La radio: Piața imobiliară din UK în timp de pandemie, de recesiune și Brexit. Interviu cu specialistul Rodica Șovar.

În cea mai recentă intervenție pe care am avut-o în emisiunea Cutia Pandorei de la Radio Punct, radioul românilor din Marea Britanie, am adus în discuție o temă esențială pentru stabilitate și pentru o viață liniștită. O temă care la prima vedere poate părea destinată domnilor, dar este relevantă mai ales acum și pentru noi, doamnele: piața imobiliară din Marea Britanie pe fond de pandemie, de recesiune și de Brexit.

Cum să nu fim păcălite când avem de-a face cu închirierea unei locuințe sau achiziționarea unei proprietăți în Marea Britanie? Ce drepturi pe care le avem legal trebuie să le și cunoaștem? Piața imobiliară reprezintă un subiect despre care și noi, femeile, este bine să avem informații cât mai multe și cât mai actuale. Să fim cu garda sus, mai ales că aceste informații vor veni tot din partea unei doamne extrem de bine pregătită, care cunoaște piața din UK.

Rodica Șovar este invitata mea în această emisiune. Cu un palmares de peste 11 ani de experiență în real estate în Regatul Unit și primii ani începuți pe piața din România. A absolvit Facultatea de Drept și s-a specializat cu un MBA absolvit în Londra. De mai mulți ani lucrează la una dintre cele mai importante agenții imobiliare din Capitala Marii Britanii, în prezent fiind Senior Property Manager.

Ascultă aici interviul integral:

Pe invitata mea, Rodica Șovar, Senior Property Manager, o puteți găsi pe LinkedIn.

Concluzia acestei emisiuni este că deși piața imobiliara a fost afectată în acest an, este loc pentru toată lumea, iar Londra continuă să fie o piață stabilă și puternică. În același timp, noul set de reguli impus de Guvern protejează chiriașii pe perioda pandemiei, cu extinderea notificării pentru terminarea contractului de închiriere de până la 6 luni. De asemenea, Guvernul britanic ajută mamele singure, ele putând beneficia de sprijin dacă își declară situația la counsilul de care apartin. Și nu în ultimul rând, Guvernul încurajează cât mai mulți tineri să devină proprietari și a eliminat plata taxei de timbru pentru orice tranzacție de până la £500,000.

Cât despre Brexit, urmează să constatăm în timp adevăratul impact asupra pieței imobiliare, având în vedere că marii investitori vin în special din Asia și Orientul Mijlociu, nu din zona europeană.

More from Corina Stoicescu

Dan Chișu: „Femeile au simțuri mai puternice decât bărbații”

Am avut parte de o experiență inedită, fiind invitată la o lecție...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.