Tu știi la ce nivel de efort face față corpul tău?

centrul de nutritie Superfit 1

Există tot mai mult interes pentru scăderea în greutate, însă multe inițiative sunt sortite eşecului pentru că programele aplicate nu dispun de o bază științifică sau nu se potrivesc nevoilor particulare ale celui care dorește să slăbească.

Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv, a înființat un laborator dotat cu echipamente de ultimă generație care poate determina o gamă largă de parametri fiziologici pentru a slăbi eficient, pentru a te simți bine și pentru a menține rezultatele. Între acești parametri fiziologici de maximă importanță se numără și răspunsul fiziologic la efort, adică singura modalitate pentru a înțelege cum reacționează organismul tău la diferite tipuri și niveluri de efort fizic.

Testarea cardiometabolică este analiza compoziției corporale cu ultrasunete sau analiza posturii, a mersului și a alergării, care te pot ajuta să descoperi, ajutat de o persoană specializată, programul care ți se potrivește cel mai bine.

Analiza compoziției corporale cu ultrasunete este o tehnică modernă, foarte precisă, de determinare a structurilor organismului, cu vizualizarea țesutului adipos și a masei musculare, iar apoi se pot constata ușor schimbările care apar în cursul programului de scădere în greutate.

Adipometria cu ultrasunete este cea mai precisă metodă imagistică disponibilă pentru evaluarea compoziției corporale.

centrul de nutritie Superfit 2

Testarea cardiometabolică este cea mai performantă și utilă investigație prin care se poate analiza metabolismul, în toate aspectele sale. Această metodă de investigație a fost folosită o lungă perioadă de timp doar în laboratoare de înaltă performanță destinate sportivilor, dar, din fericire, acum a devenit disponibilă și celor care își doresc o viață mai sănătoasă și mai activă. Testarea se face în repaus și în efort, pe bandă de alergare sau bicicletă staționară și aduce informații extrem de valoroase despre rata metabolismului, adică despre “arderi”, în repaus și în efort. Vei putea afla astfel și câtă energie consumă organismul tău în perioadele de odihnă și cât consumă în timpul activităților fizice diverse, inclusiv sursele care generează energia: lipidele și carbohidrații. Testarea cardiometabolică permite și determinarea VO2max, cel mai fidel parametru care arată capacitatea de performanță la un moment dat.

centrul de nutritie Superfit 3

Toate le găsiți la Centrul Superfit (www.superfit.ro), dar și servicii de consiliere în nutriție, consiliere în antrenament și consiliere psihologică.

More from Corina Stoicescu

Speranţa îţi dă aripi!

Peste 35 de mii de oameni din toate colţurile lumii au luat...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.