Simona Halep luptă pentru copii

Campanie Dorna, Salvati Copiii
Vizual Campanie 2
Simona Halep

Cea mai bună jucătoare profesionistă de tenis a momentului în România, Simona Halep, și una dintre cele mai valoroase sportive la nivel mondial luptă pentru viața copiilor născuți prematur, prin campania „Grijă pentru copii”.

Lansată în urmă cu doi ani de Dorna și de Asociația Salvați Copiii, campania „Grijă pentru copii” contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din București și din țară, dar și la o informare corectă a problemelor pe care le implică nașterile premature.

Am ales să susțin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viața, sunt nevoiți să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câștige această luptă și să aibă o șansă la o viață normală! Sper ca cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, a spus Simona.

În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire medicală specială încă din prima oră de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performante şi medici specializaţi. Din 2013 și până în prezent, prin intermediul aceleiași campanii, 30 de maternităţi din România au fost dotate cu echipamente de specialitate (incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație și alte echipamente performante). Naşterea înainte de termen îi lasă bebeluşului mai puţin timp pentru dezvoltarea şi maturizarea intrauterină, mai exact greutatea scăzută la naştere şi riscul crescut de apariţie a afecţiunilor respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Și tu poți susține șansa la viaţă a unui copil

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Simonei Halep alături de Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face redirecţionând 2% din impozitul pe venit, completând formularul ce poate fi descărcat de la adresa: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului.

Împreună îi putem ajuta să câștige!

Susține alături de Simona Halep cauza adevăraților luptători, copiii născuți prematur. http://grijapentrucopii.ro/ #grijapentrucopii

More from Corina Stoicescu

Andrei Roşu (ex Gaz pe Foc), campion mondial la ultramaraton

11,4 km înot, 540 km pedalat şi 126 km alergare în 3...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.