Am avut ocazia să văd cu ochii mei cel mai longeviv spectacol de pe Broadway. Fantoma de la Operă m-a captivat și m-a făcut să simt nu doar că asist la spectacol, ci că fac parte din poveste.
Theater District din New York este zona cu străzi în care sunt strânse laolaltă sălile în care se joacă cele mai cunoscute piese de teatru și musical-uri din lume. Mii de turiști vin aici zilnic pentru a vizita, pentru a face fotografii sau pentru a urmări show-uri celebre.
Am trecut pragul Teatrului Majestic, cel în care urma să văd pentru prima dată Fantoma de la Operă, chiar pe Broadway. Acesta este locul în care s-a jucat premiera din Manhattan a faimosului musical în 1988.
În sală era răcoare spre rece. Ni s-a comunicat că este strict interzisă fotografierea sau înregistrarea vreunei scene în timpul spectacolului. După câteva minute de răgaz, luminile s-au stins, iar cortina s-a deschis dezvăluind scena. Primii actori au început să ni se arate, acordurile muzicale au început să se audă în timp ce un imens candelabru, care lumina cu o intensitate puternică, a început să penduleze deasupra scenei și a publicului.
Simțeam cum muzica se auzea atât de clar încât îmi pătrundea fiecare părticică a corpului. Am fost fascinată până la final de vocile personajelor, de costumele pline de culoare și de decorurile spectaculoase. Fiecare scenă s-a îmbinat cu următoarea atât de firesc încât îmi dădea impresia că urmăream un film. Unul cu o poveste impresionantă. Efectele speciale cu flăcări și împușcăturile simulate printr-un fel de pocnitori puternice m-au făcut efectiv să tresar de pe scaun.
Povestea Fantomei de la Operă are loc în Parisul anilor 1870. Personajul principal este un geniu muzical desfigurat care îi terorizează pe cei din Opera Populaire, cea mai mare din oraş. Fantoma se îndrăgosteşte obsesiv de tânăra soprană Christine şi îşi concentrează eforturile pentru a crea o nouă stea a scenei. Christine se îndrăgosteşte însă de Vicontele Raoul de Chagny, un tânăr bogat și un spectator fidel al spectacolelor de la Opera Populaire, care se dovedeşte a fi chiar iubitul ei din copilărie. Privind-o cum se simte tot mai atrasă de Raoul, Fantoma devine orbit de furie şi de dorinţă. El crede că dacă va scrie o operă pentru Christine ea îl va iubi, iar dacă va reuşi să o ducă în ascunzătoarea lui, ea va ajunge să îl înţeleagă.
Fantoma de la Operă este un spectacol care merită văzut măcar o dată în viață. Pentru toate emoțiile, romantismul și suspansul pe care reușește să le transmită. Mai ales dacă ai norocul să ajungi într-un loc care îți umple sufletul. Pentru mine a fost un vis împlinit.
The Phantom of the Opera, musical-ul lui Lloyd Webber, este producţia cu cele mai mari încasări din lume și este inspirat după romanul lui Gaston Leroux. Prima reprezentație a avut loc la Londra în 1986, iar la New York în ianuarie 1988. Producţiile actuale de pe Broadway şi din Londra continuă să stabilească noi recorduri, câştigând permanent aprecieri.
Fragment din Fantoma de la Operă, în care Fantoma este interpretată de actorul Gerard Butler
Credit foto: Corina Stoicescu
Mie mi-a placut aceasta poveste dintotdeauna.
Cred ca a fost incredibil sa te afli acolo sa privesti acest spectacol minunat.
Nu-ti exagerez, mi s-a zbarlit parul pe mine privind acel fragment de pe youtube.
Chiar merita vazut live. Acuma stiu ce vreau sa vad daca vreodata voi ajunge la New York 🙂
Răspunde
A fost intr-adevar incredibil! Timp de vreo doua ore si jumatate cat a durat spectacolul am trait efectiv povestea. Am vrut neaparat sa va spun cum a fost pentru ca fiecare merita sa incerce macar o data starea asta de vraja.
Si iti doresc din suflet sa mergi. N-ai cum sa iesi decat pe plus, trust me! 🙂
Răspunde