Jurnalistul Gelu Chelu: 45 de amintiri cu vedete româneşti şi internationale

Adevăraţii jurnalişti trăiesc pentru această meserie. Respiră ştiri şi se hrănesc cu fiecare experienţă de pe teren şi fiecare cuvânt aşternut şi tipărit. Dacă lucrezi în mass media sau citeşti despre cele mai iubite vedete, în special din România, este imposibil să nu îl ştii pe Gelu Chelu.

Astăzi este ziua lui de naştere. Gelu împlineşte 45 de ani! Şi pentru că deoseori mi-a povestit întâmplări care m-au făcut să râd cu poftă, i-am dat sarcină să scrie o parte dintre ele aşa cum şi le aminteşte.

Dar mai întâi de toate, La mulţi ani, Gelu! Să ne trăieşti! Astăzi tu eşti vedeta!


1. Îmi amintesc că lucram la Acasă Magazin prin anul 2000 şi exista o rubrică „Acasă la…”. Am făcut un material la Anda Adam, apoi m-am întors în redacţie. Şi pentru că voiam să-l pregătesc deja pe urmatorul am vrut să o sun pe Cătălina Toma, solistă în mare vogă la vremea aceea. Doar că am încurcat numerele de telefon din agendă şi am sunat-o tot pe Anda Adam. Ea m-a ascultat calmă în timp ce-i spuneam cine sunt şi ce vreau să fac. Când am terminat m-a întrebat: „Gelu, tu ştii cu cine vorbeşti?”. Zic: „Da. Cătălina Toma.” Mi-a spus cine era de fapt şi inevitail am râs amândoi.

2. O altă întâmplare hazilie care va rămâne clar memorabilă a fost cu Dana Nălbaru. Cu mulţi ani în urmă. Ea avusese o lungă relaţie cu celebrul Călin Goia de la „Voltaj”, apoi s-au despărţit şi ea s-a căsătorit cu actorul şi prezentatorul Dragoş Bucur. Noi ne-am întâlnit la un eveniment organizat de revista VIP şi i-am cerut numărul de telefon. Îmi refăceam agenda. Obosit fiind, am întrebat-o dacă să o trec în telefon cu numele de Goia sau de Nălbaru? Ups. Vă imaginaţi ce situaţie penibilă. Am izbucnit şi atunci amândoi în râs.

3. Una dintre primele amintiri legate de actori vine din copilărie, când la Institutul de Cercetări pentru legumicultură şi Floricultură Vidra, unde lucrau părinţii mei, veneau în sala de festivităţi actori din Bucureşti şi jucau în piese de teatru. Unul dintre ei a fost Ştefan Mihăilescu Brăila care a spart un pahar pe scenă şi au sărit cioburile la noi în primul rând. A interpretat foarte bine rolul beţivului.

4. Mulţi actori celebri din străinătate ne-au călcat pragul. Cu unii ne-am întâlnit la conferinţe de presă şi cu alţii pur şi simplu s-a întâmplat să mă întâlnesc pe stradă. Mai precis cu Christopher Atkins, pe care îl ştiţi din „Dallas” sau din „Laguna Albastră”. Eram la KFC Unirii, seara târziu, după un eveniment şi stăteam la o coadă imensă. Era imediat după 2000, când nu existau camere foto la telefoane. În timp ce aşteptam să îmi vina comanda m-am uitat în spate şi l-am văzut pe actor care statea şi el să-i vină rândul. M-am dus la el, i-am spus că sunt fan, i-am cerut autograf şi cam atât. Din păcate nu am o fotografie cu el.

Alexandru Papadopol s-a aşezat pe o perdea şi a tras după el galeria, care a trecut razant pe lângă capul meu. M-a lovit un pic.

5. La una dintre lansările de telenovele de la Acasă, din Buftea, cred că „Daria, iubirea mea”, Alexandru Papadopol s-a aşezat pe o perdea şi a tras după el galeria, care a trecut razant pe lângă capul meu. M-a lovit un pic, dar nu am păţit nimic din fericire.

Actriţa Gabriela Spanic nu a mai plecat de lângă mine.

6. O întâlnire plăcută a fost cu Gabriela Spanic, celebra „Usurpadora”, care prin 2004 a venit la invitaţia postului Acasă TV. La conferinţa de presă organizată, vedeta a fost drăguţă să ne salute pe fiecare în parte. Eu cred că eram al doilea şi… nu a mai plecat de lângă mine. Am făcut multe poze, mi-a dat calendarul în care ea pozase. O zi de vis!

