Pianistul lui Julio Iglesias aduce artişti în România

Părinţii lui provin din Italia, dar el s-a născut în Canada. E pianist, a lucrat cu artişti celebri şi după o perioadă de tatonări a hotărât să se stabilească în ţara noastră. Acum, ROSS RANALLO, directorul MEI Concerts Entertainment, îi va aduce în România pe şarmanţii băieţi din trupa Blue. De asemenea, este foarte posibil să aflăm curând şi alte nume importante.

Când ai venit prima dată în România?

În urmă cu 15 ani, când am înregistrat un videoclip. De atunci m-am îndrăgostit de Bucureşti. Ştiu că se spune că e o nebunie totală ce se întâmplă aici, dar am fost în multe colţuri ale lumii. De 30 de ani am tot călătorit prin prisma meseriei, pentru că eu însumi sunt artist, cânt la pian. Însă după ce am venit prima dată aici am revenit cam în fiecare an, am observat cum au evoluat lucrurile şi în 2013 am decis să rămân definitiv. Acum fac parte din categoria organizatorilor de evenimente muzicale, prin MEI Concerts Entertainment. Consider că fiecare îşi are locul său, îi văd pe ceilalţi promotori ca şi colegi, nu competitori.

Ce te-a impresionat aici?

Mulţi ar spune că frumuseţea femeilor şi sunt de acord într-o mare măsură, însă ceea ce îmi place cu adevărat este că am descoperit foarte mulţi oameni îndrăgostiţi de muzică, de spectacol şi care apreciază arta. Am urmărit oamenii la concerte şi i-am văzut cum se bucură, cum trăiesc cu adevărat muzica.

L-ai adus pe Christopher Lawrence, cel mai bun DJ american de trance, de Revelion, iar peste câteva luni urmează trupa Blue?

Da, trupa britanică Blue va veni la Bucureşti pe 18 iulie. Concertul va avea loc la Sala Palatului, de la ora 20:00. Băieţii vor cânta piesele care i-au consacrat ”All rise”, ”One love”, ”You make wanna”, dar promit şi multe alte surprize.

Ai organizat şi concertele lui Toto Cutugno şi Michael Bolton, în 2013. Ca şi pianist, ai avut ocazia să lucrezi cu ei?

L-am cunoscut pe Toto în Toronto, în urmă cu vreo 20 de ani. Obişnuia să vină des în Canada, iar eu eram pe de-o parte pianist şi aveam propria orchestră, iar pe de altă parte organizam evenimente. Uneori cântam cu artiştii mari, aşa cum s-a întâmplat când am fost în turneu cu Julio Iglesias, timp de 6 luni. Îmi amintesc că Enrique (n.r.: Iglesias) era mic. Apoi alte trei luni am fost în turneu cu Natalie Cole, ca director muzical.

Ross Ranallo si Michael Bolton
Michael Bolton si Ross Ranallo

Îmi poţi dezvălui câţiva artişti pe care ţi-ai dori să îi mai aduci în România?

Îţi spun cu certitudine că Michael Bolton este unul dintre muzicienii cu care aş lucra oricând. Totul a decurs extraordinar la concertul lui din 2013 şi el a fost şi unul dintre cei care a apreciat organizarea, a ţinut cont de program şi chiar mi-a spus că şi-ar dori ca toţi promoterii să fie ca mine. General vorbind, am în vedere mulţi artişti pe care îmi doresc să îi aduc, doar că unii dintre ei sunt foarte scumpi.

Ca U2?

Lucrez la treaba asta! (râde) De peste un an durează tratativele şi este destul de dificil pentru că vorbim de un proiect mare. Trebuie găsite data şi locaţia potrivite pentru desfăşurarea concertului, plus că staff-ul numără cam 50 de persoane. Mă străduiesc să iasă bine, încercăm să găsim o soluţie!

Dar Sade?

Am discutat cu managerul ei în urmă cu câteva luni, însă Sade nu este în turneu, ci în studio, înregistrează. Pe Adelle o luasem de asemenea în calcul, însă e în pauză pentru creşterea copilului. Pe de altă parte, atunci când chemi un artist trebuie să te gândeşti şi dacă acel artist chiar va umple arena sau sala de concert unde urmează să apară. M-a contactat managerul Rihannei, cu oferta ca ea să vină în România. Am refuzat, pentru că mai contează şi preţul biletelor. Unii artişti sunt foarte scumpi. Totuşi, e o lume fascinantă. E ca la casino, nu ştii când câştigi, dar şi când se întâmplă e minunat!

Îmi spuneai că ai fost în turneu cu Julio Iglesias. Cum de n-ai rămas pe acea cale?

O lungă perioadă am continuat să fiu pe scenă, ca pianist, dar singur. Am cântat în toată lumea şi îmi doresc să reeditez unele piese. Am încercat să găsesc persoana potrivită care să cânte pe muzica interpretată de mine la pian. E foarte posibil să organizez un spectacol în care Steven Seagal să fie alături de mine pe scenă. Suntem prieteni şi el este atât actor, cât şi un foarte bun muzician. Cântă la chitară şi are o voce foarte bună.

Ross Ranallo si Toto Cutugno
Toto Cutugno si Ross Ranallo

Deocamdată nu vorbeşti limba română. Cum de ai avut curaj să deschizi o afacere de asemenea anvergură în România?

Pentru că îmi place ţara, mă simt bine aici şi lucrez cu oameni profesionişti, cum sunt şi cei de la Replica Vedetelor Events, cu care am colaborat foarte bine de fiecare dată. Eu sunt îndrăgostit de munca mea şi sper să aduc cât mai multe nume celebre pe placul românilor.

Corina Stoicescu si Ross RanalloFoto: arhivă personală

More from Corina Stoicescu

Oceana: ”Cel mai bun sfat a fost să risc şi să îmi urmez calea”

Oceana a fost în România, pentru a doua oară, o ţară care...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.