Invitaţie la Big Lunch pentru sprijinul educaţiei

copii la scoalaO iniţiativă inedită menită să sprijine educaţia copiilor din medii defavorizate va avea loc în acest week-end în Bucureşti. Asociaţia Shakespeare pentru Educaţie a fost selectată în proiectul The Big Lunch, cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România, care va avea loc pe 27 septembrie. Evenimentul (organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, după o idee Eden Project din Marea Britanie) este primul de acest gen din țară și își propune să strângă fonduri pentru 15 cauze sociale. Una dintre aceste cauze este programul Engleză pentru Viaţă, prin care peste 200 de tineri voluntari predau limba engleză copiilor din medii defavorizate, din 35 de centre sociale din București și din țară.

Pentru aceasta cauză se vor organiza două prânzuri caritabile prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație și-a propus să mobilizeze cât mai multe persoane pentru a face o schimbare în comunitate, susținând educația copiilor din centre sociale și implicarea tinerilor voluntari în proiect. Participanții vor găti, vor mânca, vor dona și își vor face noi prieteni, toate pentru un scop nobil. Iar apoi, fondurile obținute vor fi folosite pentru achiziționarea de manuale pentru orele de limbă engleză susținute în cadrul proiectului Engleza pentru Viață.

Asociația Shakespeare School pentru Educație își va deschide porțile pentru a primi oaspeții la masă, la sediul din strada Tokio nr. 9., începând cu ora 11.00. Cei care vor să se implice sunt așteptați să se alăture prânzului cu ceva gătit chiar de ei, să deguste din bunătățile celorlalți participanți și să contribuie cu donații pentru susținerea proiectului.

De asemenea, Cooku Bau, Kiss the Cook şi Delice Corner vor susține la rândul lor proiectul Engleza pentru Viață, gătind diverse specialităţi foarte interesante, promit organizatorii. Evenimentul se va desfășura sub forma unui bufet, iar donația va fi de 60 lei/persoană. Cei care doresc să participe sunt așteptați la sediul Cooku din complexul Doamna Ghica Plazza, strada Ziduri între Vii, sâmbătă, începând cu ora 17.00.

rasete copii zambet copil si profesoara

Educaţia de calitate schimbă perspectivele

Asociația Shakespeare School pentru Educație a fost fondată în anul 2011 din dragoste pentru copii și din convingerea că o educație de calitate le poate schimba perspectivele. Prin proiectele sale, Asociația sprijină copiii din medii defavorizate, dar și tinerii talentați să își urmeze pasiunile și să aibă succes. Proiectul Engleza pentru Viață a debutat în iunie 2013, cu 26 de voluntari și 5 centre sociale și a crescut rapid la 35 de centre sociale și peste 300 de voluntari implicați în proiect la acest moment. Peste 900 de copii au primit lecții de limba engleză.

copii in sala de curs

More from Corina Stoicescu

Meet Eric Cohler, one of Top Interior Architectural Designers in the World

I first met the interior architectural designer Eric Cohler in London. Months...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.