7. Pe Adela Popescu o cunosc de prin 2000, când ne-am întâlnit la Festivalul Mamaia. Avea cred 13 -14 ani, era o fetiţă care cânta singură, apoi am aflat că a colaborat cu Mihai Constantinescu şi avea o trupă cu Elena Gheorghe. Ne-am revăzut când a jucat în serialul „În Familie”, să tot fi fost  2002 – 2003, când a primit un rol negativ. Atunci mi-am amintit cu greu de unde o cunoşteam. În 2004 am revăzut-o la mall Vitan cu Elena Gheorghe la o masă şi ne-am salutat. Mi-a spus că urmează ceva wow şi la scurt timp am aflat căă urma să joace în serialul „Numai iubirea” (Acasă TV). Restul, e istorie.

8. Pot să spun că am avut un crush pentru cântăreaţa Xonia, la un moment dat, şi am invitat-o la un concert al trupei Directia 5 de la Teatrul National. A întarziat puţin, însă am fost la acel spectacol. Doar atât, nu s-a întâmplat nimic mai mult.

9. Când se filma serialul „În Familie” m-am operat de hernie inghinală şi câteva zile am stat acasă pentru că nu puteam merge foarte bine. Cred că era chiar de Sf. Gheorghe şi m-a sunat îndrăgita actriţă Alexandra Velniciuc. A fost o mare surpriză! M-am simţit foarte bine că am primit acel telefon.

A venit pizza odată cu Alex Velea

10. Alex Velea participase la emisiunea de talente care l-a făcut cunoscut şi a semnat la un timp după aceea un contract cu casa de discuri Roton. Vorbisem să ne întâlnim pentru un interviu. Avusesem o zi plină de drumuri şi evenimente, ia când am ajuns eram încă singur şi am comandat o pizza pentru că nu mâncasem nimic. A venit pizza odată cu Alex Velea, care nu s-a supărat. Chiar am mâncat împreună în timp ce-i luam interviu. Solistul a rămas şi în ziua de azi la fel de politicos ca prima oară când l-am cunoscut. Fără fiţe, deşi mulţi îl critică şi îl judecă. Anul trecut mi-a făcut un filmuleţ în care mi-a urat La Multi Ani! M-a surprins plăcut.

11. Puţini ştiu sau îşi amintesc faptul că Ana Claudia Grigore, cunoscută ca Ruby, a lucrat, înainte să devină vedetă, la revista Bravo, unde am fost colegi. Claudia era o fată foarte liniştită, şi suntem născuţi în aceeaşi zi, 28 ianuarie. În ani diferiţi, desigur. Ne-am serbat zilele împreună, în redactie.

12. Şi Ana Baniciu este născută în aceeaşi zi cu mine. La fel, Natalia Guberna. Şi cred că mai sunt câteva vedete care îşi serbează ziua de naştere în aceeasi zi cu noi.

Andreea Esca m-a speriat rău.

13. Lucram la revista TV Satelit şi pe desktopul computerului aveam o poză cu Adela Popescu şi Dan Bordeianu din „Numai iubirea”. La un moment dat, de undeva din spate, a apărut Andreea Esca, care m-a speriat rău. Avea treabă prin zonă şi voia să vadă de aproape poza cu preferaţii mei.

14. Încă de cand a participat la X Factor am spus că Andrei Leonte va fi câştigătorul concursului. Şi aşa a fost! Am avut mână bună atunci când l-am văzut prima dată.

15. Lora este iar una din tinerele soliste pe care le ştiu de foarte multă vreme, de când a participat la un concurs de talente.

16, Pe Adina Postelnicu (ex Heaven) o cunosc de când făcea parte din trupa VOX, dacă nu mă înşel. Nu mai ştiu exact cum ne-am cunoscut, însă am tot scris despre ea şi mi-a povestit cum a fost acuzată că a luat prosoapele de la hotel. Am fost şi acasă la ea pe vremea când era căsătorită cu un fost solist. Ea ştie mai bine povestea. Spune că i-am dus un iepure,

Lui Smiley i-am făcut cadou un Diavol Tasmanian

17. Apropo de cadouri, la ziua lui Smiley în 2013 i-am dus un Diavol Tasmanian, care scotea sunete gen „HaHaHa”…

18. Tot legat de Smiley, dar şi de fostii lui colegi de la trupa Simplu, am avut cu mult timp în urmă ocazia, la o lansare de album cred, să merg cu trupa lor prin Bucureşti cu limuzina şi să fac interviu cu ei în mers. A fost o experienţă inedită.

