Lumea văzută de la etajul 102, din One World Trade Center

One World Trade Center 14

Am zburat cu avionul de multe ori. Cu elicopterul încă nu, dar după ce am urcat în cea mai înaltă clădire din America de Nord, parcă e cumva tot pe acolo. 🙂 One World Trade Center este clădirea construită chiar lângă locul în care turnurile gemene din New York au fost dărâmate în atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Arhitecții noii clădiri probabil au dorit să includă și aceleași cifre, chiar dacă într-o altă ordine, încât One World Trade Center numără 102 etaje.

Inaugurarea clădirii pentru public a avut loc recent, pe 29 mai 2015. În Manhattan, New York, vremea este foarte schimbătoare așa că, la o eventuală vizită, verifică prognoza meteo de două ori. Altfel, riști să vezi mai mult nori. Un bilet pentru un adult costă 32 de dolari și cel mai simplu este să-l cumperi în varianta online, apoi  să mergi direct cu printul, deoarece oamenii așteaptă la rând în funcție de ora de intrare înscrisă pe bilet. Prețul nu este mic, însă întreaga experiență face toți banii.

Un minut și ai ajuns în One World Observatory!

Timpul pe care îl petreci în lift până sus în vârf este de numai un minut. În plus, liftul are pe toate cele patru laturi ecrane, de sus până jos, care îți arată imagini cu metropola de la începuturi și până în zilele noastre. Senzația este de neuitat! Celor care amețesc sau le este teamă de înălțime li se recomandă să închidă ochii. Oricum, se ajunge foarte repede în One World Observatory.

Toți vizitatorii sunt apoi invitați să urmărească un film de prezentare cu imagini din celebra metropolă americană și despre construcția One World Trade Center, supranumită neoficial Freedom Tower. Iar când te aștepți mai puțin ți se arată în fața ochilor priveliștea incredibilă care, vă spun, la mine a avut efect de piele de găină. Timpul parcă a stat pe loc în cele două ore petrecute la etajul peste o sută și m-am bucurat de fiecare imagine vazută și fotografie făcută.

Internetul wi-fi este disponibil gratuit, astfel încât pot fi împărtășite poze realizate în timp real, cu familia și cu prietenii.

One World Trade Center 2

One World Trade Center 3

One World Trade Center 4One World Trade Center 5

One World Trade Center 7

One World Trade Center 8

One World Trade Center 9

One World Trade Center 12

One World Trade Center 15

One World Trade Center 16

One World Trade Center 18

One World Trade Center 1

Credit foto: Corina Stoicescu

More from Corina Stoicescu

VICTORIA ASANACHE, femeia care sprijină bolnavii de cancer

Acest blog a fost creat exact pentru a povesti despre oameni precum...
Read More

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.