Păzește-ți pielea și în această vară!

Simona Dragomir Bălănescu a susținut o nouă conferință de sănătate cu un al doilea eveniment dedicat de această dată îngrijirii pielii: protecția pielii copiilor, încă din prima zi de viață, și deopotrivă a adulților, expunerea la soare, prevenirea riscului de cancer, alimentația corectă și mișcarea, la orice vârstă.

DSC03016

„Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, a doua conferință organizată de Simona Dragomir Bălănescu, i-a reunit pe dr. Oana Octavia Spânu (medic primar dermatolog), dr. Ruxandra Constantina (medic de familie), dr. Gabriela Man (specialist în alimentație publică și siguranța populației), dar și pe Brândușa Pană (reprezentant al cosmeticelor Bebble) și Călin Novăcescu (sportiv de performanță și antrenor la Clubul Dinamo).

Razele ultraviolete afectează și când afară este înnorat

Am reținut mai multe informații interesante pe care să vi le împărtășesc, mai ales că sezonul cald a început și îngrijirea pielii (atât a noastră, cât și a bebelușilor, a copiilor, inclusiv a bărbaților) este permanent importantă. Medicul primar dermatolog dr. Oana Octavia Spânu a avertizat că: ”Protejarea pielii cu creme și loțiuni cu fotoprotecție este importantă pentru toată lumea. Mai ales dacă ne referim la persoane cu pielea albă și cu multe alunițe pe corp, cel mai sensibil tip de piele în rândul adulților. Acestora le este interzis, pentru binele lor, accesul la solar, de exemplu. În multe țări solarul a fost interzis prin lege, tocmai din cauza efectelor grave pe care le poate da.” Specialistul a continuat recomandând ca bebelușii să nu fie expuși la soare, iar copiii doar între orele 7 și 10 dimineața sau după ora 17. ”Dacă mergeți cu micuții la mare sau undeva în aer liber, nu vă lăsați păcăliți de umbră. Razele ultraviolete afectează chiar și când afară este înnorat, la fel cum pot dăuna și în perioada rece. Așadar, protecția trebuie să fie permanentă, dacă vă pasă de sănătatea voastră și a celor dragi.” a subliniat dr. Spânu.

Între uleiuri naturale și produse găsite la raft

Mulți oameni, în special cei care au adoptat o alimentație vegetariană și raw vegană, aleg să folosească protecție naturală, precum uleiul de cocos, din dorința de evita orice produs fabricat prin procedee chimice. Ce spune dr. Spânu? ”Uleiul de cocos, ca și cel de argan, oferă o protecție, dar minimă, și este mai degrabă recomandat pentru un bronz mai intens. Eu merg pe varianta dermatocosmeticelor care se găsesc în farmacii, care au studii realizate, sunt verificate, avizate și sunt destinate și copiilor, pornind de la 0+ ani.”

20150507_203351
Medicul primar dermatolog dr. Oana Octavia Spânu

În același timp, dr. Ruxandra Constantin, medic de familie și specialist în apiterapie a intervenit menționând că ea folosește numai creme pe care și le prepară singură, cu uleiuri și ingrediente naturale. ¨Ceea ce doresc să spun este nu că o combat pe doamna dr. Spânu, ci că se poate și fără produse din magazin sau din farmacie. Alegerea este a fiecăruia. Important este ca această protecție să existe!, a menționat dr. Ruxandra Constantin.

Alimentația copiilor la plajă

Felul în care ne alimentăm este esențial la orice vârstă, iar dr. Gabriela Man a avertizat că un copil obez, la fel ca și un adult obez, vor avea o sănătate precară. La plajă, dacă copilul îi cere părintelui o gogoașă sau un alt dulce cu grăsimi și multe calorii, atâta timp cât copilul are o greutate normală, nu sunt probleme. În schimb, dacă excesul de greutate există, atunci fructele sunt singurele dulciuri indicate.

Suplimentele de Vitamina D sunt agreate

De asemenea, dr. Man a mai specificat că este de acord cu suplimentele de vitamina D luate pe perioade determinate. În general, vitamina D este asimilată de organism prin expunerea la soare, iar carența acesteia în organism poate da probleme serioase. Între altele, joacă un rol vital pentru protejarea de o serie de afecțiuni cronice, iar deficitul de vitamina D poate cauza dureri la nivelul oaselor, slăbiciune în mușchi și poate duce la stări de anxietate.

20150507_204034
Călin Novăcescu și dr. Gabriela Man
20150507_195400
Călin Novăcescu

Încrederea este în fiecare dintre noi!

Și pentru că exercițiul fizic și mișcarea au în general un rol major în starea de bine a corpului, vreau să menționez ce a spus sportivul și campionul în taekwondo Călin Novăcescu. ”Toți avem forță în interiorul nostru. Toți putem. Trebuie doar să fim conștienți de acest lucru și să avem încredere în noi!”

Următoarea conferință „Trăiește Sănătos cu Simona” va avea loc în data de 2 iulie, de la ora 18:30 și va avea tema: „Copii sănătoși, părinți isteți”.

DSC02909
Simona Dragomir Bălănescu

Sponsorii evenimentului: Centrul Medical Matei Basarab, cosmeticele Bebble, Top Line, ColonHelp, Ropharma și Farmec.
Credit foto: Replica vedetelor, arhiva personală

More from Corina Stoicescu

Tu știi la ce nivel de efort face față corpul tău?

Există tot mai mult interes pentru scăderea în greutate, însă multe inițiative...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.