Mihaela Rădulescu şi antrenamentul pentru una dintre marile provocări ale vieţii ei

Alături de Toma Coconea, de Andrei Roşu, dar şi de alte milioane de alergători din întreaga lume, MIHAELA RĂDULESCU se va afla la startul Wings for Life World Run, pe 4 mai, de la ora 13:00, ora României. Maratonul global se va desfăşura pe cinci continente, în peste 30 de ţări, simultan, contribuind astfel la demersul mondial de a găsi un remediu pentru vindecarea leziunilor coloanei vertebrale. Absolut toate încasările competiţiei, inclusiv taxa de participare, vor fi donate de Red Bull Group către Wings for Life.

Mihaela RadulescuMihaela, cât sport faci în fiecare zi?

Fiecare zi începe cu minimum 15 minute de gimnastică “de dezmorţire”, dar făcută în forţă. Când am timp de 30 de minute de sport, adaug mai mult elemente de stretching, dar şi de întreţinere de masă musculară, folosind două gantere de 3 kg, fiecare, şi un mini-stepper. Iau cam toate grupele musculare la rând şi mă asigur că au fost bine activate, ca şi sângele şi cheful de viaţă.

Ai zile în care nu vrei să faci nimic?

Nu prea, mi-a intrat prea bine în obişnuinţă să fac sport şi fac, oriunde m-aş afla şi oricât de încărcată mi-ar fi ziua. Îmi pun ceasul să sune mereu cu măcar 15 minute mai devreme, pentru a avea timp de sport. M-am convins demult că nu pot trăi fără mişcare, asş că nu cedez nicicum.

Care este cel mai dificil aspect al antrenamentului pentru maratonul “Wings for Life Word Run”?

A trebuit să încep cu antrenamentul psihic şi să-mi bag în cap că-mi place alergarea. (râde) Mărturisesc că nu e forma mea preferată de mişcare, dar acum n-am încotro, pentru că vreau să fac măcar 20 de km la acest maraton. Nu este primul maraton la care particip, mi-am făcut deja “botezul” la două ediţii ale cursei de la Monaco, ”No finish line”, şi am constatat că mă descurc onorabil. S-ar putea spune ca încep să înţeleg alergarea, aşa că mă voi antrena la rezistenţă, acolo vreau să-mi depăşesc nişte limite. Am început deja să dedic 3 zile pe săptămână alergatului, dar încă nu am calculat cât rezist în kilometric. Ştiu doar că după vreo 30-40 de minute aş vrea să mă ia cineva în braţe şi să alerge mai departe cu mine. (râde)

Ayan, fiul tău, este implicat în activităţile sportive?

Am reuşit să-l fac să iubească multe sporturi şi facem o mulţime dintre ele împreună. E foarte bun la snowboard şi wakeboard, a zburat cu parapanta, face enduro şi merge cu bicicleta, face călărie de la 4 ani, tenis, înot, baschet, sailing, are licenţă basic pentru catamaran, se scufundă, face kravmaga în echipa oficială a statului Monaco şi vrea neapărat să se apuce de kitesurf. A participat şi el la maratonul ”No finish line” şi sunt tare mândră că a ieşit pe locul 1 la categoria lui de vârstă, din 250 de copii. Trebuie să adaug că o contribuţie majoră la victoria lui de anul trecut a avut-o Toma Coconea, care l-a mobilizat fantastic şi cu care s-a lăudat în faţa tuturor colegilor lui de şcoală. Sportul contribuie copleşitor în evoluţia unui copil şi sunt sigură că deja înţelege altfel noţiunile de fair-play, ambiţie, mobilizare, echipă, victorie şi chiar înfrângere. E vital să-i facem pe copiii noştri să iubească sportul, oricare ar fi el.

Consideri că sportul are vârstă?

Aceeasi ca şi iubirea, adică numai dacă te împiedici în nişte limite pe care ţi le impui singur.

Care este atletul/sportivul român pe care-l admiri cel mai mult?

Nadia Comăneci este şi va rămâne idolul meu feminin în sportul mondial. Apoi, Toma Coconea a devenit eroul meu, sportivul pe care-l respect şi-l iubesc pentru tot ceea ce am descoperit în el ca om şi ca sportiv de mare performanţă.

Dar performanţa ta sportivă de care eşti cea mai mândră, care este?

Orice sport nou pe care-l încerc, chiar dacă nu ajung să cuceresc medalii. Sunt mândră că le-am încercat cam pe toate cele de pe lista mea. Am zburat cu parapanta, am sărit cu paraşuta, călăresc, înot, fac wakeboard şi kitesurf, snowboard şi ski, enduro şi ciclism, joc volei sau baschet, am jucat handbal şi tenis, m-am scufundat, am făcut sailing, tir, patinaj, dar şi 13 ani de gimnastică ritmică de performanţă, am participat la două maratoane şi iată, am de gând să merg mai departe. Abia aştept să mai adaug şi alte sporturi pe lista mea şi să le practic constant pe cele care mă energizează.

La ce te gândeşti, de obicei, când faci mişcare?

La cât de minunat este să-ţi reglezi vârsta după ceea ce eşti şi simţi, nu după buletin sau oglindă. Sunt un om foarte tânăr, pentru că aşa mă simt şi sunt o femeie care face din viaţa sănătoasă performanţă, zilnic, cu bucurie şi pasiune, exact ca în iubire.

Ambasadori Wings for Life World Run RomaniaCredit foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool.

 

More from Corina Stoicescu

Colecții de iarnă 2015, prezentate într-un show electrizant

Am asistat la o seară magică și am văzut noile colecţii de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.