Noile metode de fitness: Nirvana Fitness & Freestyler

Credit foto: EsentaTare.com

Să începi să faci mișcare nu e niciodată prea târziu, însă întotdeauna este prea devreme să renunți. A renunța la intenția de a face sport este unul dintre cele mai mari defavoruri pe care ți le poți face. Așa că voi încerca să îți stârnesc curiozitatea prin două noi tipuri de ore: Nirvana Fitness, care pune accent pe respirația corectă, și Freestyler, care antreneză tot corpul într-un timp scurt și cu un efort redus.

 

Mișcarea este mai mult decât o metodă de a-ți modela frumos corpul. Te ajută să elimini din încărcătura energetică negativă pe care o acumulezi din cauza stresului zilnic, obții mai multă încredere în tine, pentru că vezi ce poți realiza, înseamnă o mai bună sănătate pe termen lung și acestea sunt doar câteva dintre avantaje.

Am descoperit recent două tipuri de clase, total diferite una de cealaltă, care pot fi practicate separat, dar și îmbinate în sesiuni consecutive. Nirvana Fitness te învață să respiri corect și te relaxează, prin exerciții ușoare, cu multe repetiții. Freestyler îți modelează corpul prin exerciții mai rapide, realizate pe o placă asemănătoare cu cea de surfing. Nu, nu plutește nimeni pe apă! Totuși, apa este binevenită în program atâta timp cât toată lumea se hidratează la începutul orei. Hidratarea știm deja că este esențială, mai ales că ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism.

Nirvana Fitness îți oxigenează optim organismul

Nirvana Fitness a împrumutat denumirea din cea a conceptului religios, din Hinduism și Budism, al atingerii celei mai înalte stări de relaxare, de pace și fericire. Practic, Nirvana Fitness este un sistem care pune accent pe respiraţia corectă și oxigenarea completă a organismului, printr-o serie de exerciţii funcţionale de pilates, cu efect de tonifiere a musculaturii și de modelare a trupului. Totul se realizează pe muzică chillout și întregul program duce la o stare foarte plăcută de relaxare.

Credit foto: Corina Stoicescu

”Între efectele pozitive pe termen lung sunt înlăturarea anxietății și a depresiei, înveți să respiri din nou, corect, și să îți oxigenezi suficient organismul. Readuci starea de bine în viața ta prin eliberarea hormonilor fericirii și capeți o sănătate mai bună în timp. De asemenea, îi dai voie corpului să întinerească, datorită unei respirații eficiente și ample, și te bucuri de un timp de calitate petrecut alături de persoane cu aceleași preocupări”, mi-a spus Iulia Oroviceanu, terapeut și instructor specializat Nirvana Fitness.

Nirvana Fitness cu Iulia Oroviceanu @Good Life Center #1

Detalii pe www.esentatare.com (Esenta tare / The Essence of It)

Nirvana Fitness cu Iulia Oroviceanu @Good Life Center #2

Detalii pe www.esentatare.com (Esenta tare / The Essence of It)

Nirvana Fitness cu Iulia Oroviceanu @Good Life Center #3

Detalii pe www.esentatare.com (Esenta tare/ The Essence of It)

Freestyler, ”surfing” în sala de fitness 

Freestyler System este un nou stil de fitness prin care am lucrat toate grupele principale de mușchi într-o sesiune care durează 40 de minute. În timpul antrenamentului, la mâini și la picioare am atașat corzi elastice. La picioare le-am prins în jurul gleznelor cu o bandă ajustabilă, cu arici, iar la mâini am ținut corzile, care sunt prevăzute cu mânere. Fiecare practicant are controlul absolut pe toată durata antrenamentului.
În ora de Freestyler am făcut ridicări de picioare și de brațe, sărituri ușoare pe un picior, apoi pe celălalt, în serii de repetări. Toate aceste exerciții pe mixul de muzică potrivit îți dau o energie care te face să uiți și când ai obosit.

Credit foto: esentatare.com

Iulia Oroviceanu explică: ”Avantajul antrenamentului cu Freestyler este că efortul este răspândit la nivelul tuturor grupelor musculare și asta înseamnă că disconfortul este minim, cu un randament maxim. Între beneficii sunt dezvoltarea forței, îmbunătirea sistemului cardiovascular, îmbunătirea echilibrului și a coordonării și arderea unui număr mare de calorii într-un singur antrenament.”

Credit foto: Corina Stoicescu Credit foto: esentatare.com

Credit foto: esentatare.com

 

Atunci când forma fizică și starea generală de bine sunt la un nivel foarte bun, parcă și obiectivele, indiferent de natura lor, sunt mai ușor de îndeplinit. Exact la asta mă gândeam în timpul primei ore de Nirvana Fitness. Deși mă aflam într-o perioadă foarte încărcată cu multe proiecte și starea mea generală nu era cea mai bună, muzica și atmosfera mi-au făcut foarte bine. Am continuat cu sesiunea de Freestyler, mai dinamică, care m-a încărcat cu energie pozitivă. Dintre cele două tipuri nu știu ce aș alege mai repede, dar îmbinate, pe cuvânt, se completează incredibil de bine!

Nirvana Fitness și Freestyler se pot practica la Good Life Center, în București, iar programul complet îl găsești aici.

 

Credit foto și video: Corina Stoicescu

More from Corina Stoicescu

George Baltă și Daniel Osmanovici au prins aripi la Wings for Life World Run 2016

Cei doi ambasadori Wings for Life World Run, George Baltă și Daniel...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.