George Baltă și Daniel Osmanovici au prins aripi la Wings for Life World Run 2016

Credit foto: Wings For Life World Run

Cei doi ambasadori Wings for Life World Run, George Baltă și Daniel Osmanovici, au luat startul pentru a treia oară la maratonul caritabil cu același nume, de la Viena. Și ambii și-au depășit recordurile! Lor li s-a alăturat și câștigătoarea din România din 2015, Liliana Danci.

 

Wings for Life World Run este un maraton caritabil organizat cu scopul de a strânge sume de bani care să fie apoi investite în cercetarea găsirii unui remediu pentru leziunile coloanei vertebrale. În acest fel milioane de oameni din întreaga lume ar avea o nouă șansă și ar putea din nou să meargă.

Un total de 15.000 de oameni au luat startul la Wings for Life World Run Viena. Între aceștia, persoane aflate în scaun rulant au participat alături de personalități precum dublul campion olimpic la sărituri cu schiurile, Thomas Morgenstern, sau Marcel Hirscher, care este campion mondial la schi alpin, slalom.

Daniel Osmanovici, prezentatorul Observatorului de week-end de la Antena 1, a fost alături pe întreg traseul de fostul rugbist George Baltă, aflat în scaun cu rotile, reușind să atingă borna cu kilometrul 22. Acolo i-a depășit mașina oficială de finiș. George și-a depășit astfel recordul obținut anul trecut, de 17 kilometri, dar și pentru Daniel a fost o distanță mai lungă decât cea parcursă la ediția trecută a maratonului.

Credit foto: Facebook
George Baltă alături de atleta americană Alana Nichols, prima fată medaliată cu aur la jocurile paralimpice de vară și iarnă

“A fost o experiență pe care nu o pot reda în cuvinte. Ma bucur că am avut ocazia să particip și anul acesta la Wings for Life World Run și mai mult decât atât, să parcurg și cea mai mare distanță pe care am făcut-o până acum. Atmosfera a fost una incredibilă, oamenii ne încurajau de pe margine, iar Daniel s-a întrecut pe sine și a fost alături de mine pe parcursul întregului traseu. Sunt fericit să văd că sunt din ce în ce mai mulți oameni care s-au alăturat cauzei și sper ca pașii lor să grăbească recuperarea noastră, iar Fundația Wings for Life, prin proiectele de cercetare pe care le are în desfășurare, să găsească un remediu pentru leziunile coloanei vertebrale”, a spus George Baltă.

Credit foto: Wings For Life World Run

Un nou record mondial: 88,44 km

Liliana Danci a reușit să parcurgă 33 de kilometri. Câștigătoarea globală a fost Kaori Yoshida, din Japonia, care a parcurs 65,71 km, iar Giorgio Calcattera a stabilit un nou record cu 88,44 km, depășind astfel distanța parcursă în anii precedenți.

Alte 6,6 milioane de euro strânse pentru cercetare

În total, oameni din 203 țări au participat la cursa globală, cu un număr record de înscriși, de 130.732 în cele 34 de locații de pe întreg mapamondul, la care se adaugă 20.556 de Selfie Runners, printre care s-a numărat și România. Din taxa de înscriere și alte donații s-au strâns 6,6 milioane de euro, sumă care va fi integral investită în cercetarea pentru a găsi un remediu pentru leziunile coloanei vertebrale.

Credit foto: Wings For Life World Run

Wings For Life World Run 2016 în cifre:

 • 34 de locații în 33 de țări
 • 6 continente
 • 12 fusuri orare
 • 6.6 milioane euro au fost strânși
 • 130.732 de participanți
 • 20.556 Selfie Runners
 • Câștigător global masculin: Giorgio Calcaterra, cu 88,44 km
 • Câștigătoare globală feminine: Kaori Yoshida cu 65,71km
 • Distanța parcursă de toți participanții: 1.255.000 km
 • Cea mai ridicată temperatură: Ahmedabad, India 42º C
 • Cea mai scăzută temperatură: Niagara Falls, Canada 5.6º C
 • Voluntari: 16.000
 • Banane: 28 tone
 • Apă: 140.000 litri
 • Mașini oficiale de finiș: 68

 

Credit foto: Wings for Life World Run, Facebook

More from Corina Stoicescu

Dorin Negrău prezintă ,,Brides’S” din Transilvania la New York

Dorin Negrău este singurul designer român prezent pentru al doilea an consecutiv...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.