Iluzii optice sau… când ceea ce vezi, nu e ceea ce crezi!

Hikaru ChoAtunci când imaginaţia şi talentul se întâlnesc, formula este de cele mai multe ori câştigătoare. Acelaşi lucru s-a întâmplat și în cazul tinerei artiste nipone Hikaru Cho (foto), o pictoriţă care reuşeşte să creeze iluzii optice deosebite.

Hikaru Cho este autoarea unei serii de obiecte pictate denumită “It’s not what it seems” (n.r.: Nu e ceea ce pare), prin care le dă o altă față alimentelor cunoscute de toată lumea. Ea le pictează cu diverse culori acrilice și, de exemplu, o banană a devenit un castravete, o roşie a ajuns să arate ca o mandarină, iar un ou s-a transformat într-o vânătă de dimensiuni mici. Şi acestea sunt doar câteva din lucrările semnate Hikaru Cho!

La fel de bine îi ies şi picturile făcute pe oameni, adăugându-le pe faţă şi/sau pe corp diverse desene constând în  ochi în plus sau poate o gură, fermoare etc..

Cho are vârsta de 21 de ani, locuieşte în prezent în Tokyo (Japonia) şi se pare că şi-a ales ”neobişnuitul” ca temă a creaţiilor sale.

Munca ei include picturi pe corp, ilustraţii, sculpturi, design de haine (datorită colaborării cu mai multe branduri de îmbrăcăminte) şi altele. Hikaru este studentă la Universitatea de Artă Musashino, iar website-ul ei este www.hikarucho.com, dacă îţi doreşti să cunoşti şi mai multe detalii despre proiectele pe care le are.

castravete

banana

fluture

fasole     portocala

rosie

vanata

ou

see through

Pictură realizată pentru campania ”My Body, My Rights,” aparţinând Amnesty International (https://campaigns.amnesty.org/campaigns/my-body-my-rights)

fermoar pictat pe spate

Credit foto: Hikarucho

 

More from Corina Stoicescu

LIA BUGNAR: ”Lenea omoară iubirea”

LIA BUGNAR este una dintre cele mai talentate artiste pe care am...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.