Stallone a fost atât de sărac, încât şi-a dat câinele pentru că nu avea cu ce să-l hrănească

În spatele ascensiunii multor oameni celebri se ascund poveşti greu de crezut. Unele staruri care deşi acum au succes şi se bucură de mulţi ani de celebritate au pornit de fapt de mai jos decât ne vine să credem. Povestea lui Sylvester Stallone (68 de ani) dovedeşte că oricât de nebuneşti ar părea unele dorinţe, nici măcar acelea nu sunt imposibile.

sly stallone

A dormit în stația de autobuz și s-a antrenat în cimitirul de mașini

Înainte de a reuşi să vândă scenariul filmului ”Rocky”, pe are l-a scris, Silvester Stallone a dormit în staţia de autobuz, s-a antrenat în cimitirul de maşini şi şi-a vândut căţelul pentru că nu avea ce să-i dea să mănânce. A primit 50 de dolari de la un tip pe nume Little Jimmy, a povestit după mulţi ani actorul american, care a considerat această întâmplare, din martie 1975, una dintre cele mai grele din viaţa lui. De altfel, s-a îndepărtat de Butkus, prietenul său patruped, cu ochii în lacrimi.

Stallone se chinuia să iasă din sărăcie deja de ani de zile. În 1970 fusese evacuat din apartamentul său din New York pentru că nu îşi mai permitea să plătească chiria. Aşa a ajuns să doarmă în staţia de autobuz Port Authority, timp de 3 săptămâni.

A jucat într-un film erotic

După participarea la un casting, a fost distribuit într-un film erotic numit “The Party at Kitty and Stud’s.” Pentru cele două zile de lucru a primit 200 de dolari. Această experienţă l-a determinat să meargă şi la alte preselecţii pentru filme. Doar că trebuia să arate cât mai bine, iar el nu îşi permitea un abonament la sală. Așa că noaptea se furişa într-un cimitir de maşini şi exersa cu părți din automobilele lăsate de izbelişte.

Ca să supraviețuiască, Stallone a mai spălat cuşti la Gradina Zoologică din New York şi a vândut tichete la cinema. Deşi între timp reuşise să închirieze o nouă locuinţă, după ce vânduse şi bijuteriile soţiei lui de la acea vreme, Sasha Czack (1974-1985), ajunsese din nou în situaţia evacuării. Atunci a fost nevoit să îl dea şi pe Butkus.

Două săptămâni mai târziu, Sly a văzut meciul dintre legendarul boxer Muhammad Ali şi necunoscutul Chuck Wepner. Înfruntarea l-a inspirat atât de mult încât a scris scenariul pentru ”Rocky”, se pare, în numai 3 zile.

Câştigător la Oscar

Cei de la studioul de producție au fost foarte încântaţi şi i-au oferit 125.000 de dolari. Însă Stallone voia și să joace rolul principal în film. A primit un refuz categoric din cauza lipsei de experienţă. A insistat. Ulterior suma oferită pentru scenariu a urcat la 350.000 de dolari. Determinat, Stallone a continuat să îşi menţină poziţia, iar în final a jucat personajul principal. Dar, cu o condiție! A primit doar 35.000 de dolari, atât pentru scenariu, cât şi pentru prestaţia în film.

sylvester-stalloneSuccesul filmului a fost incredibil. Stallone a fost nominalizat pentru categoria cel mai bun actor, iar pelicula a  intrat în cursă pentru zece premii ale Academiei Americane de Film. A câştigat trofeele pentru cea mai bună imagine, cea mai bună regie şi cel mai bun montaj.

Şi-a recuperat cu greu prietenul

Primul lucru pe care l-a făcut Stallone după ce a vândut scenariul pentru ”Rocky” a fost să meargă la Little Jimmy. Apoi l-a implorat să îi vândă căţelul înapoi. ”Mi-a arătat copiii şi mi-a spus că deja s-au ataşat de Butkus”, a povestit actorul. În final l-a convins pe Little Jimmy să îi cedeze căţelul după ce i-a plătit 3000 de dolari (iar unele zvonuri spun că suma a urcat de fapt până la 15.000).

Sly Stallone with his dog
Sly Stallone și Butkus

Credit foto: Google

More from Corina Stoicescu

Megapetrecerea Life in Color!

  Șase tone de vopsea fluorescentă și-au făcut intrarea în staţiunea Mamaia....
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.