Ai auzit de pacienți care își autodonează sânge?

Credit foto: PR

Din cauza crizei actuale din spitale, cu privire la cantitatea de sânge existentă pentru transfuzii și pentru unele intervenții chirurgicale, prea puţini oameni primesc tratamentul de care au nevoie. S-a ajuns la o situație atât de critică încât uneori, în cazul unei intervenţii chirurgicale, pacientul alege să-și autodoneze sânge. Asta înseamnă că dacă pacientul trebuie să se supună și altor operații poate opta să i se recolteze sânge și să i se păstreze pentru intervențiile ulterioare.

Credit foto: Flickr.com

”Dăruiește timp, donează sânge”

Caravana “Dăruieste timp, donează sânge” vine pe 09, 10 şi 11 octombrie, la Sun Plaza, în București. Oamenii care vor să contribuie la salvarea altor vieți sunt aşteptaţi, între orele 09:00 și 13:00, să doneze sânge în cadrul campaniei organizate de către Sun Plaza şi Asociaţia React, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Bucureşti şi Regina Maria.

Recoltarea se va face de medici și asistente

Sângele va fi folosit pentru salvarea pacienţilor supuşi unor intervenţii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii. Recoltarea va fi realizată de personal specializat, medici şi asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, cu instrumente de unică folosinţă. La fiecare donare se vor recolta aproximativ 450 de ml de sânge, care vor fi ulterior utilizaţi în spitalele din Capitală, iar donatorii vor avea la dispoziție o zona special amenajată, pentru a se reface.

Donarea de sânge întărește imunitatea și scade cu 30 % risul de accident vascular

Celor interesaţi să contribuie la acest demers umanitar li se recomandă să mănânce un mic dejun normal cu legume şi fructe, fără multe proteine şi grăsimi. Ce este, de asemenea, important de știut e că pe langă beneficiul de a salva vieţile omeneşti, donarea de sânge contribuie şi la îmbunătăţirea sănătatii donatorului. În urma acestui proces, sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe despre beneficiile donatorilor și condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a dona sunt pe http://www.sun-plaza.ro, pe Facebook și pe site-ul Pentru viață.

Credit foto: PR, Flickr

More from Corina Stoicescu

Viktoria Modesta, starul sexy cu un picior amputat

Cine spune că dacă nu ai un picior nu poți fi sexy,...
Read More

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.