Ziua Internațională a Copilului, la Biblioteca Metropolitană București

În 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, Biblioteca Metropolitană București a pregătit activități distractive, creative, muzicale și educative pentru cei mici, părinții lor și pentru toți cei care simt că au suflet de copil.

Așa cum Lucian Blaga spunea, „Copilăria este inima tuturor vârstelor”, iar în 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului va fi sărbătorită cu fast la Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcția Cultură, Învățământ și Turism a Primăriei Capitalei.

O mulțime de activități creative, educative, distractive și muzicale vor fi organizate la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”. Începând cu ora 13:00 va fi dat startul concursului de muzică, poezie și pictură „Dulcea mea copilărie”, organizat de Mișcarea Integritatea României (MIR), Asociația de dezvoltare pentru România, Partidul Corectei Guvernări (PCG) și Asociația Tighina.

De la ora 15:00 sunt pregătite ateliere inovative, provocări literare, jocuri și ghicitori care au scopul de a spori cât mai mult interesul copiilor. Apoi, Teatrul de Păpuși „Licurici” este anunțat de la ora 16:00, cu mult umor și veselie în farmecul poveștilor copilăriei.

De la ora 17:30, pentru că tot mai multe persoane manifestă interes pentru galeriile de artă, este programat vernisajul expoziției colective de pictură „Relația profesor-elev”. Iar la finalul zilei, începând cu ora 18:00, este promis un eveniment muzical excepțional în care vor fi ascultate cântecele copilăriei interpretate de artiștii proiectului „Opera la bibliotecă”.

Aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, Biblioteca Metropolitană este rețeaua publică care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității datorită complexității ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele răspândite în toate sectoarele Capitalei.

Photo credit: Pixabay, Biblioteca Metropolitană București

More from Corina Stoicescu

La Fantoma de la Operă, pe Broadway

Am avut ocazia să văd cu ochii mei cel mai longeviv spectacol...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.