19. Şi iar cu Smiley, Simplu, Moga, dar şi Roton am fost alături de ei când au dat drumul unui banner uriaş cu trupa Simplu de pe magazinul Unirii, care era de câteva etaje.

20. Prin 1999 când scriam la Blitz magazine, iar Teo Trandafir şi Mircea Badea prezentau matinalul de la Antena 1 am fost trimis să fac un interviu cu ei. Nu îmi stă în fire să întârzii, dar atunci s-a întâmplat şi am anunţat. Nu s-au supărat. Teo a ramas la fel de draguţă şi simpatică şi azi, când e la Kanal D.

21. Apropo de Kanal D, în 2015 am mers cu cei de la postul turcesc la Roma. Printre vedetele care au venit a fost Ana Maria Barnoski, care are un râs fantastic şi ne-am distrat copios. La un moment dat eram într-o pizzerie şi doar râsul ei se auzea. Iar noi ceilalţi râdeam de râsul ei.

22. O amintire plăcută am şi cu Alexandra Uşurelu, o solistă îndrăgită şi cu o voce deosebită. Nu o întâlnisem la o vizionare de film, am văzut-o abia în parcarea subterană, unde eram şi eu cu un un amic cu maşina. Am iesit de acolo şi o bună bucată am tot mers în paralel, având acelaşi drum. La un moment dat am ajuns cu maşinile apropiate şi amicul a rugat-o să oprească mai în faţă. Aşa am făcut prima noastră fotografie împreună, în mijlocul drumului.

23 Toţi cei care mă cunosc ştiu că am fost mereu fan al serialului „Tânăr şi neliniştit”. Şi cum viaţa este uimitoare, am avut ocazia să îl întâlnesc pe celebrul Eric Braeden alias Victor Newman, care era invitat la emisiunea lui Cătălin Măruţă. Aveam nişte emoţii…

24. Pe Alexa Niculae o ştiţi de la „Megastar”, dar şi de la „Cronica Cârcotaşilor”. În 2009, când lucram la Bravo, am zburat la Londra trimis de Disney Channel, să vad un concert cu Miley Cyrus. La aeroport, la întoarcere, am întâlnit-o în aeroport chiar pe Alexa, care fusese şi ea la Londra.

25. Legat de vedete internaţionale, pe vremea când nu aveam telefon mobil cu camera, am fost la un eveniment unde l-am întâlnit pe Steven Seagal, care filma în Bucureşti. Ne-a făcut cineva o poză, dar s-a pierdut.

26. Pe Irina Rimes am cunoscut-o când se numea IRRA şi încerca să facă muzică cu nişte băieţi. Era şi este foarte talentată şi a avut noroc să ajungă unde este acum.

27. În urma cu un an am fost într-o excursie în Dubai, acolo unde sunt şi mulţi români. Vorbeam pe facebook cu DJ Bia, care mi-a făcut o surpriză şi a venit să mă ia într-o excursie prin oraş cu jeepul ei. O întâlnire foarte plăcută pe care nu o voi uita niciodată.

28. Îmi place mult serialul „Vlad” de la Pro TV şi am avut ocazia să merg la filmările de la casa familei Dragomir din Snagov, Ştefan Dragomir fiind interpretat de Andrei Aradits. Un loc superb în care am întâlnit o parte din actorii din distribuţie.

Toţi am aşteptat-o pe Bianca, care a întârziat 30 de minute. A ajuns, a făcut câteva poze la intrarea pe vas şi apoi a plecat pentru că avea rău de apă.

29. Mai demult am fost într-un info trip în Antalya cu Bianca Drăgusanu şi Victor Slav, dar şi cu mama Biancăi şi fetita celor doi. Puştoaica era mică şi a plâns mult în avion, însă nu asta am vrut să povestim. Într-o zi trebuia să mergem în croaziera la plimbare toţi jurnaliştii si toată lumea a aşteptat-o pe Bianca. Cred că a întârziat mai mult de 30 de minute, iar când a ajuns a făcut câteva poze la intrarea pe vas şi apoi a plecat pentru că avea rău de apă.

30. De multe ori „vedetele” apărute pe piaţă ca ciupercile după ploaie îşi cam iau nasul la purtare. Cred că despre astfel de oameni nu voi mai scrie niciodată. Şi sunt destule exemple, doar că n-am să le spun.

31. Preferata mea pot să spun că este Antonia şi am emoţii de fiecare dată când o întâlnesc. I-am spus şi lui Alex Velea acest lucru şi cât este de norocos.

32. Pe Adrian Nartea îl cunosc de când a pozat în revista „Men’s Health” şi a jucat în serialul „FastFood”, de la Antena 1. Acum îl vedem în serialul „Vlad” şi a rămas acelaşi tip modest pe care îl ştiam.

