Un an de la primul espresso băut în spațiu

Credit foto: PR

O nouă barieră a fost depășită și încununată cu succes. S-a împlinit un an de când astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) au avut parte de primul espresso pe care l-au băut vreodată în spaţiu.
Astronauta italiană Samantha Cristoforetti, cea care reprezenta Agenţia Spaţială Europeană pe Staţia Spaţială Internaţională, a instalat în urmă cu un an, în data de 3 mai 2015, primul espressor cu capsule folosit în spațiu. Căpitan în aviaţia italiană şi membră a Futura, Samantha Cristoforetti s-a aflat la a doua misiune de lungă durată trimisă pe Staţia Spaţială Internaţională de către Agenţia Spaţială Italiană. Ea a devenit atât prima italiancă din spaţiu, cât şi primul astronaut din istorie care a băut un espresso autentic italian în timp ce orbita Pământul.
ISSpresso le dă astronauţilor posibilitatea de a bea un espresso oricând doresc, chiar şi în condiţiile extreme din afara atmosferei terestre. Aparatul, produs de Argotec şi Lavazza, foloseşte aceleaşi capsule de cafea precum cele folosite pe Pământ, doar că băutura este produsă în condiţii de microgravitaţie. Sistemul de preparare le permite astronauţilor să îşi pregătească şi un caffè lungo sau alte băuturi calde. De asemenea, este posibilă inclusiv opțiunea de rehidratare a mâncării.

Credit foto: Flickr

Știai că…

… conceptul de blenging, adică arta de a combina diferite tipuri de cafea din zone geografice diferite, a fost inventat de compania Lavazza?
… acest brand de cafea s-a făcut cunoscut și prin parteneriate la turnee de tenis de Grand Şlem şi prin proiecte artistice şi culturale realizate cu Muzeul Guggenheim din New York şi Musei Civici Veneziani din Veneţia?
… Argotec este compania de inginerie italiană specializată în proiectarea sistemelor aerospaţiale şi lider european în prepararea de mâncăruri sănătoase şi hrănitoare pentru consumul din spaţiu?
… aceeași companie şi-a propus să implementeze tehnologii inovatoare pentru pregătirea şi stocarea mâncării în spaţiu?

Credit foto: PR, Flickr

More from Corina Stoicescu

Ai auzit de pacienți care își autodonează sânge?

Din cauza crizei actuale din spitale, cu privire la cantitatea de sânge...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.