Unde poți să vezi proiectele unice create la MEDS Bucharest 2016!

Timp de două săptămâni, peste 250 de studenți din Europa, Asia și din America de Sud au realizat proiecte inedite, pe care le poți vizita în mai multe locații din București. Accesul este gratuit și este valabil cel puțin până la 1 septembrie 2016.

 

Până vei reuși să vezi cu ochii tăi (și să și încerci) unele proiecte create de designerii, de arhitecții și de studenții veniți din toate colțurile lumii, ți le voi descrie pe fiecare în parte. Astfel îți vei face o idee despre ce a însemnat de fapt workshop-ul internațional MEDS Bucharest 2016.

Pontune (Parcul Herăstrău) este o structură plutitoare, cu latura de 4 metri, localizată la intrarea dinspre Fântâna Miorița. Eu am încercat-o și este foarte, foarte cool. Ți-o recomand dacă vrei să te relaxezi și îți place să plutești pe apă.

Pontune Tune in with nature EsentaTare.com
Ears on Nature (Parcul Herăstrău) este un loc de relaxare, situat lângă podul CFR (intrarea de la Fântâna Miorița). Se poate sta pe platformă pentru a admira lacul, în timp ce instalația de sunet, o instalație concept, este menită să amplifice sunetele naturii, inclusiv ale păsărilor din parc.

Credit foto: Miruna Luiza Caragheorgheopol

Ears on Nature Credit foto Anca Cretu

Winkle (Campus Agronomie) sunt leagăne realizate din împletituri susținute de structuri metalice. Fiecare dintre acestea are un design aparte, atât în privința formei, cât și a împletiturii.

by Miruna Luiza Caragheorgheopol

Winkle 2 Meds Bucharest City of Contrasts workshop EsentaTare.com

WinkleMeds Bucharest City of Contrasts workshop EsentaTare.com

Winkle MEDS Bucharest Partick Birke

Building Knot (Campus Agronomie) este un ansamblu de trei sfere menite să te rupă de realitatea cotidiană și să-ți creeze un spațiu intim.

Building Knot 2 Meds Bucharest 2016 City of Contrasts workshop EsentaTare.com

Building Knot EsentaTare.com

Building Knot Meds Bucharest 2016 City of Contrasts workshop EsentaTare.com

Mind the Gap este un proiect de fotografie, interactiv, în care creatorii au realizat experimente cu lumini, diverse ipostaze, forme și culori.

A Box of Future Visions (Campus Agronomie) o structură de tip cub pentru o galerie expozițională pentru realitatea augumentată. Se pot proiecta obiecte 3D și alte imagini video, însoțite de sunete.

A box of future Vision MEDS Bucharest 2016

Cube Tube (Campus Agronomie) este un mobilier urban eco-friendly, la construcția căruia s-au folosit obiecte reciclate.

Cube Tube MEDS Bucharest 2016

Parcarea Publică (Campus Agronomie) este un spațiu dedicat studenților, poziționat între două cămine, unde se poate sta la socializare și relaxare. Deja, în fiecare seară, studenții care stau și pe timpul verii își dau întâlnire în acest loc.

Parcarea publica 2 MEDS Bucharest 2016 EsentaTare.com

Parcarea publica MEDS Bucharest 2016 EsentaTare.com

Little Bucharest (Campus Agronomie) este un spațiu de relaxare, realizat din obiecte reciclate.

The Little Bucharest MEDS 2016 Credit foto La Fantana

The Little Bucharest Meds Bucharest 2016 City of Contrasts workshop EsentaTare.com

Summer Garden (Parcul Kiseleff) este o zonă de relaxare și de meditație totodată, datorită plantelor aromatice. De asemenea, proiectul are și spațiu de parcare disponibil pentru mai multe biciclete.

Summer Garden 2 Meds Bucharest 2016 City of Contrasts workshop EsentaTare.com

Buciumrest (Parcul Kiseleff) este o instalație acustică, realizată cu scopul de a te despinde, chiar și preț de câteva minute, de realitatea urbană. Tot ce trebuie să faci este să intri într-unul dintre cele două edificii și să asculți diverse sunete produse de elementele interioare ale structurii.

(UPDATE: din păcate am aflat că au fost rupte deja părți din instalație. Se pare că nimic nu rezistă, nici chiar unde se presupune că ar trebui să fie gardieni/paznici!!!).

BUCIUMrest MEDS Bucharest 2016

Tree of Life (Muzeul Satului) este un mobilier urban care are elemente tradiționale gravate cu laser. Structura se află între case tradiționale românești din interiorul muzeului și oferă o perspectivă foarte plăcută de comuniune cu natura și elemente tradiționale.

Tree of Life Muzeul Satului MEDS Bucharest 2016 Credit foto: Simona Serban

Tree of life Muzeul Satului MEDS Bucharest 2016 2 Credit foto: Simona Serban

Calup (Șerban Vodă 33) este un proiect prin care s-a recondiționat o casă, monument istoric. Au fost aduse piese de mobilier și a fost reamenajată curtea interioară a acestei clădiri cu influențe în stil otoman.

casa stil otoman MEDS Bucharest 2016

Captura a fost un alt workshop de fotografie.

Prezentarea finala MEDS Bucharest 2016
Prezentarea finala MEDS Bucharest 2016

Skin (Combinatul Fondului Plastic până la 1 septembrie, apoi la Muzeul Național de Artă Contemporană) este o instalație interactivă cu leduri, care se activează prin intermediul unor senzori de mișcare.

Skin MEDS Bucharest 2016

Uncanny Hotspots (Muzeul de Geologie) redă traseul vizitatorilor pe un ecran prevăzut în această structură.

Uncanny Hotspots MEDS Bucharest 2016

MEDS Bucharest 2016

33 de țări participante în Orașul Contrastelor

Workshop-ului internațional MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts (Orașul Contrastelor) a reunit mai mulți studenți decât orice altă ediție. Au fost reprezentanți din 33 de țări, între care Germania, Italia, Elveția, Polonia, Marea Britanie, Grecia, Spania, Turcia, India, Brazilia, Mexic, Statele Unite ale Americii și, desigur, România pe lângă multe alte state.

Coordonatorii MEDS Bucharest 2016 City of Constrasts EsentaTare.com
Echipa de organizare MEDS România 2016 – Diana Stoicescu (Președinte), Smaranda Ilie (Vicepreședinte) , Diana Neamțu (Project Manager), Alin Votescu, Bogdan Popescu, Victor Dachin, Cristina Duminică, Claudia Dima.

Despre Meeting of Design Students și istoricul țărilor care au găzduit acest eveniment în anii precedenți citești aici.

Flags Photo credit MEDS Bucharest 2016 City of Contrasts

Credit foto: Facebook Meds Bucharest, Patrick Birke, Miruna Luiza Caragheorgheopol, Simona Șerban, Anca Crețu, Mihnea Stef, Corina Stoicescu (EsentaTare.com).

More from Corina Stoicescu

The ”triplets” of Hollywood

They are famous and charming, they are starring in many Hollywood movies and even if they...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.