Designerul care a dezvăluit secrete de stil din Transilvania

Credit foto: Ionut Vacar

Designerul Dorin Negrău se remarcă tot mai mult pe podiumurile internaționale de modă, iar cel mai recent a valorificat tehnicile de creație folosite din timpuri străvechi în apropierea castelului din Transilvania, unde ar fi trăit temutul conte Dracula.

„Brides’S – the story continues”, cea mai nouă colecţie Dorin Negrău, a fost prezentată la Mercedes-Benz New York Fashion Week Fall 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de modă din lume. Creațiile au fost inspirate din portul tradiţional românesc al femeilor măritate din Transilvania, de la poalele muntelui unde se află castelul lui Dracula şi unde tehnica a fost moştenită de la străbunii locului. Broderiile s-au perfecţionat în timp, au devenit emblematice pentru această zonă din România și a rezultat o colecţie senzuală, romantică şi incitantă.

Prezentarea „Brides’S” a avut loc în aceeaşi zi cu ale caselor Ralph Lauren, Calvin Klein şi Mark Jacobs. Și o mare probabilitate este ca unele piese din colecția lui Dorin Negrău să fie selectate și pentru o viitoare expoziţie la Metropolitan Museum of Art, din New York.

dn 1 dn 11 dn2 dn3 dn4 dn5 dn6 dn7 dn10

Mercedes-Benz New York Fashion Week - Dorin Negrau

Credit foto: Ionuț Văcar

More from Corina Stoicescu

O nouă locaţie cu energie şi dinamism

Cel mai nou club de sănătate din nordul Bucureştiului şi-a deschis porţile....
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.