O nouă sursă de inspirație vestimentară: primul magazin Andreea Dogaru din București

Este una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din România, a fost comparată de criticii francezi cu celebrul designer Alexander McQueen, iar acum, Andreea Dogaru și-a deschis primul magazin în București.

 

Creatoarea Andreea Dogaru, originară din Craiova, a fost comparată cu renumitul designer Alexander McQueen, grație colecției Lilith, prezentată în cadrul festivalului Strasbourg Fashion Week 2015. Evenimentul din celebrul oraș francez are loc anual și este unul dintre cele mai apreciate din industria modei.

În prezent, Andreea a ajuns la peste 30 de colecții, pe care le prezintă pe podiumurile de modă naționale și internaționale. La cea mai recentă ediție a celui mai important festivalul de modă românesc, Andreea Dogaru a prezentat colecția “Warrior”, care a și deschis evenimentul. Ea a pus mare accent pe argintiu și pe formele care trimit cu gândul la armurile războinicilor.

Andreea Dogaru Lilith

Andreea Dogaru Lilith Franta
Colecția Lilith a reunit rochii de inspirație gotică.

Tânăra creatoare își extinde acum pasiunea și afacerea prin deschiderea primului său magazin aflat în Capitală, care se află chiar în centrul comercial Cocor. De altfel aceasta este și una dintre cele mai cunoscute locații de shopping din București.

Magazin Andreea Dogaru Bucuresti Cocor

Andreea Dogaru a primit numeroase distincții

Creatoarea a intrat în industria modei în anul 2010. La scurt timp după lansarea primei sale colecţii, în anul 2011, Andreea a primit distincțiile „Designerul anului în România” şi „Designerul cu cea mai rapidă ascensiune”. În 2013 a obținut premiul pentru „Cel mai bine cotat designer român”, iar în 2014 a fost desemnată din nou „Designerul anului”, în cadrul Bucharest Fashion Week. În decembrie 2015 a fost declarată cel mai bun designer couture la Romanian Fashion Awards.

 

Credit foto: PR

 

More from Corina Stoicescu

Dorin Negrău prezintă ,,Brides’S” din Transilvania la New York

Dorin Negrău este singurul designer român prezent pentru al doilea an consecutiv...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.