33. Am avut ocazia de-a lungul anilor să fac mii de interviuri, unele dintre ele şi în locuri nonconformiste. Cu Pepe am făcut un interviu în maşina lui sau cu Bianca Drăguşanu am făcut un interviu pe aeroportul din Antalya în timp ce aşteptam avionul de Romania. Cu Ilinca Vandici am făcut interviu în piaţa de la Vatican, după ce vizitasem Capela Sixstină.

34. Doamna Dana Războiu, pe vremea când prezenta ştiri la TVR1, avea o maimuţică. Eu lucram la Acasă magazin şi am fost în vizită la ea pentru un interviu şi poze.Mi-a fost aşa o frică de maimuţică… Atunci nici nu mi-am mai făcut poză cu Dana Războiu, dar ne-am revăzut zilele trecute după ani de zile şi am recuperat.

35. Am avut ocazia, când lucram la Bravo, să merg cu trupa RBD la filmarile pentru videoclipul lor realizat la Castelul Bran. Nu am ajuns până acolo, dar am mers cu ei o bună bucată de drum. Au mâncat mici, s-au oprit să se relaxeze. Au fost de treabă şi la vremea respective mi-au acordat mai multe interviuri.

Enrique Iglesias nu a vrut să facă poze.

36. Am avut ocazia să întâlnesc multe vedete latino. De exemplu, Enrique Iglesias nu a vrut să facă poze la conferinţa de presă dinaintea concertului susţinut pe Arena Naţională. A trecut pe lângă mine şi nu puteam deranja un star.

37. În schimb, am făcut multe fotografii cu David Bisbal, iar ultima oară când a venit la „Românii au talent” să cânte cu Andra. Cătălin Măruţă m a ajutat şi îi mulţumesc.

38. Alte vedete latino pe care le-am cunoscut au fost regretata Edith Gonzalez, care s-a bucurat că i-am adus un buchet de flori, Gabriel Soto, dar şi Diego Gonzalez care s-a remarcat şi la Hollywood.

39. Pe David Duchovny din „Dosarele X” sau „Californication” l-am întânit în 2019, când a cântat cu trupa lui în România.

40. La un eveniment Roton am făcut un filmuleţ cu Andreea Antonescu şi Jean Gavril, care nu se ştiau. Mi-a placut idea, iar reacţiile lor au fost pe bune. Jean nici nu ştia că e vorba de celebra Andreea Antonescu.

Când s-a lansat LaLa Band mulţi au spus că am făcut promovare pe bani pentru trupa respectivă.

41. La nunta lui Bobby Paunescu cu Alice Peneacă din Buftea eram în calitate de reporter, dar am făcut un selfie cu mireasa. 🙂

42. Când lucram la Bravo şi s-a lansat LaLa Band mulţi au spus că am făcut promovare pe bani pentru trupa respectivă. Am scris multe articole cu ei şi coperţi pentru că erau pe val şi se citeau. Nu am luat niciodată bani.

43. Trebuie să ştiţi că sedinţele foto cu vedete nu sunt o fericire pentru cei care participa la ele, Şi nici filmările pentru diverse proiecte. Aştepti foarte mult, durează o veşnicie mai ales dacă sunt mai multe ţinute. În plus trebuie să faci linişte la filmari şi să respecţi echipa, care are de lucru. La fel şi cu emisiunile care se filmează în regim live.

44. Vă mai amintiţi trupa NoComment? Xenti Runceanu, nepotul celebrei Mihaela Runceanu era în metrou şi i se făcuse rău. L-am ajutat să coboare, să se aşeze pe o bancă, i-am adus apă şi am chemat un medic. Aşa ne-am cunoscut. Era pe vremea când lucram la Blitz Magazin.

45. O amintire de neuitat este momentul în care am făcut o fotografie cu îndrăgitele actriţe de comedie Tamara Buciuceanu Botez şi Draga Olteanu Matei, practice două somităţi în teatru şi cinematografia românească. Poza cu noi a fost făcută pe vremea când distinsele actriţe filmau pentru serialul „Cuscrele”. În 2019 îndrăgita Doamnă Isoscel s-a stins. Am avut ocazia să mai vorbesc cu dânsa la telefon, dar fără să ne mai vedem, deşi mi-aş fi dorit.

More from Corina Stoicescu

Lansare CAVIAR HAIR RENEW: îngrijirea părului cu extract din caviar

Supermodelul Claudia Schiffer, un simbol al frumuseții pe plan internațional, a creat...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.