masculin. Scopul evenimentului a fost să demonstreze că diversitatea este unul dintre factorii care duce la succes în companiile de IT&tech, un detaliu important mai ales în corporațiile vestice.

Primele doamne care și-au împărtășit cu publicul experiențele din carieră au fost Irina Alexandru, co-fondator Vector Watch, un cunoscut start-up românesc, și Kirsty Gosling, Senior Manager pentru Customer Success, Media și Advertising Solutions, în cadrul Adobe UK.

Credit foto: PR
Kirsty Gosling Adobe UK

După cină a urmat un moment de conversații deschise cu 10 angajate din cadrul Adobe România, care au roluri diferite și fac parte din echipe diferite. Publicul s-a arătat entuziast, întrebările au venit una după alta, cele mai multe fiind referitoare la practicile de diversitate din marile companii, de motivația fetelor să urmeze studii în IT, precum și de echilibrul între viața profesională și cea personală.

Surprize pregătite de Adobe și Vector Watch

Cele mai bune întrebari din public au fost premiate cu două licențe Adobe Creative Cloud anuale, iar în urma realizării unei tombole a fost extrasă câștigătoarea unui ceas Vector Watch.

Experiența participării:

”Temele abordate au fost relevante pentru orice etapă de carieră sau rol din domeniul IT, fiecare dintre participante a rezonat cu ce s-a discutat.”

”De obicei evenimentele de acest tip sunt monotone și devin plictisitoare, dar la acesta aș fi rezistat și 10 ore, mi s-ar fi parut la fel de captivant.”

”Știam deja că Adobe face parte dintre cei mai buni angajatori, dar acum știu la prima mână că munca în echipă, comunicarea și meritocrația sunt valori pe care angajații chiar le împărtășesc.”

”Poveștile speakerilor din panel au demonstrat că femeile își pot construi diverse cariere în IT și nu doar că le pot face bine, ci și că pot ajuta companiile să crească și să inoveze prin diversitate. Trebuie să recunosc, am plecat de la eveniment cu dorința să mă întorc și chiar să mă alătur unei asemenea organizații.”

 

Credit foto: PR

More from Corina Stoicescu

What some throw, other turn into work of art!

Recycling can take all kinds of forms, and what manages to create...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.