Iulia Oroviceanu: ”Când te cunoști pe tine, poți cunoaște întregul univers”

Îmi continui călătoria și pe zi ce trece descopăr povești tot mai interesante ale unor oameni de la care fiecare dintre noi are câte ceva de învățat. Iulia Oroviceanu a încercat mult timp să stabilească o legătură între ceea ce simțea în interior și ceea ce se cerea și se aștepta de la ea din exterior. A și reușit, prin ceea ce acum a luat naștere sub forma unui centru în care femeile găsesc sprijin în dezvoltarea lor, prin regăsirea și descoperirea a noi valențe. Fie că este vorba despre consultații terapeutice, tehnici de respirație, metode de meditație, mișcare fizică, sfaturi de nutriție, cursuri de dans sau de dezvoltare personală.

Iulia Oroviceanu

Ce își dorește Iulia, în calitatea de psiholog, terapeut și instructor internațional de fitness, este ca prin dăruirea ei și a colegilor săi de echipă, ”fiecare femeie să ajungă să se cunoască cu adevărat și să reușească să se iubească cu totul, pentru a putea oferi din această iubire și celor din jurul ei”.

Mă aflu într-o etapă a vieții în care doresc să le ofer femeilor sprijin, așa cum am primit și eu. ” mi-a spus Iulia la începutul discuției noastre.

Iulia Oroviceanu

Să faci ceea ce-ți place cu adevărat este o formă de libertate. Spune-mi, când ai perceput prima dată sentimentul de libertate?

Prima dată când am simțit sentimentul de libertate profundă a fost în copilărie, în jurul vârstei de 7 ani, când tatăl meu m-a provocat la o întrecere de alergare în aer liber, pe un drum de țară. Senzația de viu, de liber, de bucurie infinită și-a făcut atunci cuib în sufletul meu și nu am încetat să caut să văd ce anume din ceea ce fac îmi trezește aceeași stare.

Și ai regăsit-o prin centrul pe care l-ai înființat?

Exact. Îmi doresc ca Good Life Center să fie un mediu sigur, plăcut și călduros pentru multe femei, în special, în care să găsească îndrumare atunci când sunt pregătite moral pentru acest lucru. Cred în bucurie, în depășirea obstacolelor cu măreție, în asumarea vieții, în evoluție și mai presus de toate cred în Dumnezeu.

Vreau să ajungă la mine persoanele care își doresc să ducă lucrurile în viața lor la un nivel mai înalt, care doresc să înțeleagă viața în totalitatea ei și să se înțeleagă pe sine, pentru a funcționa în cea mai bună variantă a lor. Eu cred cu tărie în ideea ca în momentul în care te cunoști pe tine, poți cunoaște întregul univers. Iar centrul înființat de mine în acest an are ca scop desăvârșirea omului pe calea lui, cu asumare, cu multă dorință, hotărâre, răbdare și curaj.

O experiență foarte dificilă am avut pierzând o sarcină la 5 luni.

Viața te pune de multe ori la încercare. Tu cum ai depășit aceste cumpene?

Lucrul cu oamenii din punct de vedere al conducerii la cele două săli de fitness pe care le-am deținut anterior m-a solicitat și m-a întristat de multe ori, dar am fost mereu dornică să învăț noi metode de a lucra cu oamenii, motivându-i pe calea lor. Însă o experiență personală foarte dificilă am avut pierzând o sarcină la 5 luni. Apoi, la aproape un an, a venit pe lume fetița mea și am început terapiile în paralel cu sportul. Timp de doi ani m-a preocupat foarte mult latura spirituală, încercând să deslușesc tainele omului religios și spiritual, fiindu-mi mentori oameni cărora le sunt profund recunoscătoare pentru toate lecțiile date.

Cine te-a influențat în formarea omului care ești acum?

Am avut mai mulți mentori cu adevărat minunați, fiecare având rolul său în drumul pe care l-am parcurs. Pornind de la tatăl meu, de la care am învățat respectul pentru viață și oameni, apoi a fost și este soțul meu, antrenorul emerit de arte marțiale Gabriel Oroviceanu, care mi-a dat ocazia să învăț iubirea necondiționată. Tot el m-a învățat ce înseamnă să treci prin dificultăți cu fruntea sus și cu sufletul curat. Model mi-a fost și un cuplu drag de la care am învățat drumul spre mine, cum să nu încetez să sper și să cred, și la fel de importanți sunt și Jasmuheen și Eric Berglund, doi învățători spirituali. Mai am multe de explorat și îmi face plăcere să o fac în continuare în timp ce îi îndrum și pe alții.

De la modeling pentru copii, la psiholog terapeut

În liceu, Iulia a lucrat ca instructor de modeling pentru copii și adolescenți, pe care îi învăța cum să aibă o postură corectă, sănătoasă, un mers elegant și o atitudine potrivită. Acele ore de predare îi aduceau o satisfacție imensă pentru acea vârstă. A urmat facultatea de psihologie cu multă pasiune și în paralel, deoarece i se părea că are mult timp liber la dispoziție, s-a înscris la cursuri de masaj și reflexoterapie.

Eram interesată foarte mult de funcționarea omului ca întreg și de găsirea unor noi soluții la multe simptome ale unor diverse afecțiuni. Tot în paralel cu facultatea am urmat cursuri de instructor de fitness și aerobic și am predat o perioadă la FRSPT (Federația Română Sportul Pentru Toți), care se baza pe educația sportivă nu doar pentru cei care doresc performanță, ci pentru toată lumea”, își amintește Iulia.

Din 2003 și până în acest an a deținut împreună cu soțul ei două săli de fitness, la care a predat aerobic, a manageriat și a pregătit multe fete în drumul lor spre definire ca antrenori de fitness. Iar acum a venit vremea ca toate cunoștințele cumulate (în sport, tehnici de respirație, de meditație și Reiki, experiența de psiholog și terapeut) să fie reunite în programe special create pentru femeile determinate și implicate, care au curajul să schimbe tot ce li se întâmplă în viață în favoarea lor.

DSC_0738

Credit foto: Alexandra Ioana Carpen, Iuliana Dobre; Make-up: Ana Albu.

More from Corina Stoicescu

O călătorie cu arome seducătoare

Încearcă decorul perfect pentru a te detaşa de agitaţia zilnică, lăsând clipele...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.